Reklama

Reklama

Life on Mars

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2006–2007), 16 h (Minutáž: 60 min)

Hudba:

Edmund Butt

Hrají:

John Simm, Philip Glenister, Liz White, Dean Andrews, Joanne Froggatt, Archie Panjabi, Lee Ingleby, Stephanie Jacobsen, William Matheson, Kevin McNally (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

DCI Sam Tyler (John Simm) je schopný manchesterský kriminalista. Při pronásledování podezřelého se dostane do těžké dopravní nehody a upadne do bezvědomí. Tyler se probírá zmatený, s nejasnými vzpomínkami a s hrůzou zjišťuje, že se nachází v roce 1973. Už není DCI, ale pouze inspektor, a zrovna byl přeložen na jiné manchesterské policejní oddělení. Zde se potkává s další ústřední postavou seriálu, svým šéfem, DCI Genem Huntem (Philip Glenister). Hunt neboli "Guv" je typem drsného pouličního policajta, tedy přesným opakem "moderního" Sama Tylera. Sam netuší, proč se ocitl v 70. letech. Je snad v komatu a žije v nějakém zvláštním snu? Nebo cestoval časem do minulosti? Bude na to muset přijít, jinak se nedokáže vrátit zpět. Ale o čem LIFE ON MARS doopravdy je? Je o prolnutí současnosti a minulosti. Na jedné straně Sam Tyler, policista 21. století, znalý moderních vyšetřovacích postupů. Na druhé Gene Hunter, starý dobrý pouliční polda, který z vás klidně vymlátí duši, aby dostal svou odpověď. Současnost i minulost v kvalitní krimi s mírným nádechem tajemna, to je LIFE ON MARS. Zatím byly natočeny dvě série po osmi epizodách. LOM je také vítězem BAFTY a několika mezinárodních cen. (Sowa)

(více)

Recenze (122)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Do pravěku nebo do sedmdesátých let? Ono to občas vyjde na stejno. Ani si nedovedu představit svůj svět bez počítače a mobilu a jiných vymožeností, které mě hýčkají v současnosti. Skvělá zápletka, kriminálka, postavy, humor, akce....a ne, nepřechvaluji to, se podívejte osobně, tohle rozhodně není ztráta času. Btw, za vidění to stojí už jen kvůli velice svéráznému setkání Tonyho Blaira a Gordona Browna v 70. letech....no, budete se bavit nevídanně :-)) ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Po prvej casti druhej serie davam hviezdicku dole. Britske zalezitosti mam strasne rad, ale toto je jednoducho strasne prehypovane. Cela ta linia v ktorej sa Sam snazi zistit preco sa ocitol v roku 1973 je urobena velmi otravne a absolutne nici to, co ma byt tym hlanym lakadlom serialu- drsna retro akcia z rokov sedemdesiatych prezivana chlapikom z roku 2006. ()

Reklama

somebody.l 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinou je hlavní inspektor Sam Tyler, který vyšetřuje brutální vraždy. Ale jednoho dne ho srazí auto. Když se probudí, je všechno vzhůru nohama. Objeví se na tom samém místě ale v 70. letech 20. století už jen jako obyčejný inspektor. Policejní postupy staré téměř 40 let se snaží zmodernizovat, ale neúspěšně. Jako nový člen týmu hlavního inspektora Gena Hunta není brán vážně. Plus ještě k tomu nevěří, že je to všechno kolem pravda. Myslí si, že jen blouzní a všechno je jen v jeho hlavě. A také tak jedná vůči ostatním lidem kolem. Avšak postupem času se situace na oddělení vyostřují. Sam potkává osoby ze svého života, které znal jako malý. Stále se snaží změnit to, co nemohl ve své době. Ale neví, jestli to není jen výtvor jeho fantazie nebo jen touha změnit minulost. Tento příběh vytváří jakýsi most mezi reálným životem a životem nad naše chápání. Je napínavý od začátku až do konce. A jako divák jste dokonale vtáhnutí do děje, do myšlenek samotného Sama, co právě cítí - zmatek, neznámé prostředí, samotu. Přesně to by seriál měl obsahovat. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Zo zvedavosti obchadzam starsie, ale vysoko hodnotene serialy. Obcas niektore ako divak "zhltnem" napriek pokrocilemu "zubu casu". Zial, pri tomto kusku stacilo 16 rokov a pride mi, ako by som zapol bezny tuctovy krimi-serial spred x-rokov poobede v TV. Slabota a cajicek. Po prvej epizode nechavam lezat ladom. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Na túto britskú sériu som sa tešil. Bohužiaľ do bodky musím súhlasiť s užívateľom EricNor ("očekával jsem hodně a moc jsem toho nedostal"). Ale úplne najviac ma rozosmiali tie PLKY o tom, že LOM je nenadabovateľný. HA HA Ja si dovolím tvrdiť, že keď sa to dostane trebárs na ČT (podobne ako HUSTLE), tak to bude minimálne o triedu zábavnejšie ako v origináli. Teraz sa chystám na ASHES TO ASHES, tak uvidím čo to bude za zázrak. (29.12.2008) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Od prvního dne, kdy Sam Tyler (John Simm) vkročí na stanici CID vedenou v roce 1973 DCI Genem "Guvem" Huntem (Philip Glenister), se všeobecně rozumí, že sem byl přeložen z Hyde. Jde o město v Manchesteru a rovněž o narážku na nevypočitatelné alter ego z románu "Podivný případ dr. Jekylla a pana Hyda" spisovatele Roberta Louise Stevensona. (ČSFD)
  • Mars v názvu seriálu odkazuje na odcizenost života několik dekád v minulosti, která téměř připomíná život na jiné planetě a také je to fiktivní zkratka: Metropolitan Accountability and Reconciliation Strategy (8. epizoda 2. série, 23 min. 27 sec.), což měla být operace plánující reorganizaci divize, která by modernizovala stávající CID. (ČSFD)
  • Postava Sama Tylera (John Simm) byla pojmenová podle Rose Tyler (Billie Piper), která byla společnicí desáté reinkarnace Doktora ze seriálu Doctor Who (od r. 1963). V americké verzi je Rose Tyler matkou hlavní postavy. (Shakaar)

Reklama

Reklama