Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Hrou nepolíben na mě působil film tak nějak rozpačitě... spousta "proč" u kterých nevím zda jde o chybu nebo vlastnost (někdo něco odflákl nebo to tak prostě je i ve hře akorát to nebylo nezasvěceným vysvětleno). Také u Travise Fimmela mi přišlo líto, že hraje uplně stejně jako ve Vikingách. Asi to bude chtít vidět vícekrát, aby jeden přehodnotil... ale zatím za mě spíš nudné, nevýrazné a "odfláknutě povrchní". Jako kdyby se prostě sázelo, že jde o začátek ságy (o které se zatím tak nějak moc nepíše), nebo pilot k seriálu (o kterém také nevím). Prostě na větvi nejsem. Fakt ne. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Hm, hm....tak horší 3*....kromě Orků, kteří jsou fakt parádní, dobře nadabovaní a na rozdíl od svých tupých hereckých spoluherců mají i výborné charaktery, mě film v podstatě nudil. Hru neznám, takže nemůžu posuzovat případné shody a neshody filmu oproti původní herní předloze, to mi o všem nebrání v tom, abych hodnotil spíše záporně. Korunu celé téhle chaotické kravince nasazují Král Llane, kterého by podle mě neposlouchali ani prodavačky v jednotě jako svého provozního a srandovní pseudomág Medivh, kterému jsem jeho čáry věřil asi jako Troškovi, že už nikdy nenatočí žádnou píčovinu...na druhý, třetí a xtý střet již ale určitě nebudu mít prostor v mé nervové soustavě................moje hodnocení = 4 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co zas všichni zatraceně máte? Pro mě je Warcraft doposud jednoznačně nejlepší film zpracovaný podle počítačové předlohy. Nevím tedy, jak velký vliv má má neznalost samotné hry, ale tohle je skutečně ta nej fantasy jízda od Jacksonových Tolkienů, a to ve všech ohledech. Warcraft je totiž nářez od první minuty, kdy se pořád něco děje, nenudící zápletka, mající opravdu ojedinělí strhující spád, je neustála prokládána dech beroucím vizuálem, dokonalými efekty a perfektní akcí, které tedy možná není až tolik, jak jsem očekával, ale to vůbec nevadí, naopak mě překvapilo, jak hodně zde fungovali emoce, dalším výrazným aspektem je pak samozřejmě i obsazení, které sice nedisponuje žádnými superstar, což ovšem ve výsledku bylo možná jen dobře, všichni obsazení herci jsou skvělý a přesvědčivý a moc mě bavili. Výraznou a myslím, že i velice důležitou složkou filmu byla i dynamická a úderná hudba, která celému snímku dodala parádní grády a energii. Jinak mě oslovila i atmosféra, závěr mě dost překvapil a já tak jen doufám, že se i přes nezasloužený komerční neúspěch dočkáme třeba i nejen jednoho pokračování, neboť by si jí tato parádní fantasy určitě zasloužila. Já tady nemám zkrátka co kritizovat, jsem nadšený, VÝBORNÝ!!! ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Skutočne veľkolepé a pôsobivé filmové divadlo, aké sa objaví len raz za čas. Od výpravy, cez úchvatné špeciálne efekty až po fantastickú hudbu je Warcraft dychberúcim dobrodružstvom. A aj keď hru vôbec nepoznám a v tomto univerze som nováčik, nemal som problém orientovať sa v deji. Všetko sa tu deje tak nejak "logicky", priamočiaro a pomerne jednoducho, takže výsledný dojem je uspokojivý nie len po technickej ale aj po príbehovej stránke. Čakal som totiž, že mi z toho budú stáť vlasy dupkom a nebudem rozumieť o čo tu vlastne ide. Rušivým dojmom pôsobili jedine tie kvázi humorné vložky, ktoré si ale Fimmelov ksicht doslova pýta. Predsa len je to Ragnar PS: Teším sa na dvojku. 80 %!! ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nikterak úchvatné, protože zelené plátno z toho přímo srší, dějově slabé, předvídatelné a postavy až na Durotana úplně o hovně, prostě špatně napsané. Byly mi v podstatě ukradené, celé mi to bylo tak nějak jedno. Není to vyložená hovadina, ale jednou to vidět je více než dostačující a pokud budou nějaké další díly, tak půjdou těžce mimo mě. (Blu-ray, orig.) ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Je ťažké prísť s niečim prelomovým, čo by sa nejavilo ako bezduchá kopírka Pána Prsteňov zvlášť, keď vám na krk dýcha firma, ktorej problémy ďaleko presahujú hranicu kvality nových videohier a Die-hard fanúšikovia daného univerza, ktorí by vás za každú nepresnosť najradšej ukrižovali. Po zhliadnutí na Netflixe som očakával akékoľvek sklamanie od môjho obľúbeného režiséra, predsa len sa jedná o videoherný film, ale nič také nenastalo. Je síce pravda, že som s Warcraft univerzom nemal nikdy moc veľkú skúsenosť, ale ako celok sa jedná, podľa mňa, o zábavné fantasy béčko s klasickou hero journey zápletkou, ktorá síce neprekvapí, ale ani zároveň neurazí. Najväčšiu rolu tu hrá hlavne audiovizuálna stránka, no aj šikovne podaný fan-service, ktorý neraz v takýchto projektoch neskutočne chýba. Je, ale pravda, že to ani zďaleka nie je dokonalé. Priehršť digitálnych efektov (hlavne bleskov) filmu škodí, keďže nevyzerajú nejak extra kvalitne, niektoré postavy a scény sú vyslovene neprirodzene zahraté, alebo mi vadí skrátka fakt, že už od zoznámenia s postavami dobre viete, kto je hlavný záporák a máte chuť zabiť hlavného hrdinu za jeho naivitu, pretože nedokáže vidieť niečo tak strašne očividné. Ak to zhrniem, myslím si, že sa právoplatne jedná o jeden z tých najkvalitnejších počinov, ktoré boli kedy natočené na motívy nejakej hernej predlohy. Svoj účel to splnilo, o zábavu som mal postarané, no myslím si, že sa pri filme zabavia asi len mladší diváci a hlavne fanúšikovia. Na nedeľné poobedie odporúčam skôr Princa z Perzie. Overall 7/10. Môžem len odporučiť. Duncan Jones opäť nesklamal... ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo solídna zábava, vyplývajúca najmä z tučnej vizuálnej štylizácie, tvrdo atakujúcej dokonca aj LOTRa v časoch najväčšej slávy. To si Blizzard postrážil dokonale - necháva naplno rozvinúť fantasy svet plný naozaj mocných kúziel, rás a lokácií, z ktorých každá je úžasná, iná, fascinujúca, výpravná - jednoducho pastva pre oči. Takže áno, atmosféru to malo a škoda, že z hutného materiálu tvorcovia nevytrieskali viac scén, ktoré by nám umožnili hlbšie preniknúť do tohto sveta a vytvoriť si k nemu vzťah. Asi sa budeme musieť zmieriť s tým, že súčasný Hollywood spraví z Tolkienovej poviedky tri samostatné, trojhodinové filmy a z nekonečne hutného materiálu Warcraftu jeden in-media-res videoklip, ktorý síce nenudí, ale priam baží po kvalitnejšom a dospelejšom rozpracovaní. A tu sa dostávame ku kameňu úrazu filmu - Duncan Jones. Bohužiaľ - hoci je syn Davida Bowieho celkom schopný režisér (jednotlivé scény sú toho dôkazom) a chlapci z ILM robia za 100 miliónov zázraky, ako celok sa mu to žiaľ rozpadlo pod rukami. Okrem toho, scenár je papierom šuštiaci prúser - jalové dialógy (rozhovor pri ohnisku je snáď zlý vtip), jalová akcia a jaloví herci, ktorí by radi hrali, ale nemajú čo. Najmä Patton, ktorej kreácia je úplne mimo koncept, hoci do deja zapadá perfektne. Občas na nás síce nejaká tá emócia a fajn drajv vyskočí (prekvapivo najmä medzi digi-orkami, ktorí si film kradnú pre seba), no ostane rozriedená v zlom načasovaní a spomínanej chýbajúcej epickosti...Povedané jednoducho - ten film nemá gule. A už Deadpool ukázal, že sa rozhodne netreba vyhovárať na budget. Škoda - pretože inak je to rozhodne krok správnym smerom, nadšenie fŕka z plátna a sám som veľmi zvedavý na dvojku - takéto kvalitné fantasy v kine nebolo už ani nepamätám. Veľké plus za Djawadiho soundtrack Zaujímavé komentáre: Psema, Gemini, Djkoma, ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Ano znám sérii videoher Warcraft, ale nehrál jsem to ... neodsuzuj mě, prosím. Těšil jsem se na to kvůli panu režisérovi Duncanu Jonesovi (Moon, Source Code - pecka filmy) a hlavně Travisi "Ragnar Lothbrok" Fimmelovi, ale bál jsem se, že to budou jen digitální orgie a nic moc příběh. Naštěstí se tak nestalo a viděl jsem zajímavý příběh o souboji Orků a lidí. Digitální Orkové jsou parádní a stále se tam něco děje. Jakožto rozjezd trilogie to splnilo svůj účel, ale příště by to už nemuselo projít. Lepší jak Narnie a Hobit, ale Pán prstenů je jinde. Chyběla mi tam osudovost a epic momenty, po opuštění sálu jsem si vybavoval jen to, že Lothar ( Travis Fimmel ) podstoupil poslední souboj bez bot ! :) Bohužel z toho nejsem tak odvařen. 7/10 ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Triková stránka a vizualizace místy bohužel až příliš evokují herní demo nebo infantilní Narnii, což je u počinu s daným rozpočtem a potenciálem nepochopitelná nedbalost... Jenže filmový Warcraft boduje nečekaně v emocích, postavách a příběhu...70% ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Celý film na mě působil jako jedno dlouhé intro k počítačové hře. Což jsem v podstatě čekal, takže se žádné zklamání nedostavilo, ale nepřišlo ani žádné nadšení. Grafika mi přišla jako kombinace Heroes 5, Age of Wonders a pochopitelně Warcraftu. Nic světoborného. Hudba nevýrazná. Děj jednoduchý a přímočarý. Nejhorší bylo, že i ty "nejsilnější" scény mě nechávaly naprosto chladným. Ten film působí prostě hrozně sterilně. Jako oddechovka jakž takž, ale víc sem v něm nenašel. Bohužel. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Duncan Jones trikuje skutečněji než skutečnost samotná a přivádí na svět Hordu tak reálně vypadající, že se mu prostě musí zatleskat. Dílo je to tlesku hodné Jana Tleskače. Nezapomene na citáty ve stylu "Jsou silnější buď chytřejší!","Ať se stane cokoliv", Wilhelm's scream a čarodějnické golemování. Proč jen tři hvězdičky? Protože je to překombinované jako sviňa a scénář by trošku potřeboval vyladit. ()

Indy 

všechny recenze uživatele

Prvý vysokorozpočtový film pripomínajúci "béčkové"fantasy svety ako vystrihnuté z Dračí doupě, čo je hra, na ktorej sme v teen rokoch dosť fičali + si matne spomínam, že som na PC hral aj Watcraft 2 :) ... už aj preto dávam totálne subjektívne vysoké hodnotenie. ... Ak by som chcel rýpať, príbeh je slabší, postavy by tiež mohli byť prepracovanejšie, aj keď trio Durothan, Lothar a Medivh je typovo presné. Vizuál a akcia je ale parádna a je perfektným zhmotnením fantasy svetov plnom čarov, mágie a bitiek. 8/10 ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Skvelé fantasy, odvážne, proste super. Oveľa lepšie a vrstevnatejšie než naťahovaný Hobbit. Triky sú parádne, svet nádherný a postavy veľmi sympatické. Akurát veľmi veľa postáv, pri ktorých sa mnohí nebudú orientovať, ale to spolu s krátkosťou filmu je moja jediná výčitka. Pol hodiny navyše na predstavenie postáv a prepojenie scén a bol by som maximálne spokojný. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem hrával jak starý strategický Warcrafty, tak potom i WoWko (ovšem jenom na začátku, datadisky už mě úplně minuly), byl tenhle film jasná volba na podívání. A ty hry mě vždycky bavily! No ale přes to všechno musím říct, že jsem byl docela zklamanej. V podstatě mě to vůbec nevtáhlo, přišlo mně to hrozně plochý, nevýrazný, k žádné z postav jsem si nevytvořil vztah, takže mně to celý bylo dost jedno. A to teda není moc dobře. Animace a stylizace je hodně barevná, což Blizzard míval ve svých hrách hodně, takže to je v pořádku, ale nějak mně nepasovalo dohromady spojení lidí-herců a digitálu. Jakoby to bylo místama zastaralý nebo neplynulý. Když si vzpomenu na CGI z nové Knihy džunglí, tak se to nedá vůbec srovnat. A pak ty nelogičnosti (zase!) - Orkové byli vždycky krvelačný bestie, kteří šli takřka bezhlavě do jakýhokoliv boje. Tady jsou scény, kdy vykládají, rozumujou, smlouvají, snad i odpouští - totální nonsens a zbytečná pohádka. Jo a k té pohádce, v soubojích vůbec nestříká krev ani jiná srajda. Ne, že bych se v tom vyžíval, ale působí to, jako by z akční válečné hry chtěli udělat rodinnej film pro všechny. Chyba, velká chyba. P.S.: Warcraft už je taky dávno za zenitem, mělo to přijít cca 10 let zpátky, kdy se o filmu začalo mluvit. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem žádný velký fanoušek celého Warcraft universa, film se mi hodně líbil. Hry jsem hrál a bavily mě, ale nebylo to kvůli příběhu. A tak je to i s filmem. Snad nikdo nemohl očekávat mnohovrstevnatý, dech beroucí a překvapivý příběh. Naopak já jsem překvapen, že v rámci mainstream produkce to ještě docela jde a není výrazně horší než „konkurence“. Velmi se mi líbilo i obsazení méně známými herci, kteří podali slušné výkony. K tomu se přidal nádherný vizuál, u kterého tentokrát vůbec nevadilo, že jde především o digitální efekty. Je to za čtyři hvězdy a docela se těším i na nějaké to pokračování. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Vymakaný vizuál síce prebíja samotný obsah a forma tak má mimoriadne navrch, ale na to, že je to podľa videohry, je to fakt že pecka a výnimočne najmä v 3D, ktoré zatiaľ v drvivej väčšine prípadov je len do počtu a kvôli navýšeniu vstupného. Akurát škoda, že nechali poumierať toľko super postáv... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hrál jsem mnohokrát jedničku a dvojku. Třetí díl jsem s obrovským nadšením dohrál asi před rokem. Bohužel postavy člověk zapomene až na pár a ve filmu mě to nijak neulehčili. Spousty stejně vypadajících lidí i orků na druhé straně, spousta rozhovorů a debat, které příběh nikam neposouvají, nezáživné postavy. Navíc nijak charismatičtí herci a příběh který pro neznalé hry nefunguje a pro ty znalé taky moc ne. V podstatě je to o tom, že Orkové přijdou do lidského světa, ale mají mezi sebou zlého mága, který škodí i jim a u lidí začne být totéž. Díky tomu se film celkem táhne té akce tu zas moc není. Naštěstí to druhá půlka docela spraví, mágové začnou dělat opravdu mocná a krásná kouzla, výprava ukáže pár efektních měst, táborů a efektů (obří brána) a v okamžiku, kdy se monumentální Orkové se svými obřími sekerami, kladivy a žabikuchy pustí do lidí, začne ta pořádná řezničina. Jakmile začne akce, je to na 100%, ale bohužel příběhově mě to moc nechytlo. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama