Reklama

Reklama

The Boondocks

(seriál)
USA, (2005–2014), 19 h 48 min (Minutáž: 19–23 min)

Tvůrci:

Aaron McGruder

Hudba:

Flying Lotus

Hrají:

Regina King, John Witherspoon, Gary Anthony Williams, Cedric Yarbrough, Jim Meskimen, Charlie Murphy, Snoop Dogg, Aaron McGruder, Xzibit, Sam McMurray (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(55)

Obsahy(1)

Animovaný tv seriál bežiaci v USA. Robí si srandu z rapu ale černochov, ale nie rasistickým spôsobom. Problémom je angličtina, ktorá je slangová a často gramaticky nesprávna. Seriál hovorí o bratoch Riley a Huey Freemanovcoch, ktorí žijú u svojho deda Freemana. V seriáli vystupuje viac známych raperov, niektorí aj nahovorili sami seba. (ČSFD)

(více)

Recenze (31)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jo, hodnotím po 2 dílech, ale jsem si jistý, že -+1* nepůjdu. Afroamerickej healthy dědeček má v péči dva afroamerický sígry, se kterýma komunikují afroamerickou slangovou angličtinou a ve své podstatě si dělají prdel z afroameričanů,což teda ale našinci může(musí) připadat za hranicí (antibělošského) rasismu. "I'm tryin to explain you, that Ronald Reagan was the devil! Ronald Wilson Reagan, each of his names has six letters. 666! People, doesn't that offend you? - A Ha ha ha, I love that kid!!! - Hey, don't do that!!! Stop clappin!!!" Update #1: Obsahově a taky dabingově (eng i cze) vynikající, bohužel animace je jako z pokémona. 80% ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je skvělou satirou na afroamerickou kulturu a obsahuje jednu z nejvýstřednějších postaviček, kterou jsem kdy viděl. Strýček Ruckus je těžký rasista trpící nemocí zvanou revitiligo. To je opak toho, co měl třeba Michael Jackson. Každý den si maže kůži mastí z bělidla a síry. Za posledních pár let jeho kůže, díkybohu, neztmavla. Když se v jednom díle z genetických testů dozví, že je ze 102% Afričan s možnou dvouprocentní odchylkou, tak se mu zhroutí svět. ()

Reklama

klichem 

všechny recenze uživatele

Po vzhliadnutí prvých pár dielov som bola z tohto anime nadšená, hlavne som sa na nom vždy dobre pobavila. Ked si však pozriete viac dielov zistíte, že všetky tie gegy sú v niektorých epizodach až nasilu, tvorcovia sa snažia urobiť každy diel tak cool - až to v konečnom dôsledku vyznieva neprirodzene a trápne. Je fajn vrátiť sa k tomuto anime po čase a pozrieť si nejaku cast, určite však neodporučam pozerat všetky diely za sebou. Straca potom svoje caro a stava sa fadnym. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

The Boondocks jsou o tolik víc, než se můžou na první pohled zdát. Já sám do seriálu šel s tím, že jsem na internetu viděl několik vtipných scének a myslel si, že jde o normální komedii, nicméně po pár epizodách jsem dostal něco mnohem propracovanějšího. Show s humorem zachycuje celou mentalitu jisté „okrajové“ skupiny v hrstce postav. A přestože má každá z nich velkou řadu much, je vážně těžké s nimi nesympatizovat. Pro mě tak nějak přirozeně nejvíc s Huey Freemanem. Pro sledování seriálu však musíte splňovat jednu podmínku – vědět něco o černošské kultuře. A to nezahrnuje pouze jednou vidět 50 Centův videoklip na Óčku. Problematika černé subkultury ve státech je poměrně komplexní věc a Boondocks si nedali za úkol jí řešit, ale pouze jí nastínit – ze všech možných úhlů, vždy ale přes komedii. Někdy tím sám sobě seriál škodí, jelikož dost epizod (především v druhé sérii) je postavených čistě na komice a pomáhá si i vyháněním děje do přílišného absurdna Absurdita sice jindy působí jako integrální součást celé show, nicméně v některých scénách je ta hyperbola až příliš velká. Pro mě však tyhle řehtací díly „o ničem“ vyváží těch pár naprostých klenotů, které zaujmou právě spíše hnací myšlenkou a vážnějším tématem, kde je humor spíše jako přízdoba, respektive jako hezký balící papír. Ve druhé sérii to pro mě byl díl Home Alone, ve třetí The Color Ruckus, v první zaručeně The Itis. Když se k tomu připočítá velmi nadprůměrná animace ovlivněná stylem anime a bojové sekvence, které by hravě strčily do kapsy i Naruta, vyjde z toho celkově jeden z nejzábavnějších a sebe nejuvědomělejších seriálů, který v Americe vzniknul. ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Společenská satira, nevím jak by šla dělat líp. Zápletky jsou vždy o určitých stereotypech spojených s černošskou kulturou a stylem života. Tyhle stereotypy se seriál snaží pomocí humoru a vtipu nabourávat nebo je parodovat. Strašně mě baví děda, kterej prostě chce zapadnout, ale zároveň je vychcanej a nechce aby s ní někdo vyjebával. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • V jedné ze scén se potká strýček Ruckus s Martinem Lutherem Kingem, hodí po něm cihlu a vzápětí mu říká, že po něm hází cihly už od roku 1959. V tu chvíli se objeví flashback, ve kterém strýček Ruckus začne Kingovi nadávat, a poté po něm hodí (přesněji vrhne) cihlu koulařskou (diskařskou) otočkou. Zde se však nachází pravděpodobná chronologická chyba. Již v 50. letech sice existovali pokusy o používání diskařské otočky v kouli, avšak převažoval koulařský styl sun. Úspěšně s velkými výkony ji začala používat až Aleksandr Baryshnikov ze SSSR v roce 1972. Je tedy velice nepravděpodobné, že by strýček Ruckus tuto techniku doopravdy mohl použít. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama