Reklama

Reklama

The Boondocks

(seriál)
USA, (2005–2014), 19 h 48 min (Minutáž: 19–23 min)

Tvůrci:

Aaron McGruder

Hudba:

Flying Lotus

Hrají:

Regina King, John Witherspoon, Gary Anthony Williams, Cedric Yarbrough, Jim Meskimen, Charlie Murphy, Snoop Dogg, Aaron McGruder, Xzibit, Sam McMurray (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(55)

Obsahy(1)

Animovaný tv seriál bežiaci v USA. Robí si srandu z rapu ale černochov, ale nie rasistickým spôsobom. Problémom je angličtina, ktorá je slangová a často gramaticky nesprávna. Seriál hovorí o bratoch Riley a Huey Freemanovcoch, ktorí žijú u svojho deda Freemana. V seriáli vystupuje viac známych raperov, niektorí aj nahovorili sami seba. (ČSFD)

(více)

Recenze (31)

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Americký seriál kreslený japonským štýlom o afroamerických stereotypoch? Neviem kto na ten nápad prišiel ale je génius. Výborné vtipy na všetky možné témy od raperov či wannabe syndrom, cez černošské práva a správanie sa, až po všeľudskú hamižnosť. Btw diel s Martinom Lutherom Kingom jr. a jeho prebratím z kómy a sklamaním nad afroameričanmi 21. storočia je pre mňa nezabudnuteľný a dokonalý. ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Po vzhliadnutí prvých pár dielov som bola z tohto anime nadšená, hlavne som sa na nom vždy dobre pobavila. Ked si však pozriete viac dielov zistíte, že všetky tie gegy sú v niektorých epizodach až nasilu, tvorcovia sa snažia urobiť každy diel tak cool - až to v konečnom dôsledku vyznieva neprirodzene a trápne. Je fajn vrátiť sa k tomuto anime po čase a pozrieť si nejaku cast, určite však neodporučam pozerat všetky diely za sebou. Straca potom svoje caro a stava sa fadnym. ()

Reklama

Phex 

všechny recenze uživatele

Společenská satira, nevím jak by šla dělat líp. Zápletky jsou vždy o určitých stereotypech spojených s černošskou kulturou a stylem života. Tyhle stereotypy se seriál snaží pomocí humoru a vtipu nabourávat nebo je parodovat. Strašně mě baví děda, kterej prostě chce zapadnout, ale zároveň je vychcanej a nechce aby s ní někdo vyjebával. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

The Boondocks jsou o tolik víc, než se můžou na první pohled zdát. Já sám do seriálu šel s tím, že jsem na internetu viděl několik vtipných scének a myslel si, že jde o normální komedii, nicméně po pár epizodách jsem dostal něco mnohem propracovanějšího. Show s humorem zachycuje celou mentalitu jisté „okrajové“ skupiny v hrstce postav. A přestože má každá z nich velkou řadu much, je vážně těžké s nimi nesympatizovat. Pro mě tak nějak přirozeně nejvíc s Huey Freemanem. Pro sledování seriálu však musíte splňovat jednu podmínku – vědět něco o černošské kultuře. A to nezahrnuje pouze jednou vidět 50 Centův videoklip na Óčku. Problematika černé subkultury ve státech je poměrně komplexní věc a Boondocks si nedali za úkol jí řešit, ale pouze jí nastínit – ze všech možných úhlů, vždy ale přes komedii. Někdy tím sám sobě seriál škodí, jelikož dost epizod (především v druhé sérii) je postavených čistě na komice a pomáhá si i vyháněním děje do přílišného absurdna Absurdita sice jindy působí jako integrální součást celé show, nicméně v některých scénách je ta hyperbola až příliš velká. Pro mě však tyhle řehtací díly „o ničem“ vyváží těch pár naprostých klenotů, které zaujmou právě spíše hnací myšlenkou a vážnějším tématem, kde je humor spíše jako přízdoba, respektive jako hezký balící papír. Ve druhé sérii to pro mě byl díl Home Alone, ve třetí The Color Ruckus, v první zaručeně The Itis. Když se k tomu připočítá velmi nadprůměrná animace ovlivněná stylem anime a bojové sekvence, které by hravě strčily do kapsy i Naruta, vyjde z toho celkově jeden z nejzábavnějších a sebe nejuvědomělejších seriálů, který v Americe vzniknul. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je skvělou satirou na afroamerickou kulturu a obsahuje jednu z nejvýstřednějších postaviček, kterou jsem kdy viděl. Strýček Ruckus je těžký rasista trpící nemocí zvanou revitiligo. To je opak toho, co měl třeba Michael Jackson. Každý den si maže kůži mastí z bělidla a síry. Za posledních pár let jeho kůže, díkybohu, neztmavla. Když se v jednom díle z genetických testů dozví, že je ze 102% Afričan s možnou dvouprocentní odchylkou, tak se mu zhroutí svět. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • V jedné ze scén se potká strýček Ruckus s Martinem Lutherem Kingem, hodí po něm cihlu a vzápětí mu říká, že po něm hází cihly už od roku 1959. V tu chvíli se objeví flashback, ve kterém strýček Ruckus začne Kingovi nadávat, a poté po něm hodí (přesněji vrhne) cihlu koulařskou (diskařskou) otočkou. Zde se však nachází pravděpodobná chronologická chyba. Již v 50. letech sice existovali pokusy o používání diskařské otočky v kouli, avšak převažoval koulařský styl sun. Úspěšně s velkými výkony ji začala používat až Aleksandr Baryshnikov ze SSSR v roce 1972. Je tedy velice nepravděpodobné, že by strýček Ruckus tuto techniku doopravdy mohl použít. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno