Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (424)

HAL 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že 3D Clone Wars budou na rozdíl od 2D verze i pro starší publikum než osmileté děti - nejsou, je to úplně stejně pitomé a infantilní. Čekal jsem že přestylizovaná podoba postav nebude nic moc, ale záběry na obří bitvy plně využívající cgi prostředí mě nadchnou - nenadchly, postavy jsou ještě hnusnější než v původních Clone Wars a vojáci i lodě vypadají a hýbou se jako plastoví igráčci... celkově je animace výrazně hnusnější než u některých moderních her a to jsou renderované v reálněm čase. Čekal jsem že i když selže všechno ostatní, tak aspoň klasické propriety SW světa budou na svém místě, aspoň minimální míru osudového příběhu podpořeného orgastickou hudbou pocítím... ne, ani ty úvodní titulky už tu nejsou. Huba nezní úplně zle, ale s klasickým SW stylem a jeho hudebními motivy nemá lautr nic společného. Celkově je to pitomá kravina pro děti ve které se budoucí Darth Vader chová jako největší loser a drsnější než on by snad mohla být i ta malá holka o kterou se stará, a ta se přitom pořád tváří jako infantilní cute dítě se svítícím klacíkem v ruce a tahá za sebou žvatlající hovno (= potomek Jabby Hutta). _Jako pilot bezejmenného seriálu pro děti to není úplná sračka, ale pánové, tohle přece nebudeme nazývat Star Wars. 3/10 ///// Repete po patnácti letech, po několikerém shlédnutí Clone Wars a Rebels seriálů, Disneyho hrůzovládě, a Filoniho výstupu k vrcholu s Mandalorianem: No... je to lepší, trochu. Ale k nejlepším úsekům CW seriálu tenhle úvodní film fakt nepatří, ani po těch letech. Kontext v rámci seriálu dojem zlepšuje hodně, to ano, stejně tak vědomí že příběhově mohou SW filmy klesnout do ještě mnohem většího bahna. Třeba charakterový vývoj Ahsoky, zpětně je vidět že prostě bylo potřeba aby na začátku byla otravný spratek, i když bolelo se na to dívat. Ale nic na světě neobhájí malého Jabbu, a ta zlá Huttka je taky hrozný cringe. Jako pár slepených epizod CW budiž - ale s tím že samotný CW seriál taky ze začátku nestál za moc a zlepšoval se až časem. A zlepšovala se drasticky i technická stránka, která tady na začátku byla zoufalá, fakt se divím že pustili do kin něco co už tehdy vypadalo jak špatně otexturovaná hra - a i proto byly tehdy lepší 2D animované Clone Wars. 5/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Né, že bych byl zrovna fanatikem do Star Wars, ale Války klonů jsem si v pohodě užil. Nezaznamenal jsem závažnější chybičku, kvůli které bych zadupal Anakina a spol. do země. V té záplavě akčních šermířských, laserových a létajících pasáží jsem si vychutnal i příběh, který je zajímavý, není nijak složitý a určitě bude pochopitelný i pro menší diváky. Ti si navíc zamilují animaci, která je v jistém slova smyslu dokonalá... 70% ()

Reklama

qualkalim 

všechny recenze uživatele

Aj, to bolelo. Chláchochil jsem sám sebe, že strohá animace je úmyslnou stylizací, že na mě čekají minuty a minuty akce atd. Vystřízlivění však přišlo už záhy po úvodních titulcích-netitulcích (po klasických odlétavajících tu nejsou ani památky), kdy sice ihned přijde první bitka, ale epičnost a drajv aby v ní člověk pohledal. Totální nuda, kterou navíc "obohatí" nezajímavé dialogy s mladou padawankou a v rámci SW universa zcela zbytečný příběh, který se točí kolem krkajícího a páchnoucího huttského mimina. Zobrazení Klonových válek se navíc vůbec nekoná, stejnojmenný seriál z roku 2003 jde v tomhle mnohem dál a aspoň občas v něm na vás dýchne SW atmosféra... Zde není zhola nic, známé hudební motivy se rozezní asi 2x, nová hudba je totální šmíra. Akční výlez po skále a mečové souboje jsou fajn, což ale i na obyčejný průměr zdaleka nestačí. Smutné 4/10 a bojím se připravovaného seriálu... (Drážďany, 15. 8. 2008) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +svět Star Wars a známé postavy, film nabitý akcí, výborná hudba, animace překvapivě neuráží -o něco horší je to s postavamy (docela stylizované-upravené), jednoduchý děj (příběh)/// Když jsem před třemi lety odcházel z kina po skončení Epizody III, říkal jsem si, že teď pěkně dlouho žádný film z tohoto universa neuvidím. Jenže ouha, před pár měsící jsem zaznamenal, že se chystá něco nového, tentokrát animovaného. Natěšenost byla trošku rozporuplná. Tešil jsem se na další příběh, ale animaci jsem moc nevěřil. Ta se nakonec dá přežít. Sice to působí občas hodně uměle, ale nadruhou stranu si tvůrci mohli dovolit pořádnou akci, který v nové trilogii, tak trochu chyběla. Dobré na tomto filmu je právě to, že se pořád něco děje. Nestačíte se nudit a občas koukáte i s otevřenou pusou. Prostě mela. A největší je asi dobývání pevnosti, kdy útočnící museli strmě vzhůru. Zaujala mě i postava té mladé padavanky. Jeskření mezí ní a Anakinem bylo zábavné. Musím zmínit že tady Anankin není takovej looser jako v nové trilogii. Tam mě Hayden vyloženě iritoval. Ale z jiného soudku. Báječná byla i hudba, která nabídla několik nových motivů a krásně doplňovala dost dobře koukatelnou akci. Takže já jsem vlastně s filmem spokojen a na seriál se hooodně těším. Zajímavější by však bylo kdyby se děj odehrával mezi III a IV epizodou. Samozřejmě chápu proč má SW: klonové války tak záporná hodnocení. S novou trilogií se může těžko porovnávat, navíc příběh stojí tak nějak na místě. Ale jestliže budu film hodnotit jako úvod k seriálu, jako animovaný film a nebo prostě film samostatně bez vazby na předešlé počiny, tak musím říct, že film je kvalitní, zajímavý a prostě dobrý./// Celkem 81%/// ()

Dalda 

všechny recenze uživatele

Tohle je typický pokus o využití dobře známé předlohy. Bohužel na mě moc nezapůsobil. Postavy vypadají všechny dost hranatě, což je sice uděláno záměrně, ale esteticky se mi to moc nelíbí. Často mi scény přišly z hlediska animace odbyté. Souboje se světelňáky nejsou nijak zajímavé, naopak poměrně nudné. Stejně tak akční scény v galaktických lodí nejsou nijak ohromující. Na mě to nijak nezapůsobilo. Některé efekty, které v normálním filmu vypadaly dobře, se převedením do animované podoby zcela ztrácí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • Oficiálne Star Wars stránky oznámili, že film bude úvodom do televízneho seriálu, ktorý sa začne vysielať na jeseň 2008. (klayman)
  • S celosvětovým výdělkem 68,3 milionu amerických dolarů se v době promítání filmu jednalo o nejméně výdělečný celovečerní film ze série Star Wars. (KGBelik)
  • V baru na Coruscantu narazíte na jazzově trylkující kapelu, která jako by z oka vypadla emzácké kapele z baru v Epizodě IV (1977). (Kailo)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama