Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (537)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. Renegades, Rebels, and Rogues ,2. A Good Run of Bad Luck ,3. Maverick ,4. Ophelia ,5. Something Already Gone ,6. Dream on Texas Ladies ,7. Ladies Love Outlaws ,8. Solitary Travelers ,9. The Rainbow Down the Road ,10. You Don't Mess Around with Me ,11. Ride Gambler Ride 12. Amazing Grace ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u pozdějších Lethal Weapons, ani zde Donerrovi moc nejde o děj, ale o akci a legraci. A aby nepřišel zkrátka ani parťák ze Zbraní Danny Glover, střihnul si tu malou roličku bankovního lupiče. Ostatně tuhle scénu, kdy se ti dva na sebe podívají, jako by se odněkud znali, ale netuší odkud, je snad to nejlepší na filmu. Protože ne že by mě nebavil, baví mě pořád, je příjemně uvolněný a třeba scény s indiány mne dovedou pokaždé svou nenuceností pobavit (a navíc je tu Paul Smith, kterého prostě nejde vymazat z hlavy jako kopii Buda Spencera ze Šimonů a Matoušů) , jenže tempo poněkud pokulhává, ne vše je vtipné, a jak jsem psal, děj není moc složitý, takže ty dvě hodiny se občas chvílemi vlečou. Ale zase kde uvidíte Jodie Foster v komedii a ještě jako falešnou hráčku a kapsářku. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když Mavericka vidím, líbí se mi víc a víc a to i přesto, že nemám ráda karetní filmy. Maverickovo věčné úsilí získat nějaké peníze, jeho věčné pošťuchování s mazanou Annabelle a hlavně úžasné scény s přítelem indiánem a vynikající závěr. Vždycky se výborně bavím. Mel Gibson je pro roli Mavericka stvořen a Jodie Foster je jako Annabelle okouzlující. Všichni ostatní podávají výborné herecké výkony, nemám tomuhle chytrému a zábavnému filmu co vytknout. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hned, jak jsem potkal toho hombre, cítil jsem trable. A pečený fazole." Neznám koně, který by mne s radostí nevyhodil ze sedla, při pohledu do hlavně nabitýho revolveru spontánně vyprazdňuju močovej měchýř a při vychytralým pokerovém blafování mne odhalí i nevidomej začátečník. Přesto jsem ukrutnej chlapák, takže miluju dobrodružství, chlapský hláškování a rád roztahuju ochranná křídla nad hlavami slabšího pohlaví. Ve filmu mi to jde o něco lépe než v životě a tak přiznávám, že Maverick je snímek natočenej pro mý potěšení. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson jako Bred Maverick. Pardon Bret Maverick. Tato brilantní komedie je pořádná dávka humoru, podvodů a nehorázných gegů v té nejlepší podobě. Mel Gibson zde působí opravdu dokonale a spolu s Jodie Foster tvoří dokonalý rozhádaný pár. Film je velmi vtipný a hlášky, co se zde objevují jsou perfektní. Maverick je jeden z velmi mála filmů, který se vám bude líbit více po dalším shlédnutí. Pochopíte tak dost věcí a budete se smát už předem. Příběh se točí okolo turnaje v pokru, kde každý zúčastněný musí mít 25 000 dolarů. Maverick ( Mel Gibson ), má pouze zatím 22 000. A to jak je bude získávat se vám zaručeně bude líbit. Jedna z nejlepších komedií vůbec. Prostě....MAGIC! ( 90 procent ) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (26)

  • Iniciály "GMC" na dostavnících odkazují na kamiony “GMC“, kterými Mel Gibson jezdil ve všech Smrtonosných zbraních. (džanik)
  • 25 tisíc dolarů, nutných pro účast v tehdejším pokerovém turnaji, odpovídalo v roce 2004 cca 600 tisícům dolarů. (džanik)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama