Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cass Pennant - najlepšie predávaný autor kníh čiernej pleti v Británii a zároveň aj člen obávanej chuligánskej ekipy klubu West Ham United, ktorá si hovorí I.C.F.. Film sleduje Cassov životný príbeh od čias, keď ho, ako sirotu z Jamajky adoptoval starší biely párik z Londýna, až do čias, keď z neho vyrastie jeden z najobávanejších futbalových chuligánov v Británii. (Tomco)

(více)

Recenze (55)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Aj keď tu ozrutný Nonso Anozie občas pôsobí neohrabane (napr. bitka vo väzenskej cele), pre stvárnenie postavy Cassa Pennanta bol dobrou voľbou. Pri obsadzovaní ostatných postáv už tvorcovia filmu takú šťastnú ruku nemali a napríklad partia najväčších, najdrsnejších a najhrozivejších vyhadzovačov v Londýne, ktorú tu Pennant zostaví zo 60 kilogramových frajerov vyznieva skôr úsmevne. Inak je Cass vo všetkých ohľadoch iba priemernou chuligánskou snímkou, to napríklad Pennantov súpútnik z éry ICF Carlton Leach sa v podobe o rok staršieho Rise of the Footsoldier dočkal o poznanie solídnejšieho filmového spracovania svojho životného príbehu. ()

Spiizy 

všechny recenze uživatele

Osobně tento počin z "chuligánských" filmů mám nejraději. Vysoká věrohodnost, dobrý vývoj hlavní postavy. Poznání firmy I.C.F, která patří mezi nejtvrdší skupiny i v současnosti. Vyzdvihuju nepodcenění vedlejší dějové linie mimo fotbalové záležitosti, ale na druhou stranu i v některých okamžicích velice dobře "natvrdo" odehrané chuligánské razie. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu bylo více rvaček, bylo by to super, protože právě ty byly vcelku slušně udělané a byly asi tím nejzajímavějším na tomto dramatu. Cass Pennant to neměl lehké již od svého narození, ale právě okolí a šikana z něj udělali to, co se z něj stalo. Chtěl někam patřit, chtěl si něco dokázat a hlavně se mu to málem několikrát vymstilo. Až jeho vlastní rodina ho opravdu dokázala změnit. Několik vedlejších postav taky stály za pozornost, ovšem některé pasáže byly poněkud nudnějšího rázu (zvlášť to vězení mě moc nebavilo). Znám ale mnohem lepší kousky o fotbalových chuligánech a rivalství mezi hooligans. Vidím to na takový obyčejný průměr s jistým poselstvím… ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Po známych filmoch Football Factory a Hooligans sa mi dostalo do rúk aj jedno z posledných diel, ktoré som nevidel z prostredie futbalových ultras. Opäť nás dej zavedie do známeho prostredia West Hamských kladivárov. Len Cass je v tom rozlišný a to je to dosť markantný rozdiel, že je podľa skutočných udalostí. Práve to mu dodáva punc dôveryhodnosti, aj keď fanúšik podobných filmov je síce možno okrátený o riadne pouličné bitky. Film je viac menej pohľadom do duše jedného z hlavných predstaviteľov z drsných 80. rokov britského anti-futbalového fandenia. Hlavnú rolu si strihol Nonzo Anozie, ktorý sa preslávil ako hostiteľ slávnej Dennerys Thargerien v seriály Game of Thrones. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Cass je o násilí, troše fotbalu a i když to většinu stopáže nevypadá, film je především o tom, jak před násilím, které vás pronásleduje celý život, utéct. Je to celkem dobře natočené a i přestože mi Nonso Anozie v roli Casse Pennanta jako herec moc nesedí, zahrané je to solidně. Dokonce jsou i místa, která jsou nadprůměrná, ale buď jsem už příliš namlsán podobnými výtvory o hooligans nebo mě tento snímek nevtáhl do takové míry, jaké by na své téma měl a to i přes oblíbený britský akcent. Nižší rozpočet filmu samozřejmě neprospívá a tak je tento životopisný příběh sice převeden na filmové plátno, ale zasloužil by si jistě lepší zpracování. (6/10) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • S většinou klíčových členů štábu zašel Cass Pennant na fotbal, aby je lépe poznal, aby viděl, jak se v prostředí jemu blízkému chovají. Například s představitelem hlavní role Nonsem Anoziem šel na zápas o záchranu West Ham - Bolton v roce 2007. West Ham vyhrál. Nonso fandí Liverpoolu. (don corleone)
  • Celý rok před začátkem natáčení se nad příběhem a scénářem scházeli Cass Pennant a režisér Baird. Šlo jim o maximálně autentický pohled na kontroverzní život Pennanta. Mimo jiné spolu vyrazili třeba i na finále Poháru FA v roce 2006. (don corleone)

Reklama

Reklama