Reklama

Reklama

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +jednoznačně Michael Caine, celé je to uvěřitelné, reálné, drsná atmosféra, kruté prostředí, napětí, krvavé, drastické -vůbec by nevadilo kdyby všeho bylo ještě víc (délka filmu, akce, protivníků)/// Akční tempo je napsané přesně Michaelu Cainovi na míru. Tedy vzhledem k jeho věku je akce pomalejší, je jí méně, ale o to více je brutální a krvavá. Caine si tu zahrál roli podobnou té Eastwoodově v Grand Torinu a opět dokazuje, že na stará kolena se dá zahrát i tak vážná a akční role. A nesmím opomenout, že jim to děsně "sluší". Harry Brown je navíc velké překvapení. Moc jsem o tomto filmu neslyšel, než jsem ho zahlédl ve videopůjčovně a pochopitelně mě námět hned zaujal a film ani v nejmenším nezklamal. Konečně jsem viděl nějaký pořádný film./// Celkem 89%/// ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Spohodlnelá sociálna atrakcia, zámerne voliaca hrdinu z radov bežných občanov a so sympatickou tvárou Michaela Caina, inšpirovaného staršími úlohami. Našťastie režijne i scenáristicky tento kompaktný celok, i napriek naivnému a atraktívne zidealizovanému zľahčovaniu a logike, funguje na výbornú. Možno nie som celkom objektívny, ale Harry Brown dokáže spoľahlivo zahnať hlad po nadpriemernej žánrovke. 75% ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Film, který stojí a padá s Michaelem Cainem, založený navíc pouze na přitažlivosti realistického ztvárnění brutálního násilí. Barber divákovi předhazuje vizuálně působivou, syrovou a bohužel multitematickou podívanou, která ovšem postrádá nějaký zásadní fil rouge, který by alespoň naznačil, koho, že se to režisér vlastně rozhodl moralizovat. Jsou to dnešní bestiální teenageři? Nebo snad zbržděná policie? Nebo že by to byla snaha nastavit zrcadlo celé britské společnosti? Ve výsledku je bohuže všechno a nic, narvané do hodiny a půl. Navíc ve srovnání s Gran Torinem je Harry hrozně laciný. * za atmosféru filmu a * za fantastického Michaela. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pouliční šarvátky trochu moc divoké a mimo realitu, ale ty britské gangy a neurvalá mládež jsou zlo a Barberovi se to v menších pasážích podařilo zachytit vcelku atmosfericky a věrohodně. Neselhává ani Michael Caine, který působí na první pohled přívětivěji, než morous Eastwood, ale buď divákovi sedne jeden, nebo druhý. Ani jedno není špatně. Explicitní a nekompromisní násilí na tom ale baví nejvíc. Kraluje tomu suverénně nejlepší scéna v drogovém doupěti, která je vyloženě mrazivá, dobře nasnímaná a odehraná. Škoda přehnaně charakterní policistky a sentimentu bych dal ještě mín, ale snést se to dalo. Určitě to řeklo to, co to říct chtělo. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gary Young .. Dirty Harry Brown. _ Drsná britská odpověď na americké Gran Torino a především poukázání na místní problémy příměstských gangů, terorizujících pro zábavu své okolí. Se slabším scénářem, který nemá žánrově povyšující perličku a výrazným tahem ke krvavé mstě, přesto se spoustou poloh - vsuvky sentimentální, (proti)policejní, akční, .. Technicky i vizuálně precizní režijní práce debutanta Daniel Barber s jednou úchvatnou kamerovou scénou a především vynikající herec Michael Caine (bez sporťáku v garáži). 75%. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Noela Winterse si zahrál britský rapper a skladatel Ben Drew, známý pod pseudonymem Plan B. Často spolupracuje s duem Chase & Status, se kterým se podílel i na soundtracku k tomuto filmu. (bradl3y)
  • Dýka, kterou ve filmu používal Harry Brown (Michael Caine), je Fairbairn-Sykes britských Commandos. (kwaicheng)
  • Natáčení probíhalo převážně na londýnském sídlišti Heygate Estate ve čtvrti Walworth, které se přibližně 3 roky po uvedení filmu dočkalo demolice. (Lumberjack)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno