Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem pokořila Milešovku, takže se v jistém směru mohu považovat za horolezce. A svou fyzičku nebudu s tou Clintovou srovnávat, nechci, aby byl smutný. Ale vážně, líbilo se mi to. Vtipné, parodické, v poslední třetině i dost napínavé a místy i napnuté. Ani George Kennedy nezklamal. Opět žoviální slizoun nechutný. Mně ale Clintův výkon ve dvojroli herce a režiséra inspiroval. Dám Milešovku ještě potřetí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zápletka nestrhne. O čo tu ide je reálny Clint Eastwood v krkolomných horolezeckých scénách v americkom Utahu a na skutočnom švajčiarskom Eigeri. Škoda, že sa film do tejto roviny dostáva až po naťahovanej a nezaujímavej prvej polovici, ktorá evokuje priemernú starú bondovku bez Seana Conneryho... Ale Utah a Švajčiarsko moc pekne a strhujúco nakrútené. Režírovať a súčasne byť pred kamerou v takýchto lokáciách (a nepoužívať kaskadéra!), to si zasluhuje obdiv. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

První polovina je celkem rozvláčná, ale jak se příběh přesune do Utahu a posléze do Švýcarska, to je jiné kafe. Reálně natočené scény horských výstupů, při kterých se tají dech. Eastwoodovi role suše hláškujícího zabijíka, jak jinak, sedí a není divu, že mu každá káča skáče do postele...Inu, v 70-tých ještě svět nevěděl, co je AIDS...:) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V první půli odlehčený špionážní thriller s lehkým bondovským nádechem, kde si Eastwood bez problémů drží klasické chlapácké charisma a vtipně se vypořádá s nepřítelem z minulosti. V druhé půlce se přepínáme do dobrodružného horského dramatu a na tomhle písečku, lépe tedy kameni, se filmu daří  i mnohem lépe. Není nouze o nervydrásající scény a tragický konec celou dobu doslova visí ve vzduchu.  Výborné.  Po horské epizodě Eastwood svůj ne nezajímavý, ale nevyrovnaný příběh opět zakončuje smířlivě a odlehčenou formou.  3,5 * ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že Vražda na Eigeru je vážně myšlený snímek. Na to má film dost pitomý příběh a hlavně scénář. Některé dialogy, pakliže se nejedná o komedii, (což se asi skutečně nejedná), jsou úplně zcestné a debilní. Když k tomu člověk přidá psychologii postav (žádná není), vyjde z toho slepenec různě hloupých scén, na který nemá smysl se dívat. Jakoby chtěl někdo zachránit odpad nenatočený scénáristický odpad z Moonrakera a Muže se zlatou zbraní použil ho jako základ pro jiný film, přičemž chtěl do filmu nějak dostat lezení. Naštěstí právě ty lezecké okamžiky v závěru film trochu zachraňují, byť jen vizuálně. A proč má sakra Eastwood helmu, jako kdyby právě zahodil sbíječku? A Geroge Kennedy jako lezec, ve kterém vesmíru? A když někdo leze jako první, jaktože visí na laně? ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu uvidíme poslední povolený výstup na "Totem Pole" v Monument Valley. Na oplátku odstranili horolezci se štábem cestou dolů všechny skoby, které tam zůstaly po předchozích výpravách. (džanik)
  • Kromě jedné natočil Clint Eastwood všechny nebezpečné scény sám. (džanik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno