Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Matty 

všechny recenze uživatele

Okresní přebor je navzdory papírovým předpokladům opravdu opakovatelně koukatelný. Hlavní přednost seriálu představuje uvěřitelnost postav a prostředí. Škoda těch sem tam křečovitých vtipů, jimž k sobě scenárista strhává pozornost na úkor v rolích pohodlně položených herců. Škoda i těch známých herců (Vetchý, Vilhelmová), kteří z onoho balíkovského vesnického koloritu navzdory důkladnému maskování (Trojan) vyčnívají. Tempo není na komediální seriál úplně doladěné, ale neboť Okresní přebor nechce být sitkomem s přesně načasovanými gagy, delší dialogové scény a porůznu roztroušené vtipy s pomalu doznívajícími pointami tolik nevadí. Vykreslení venkova se pohybuje na hraně parodie, ale nikdy ji nepřekročí, stejně jako se tvůrci nikdy nesníží k tomu, aby se postavám vysmívali. Pouze je ukazují v situacích, kdy je těžké udržet si svou masku. Ve výsledku to vede k diváckému sebeuvědomění, jak jsme vlastně všichni trapní a chybující (jako v Hoří, má panenko nebo Láskách jedné plavovlásky, jimž se podobá scéna lidové zábavy). Nejsem si jenom jistý, jestli pravidelní diváci TV Nova tvoří nejvhodnější cílovku. 80% Zajímavé komentáře: Marigold, Radek99, NinadeL ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Růže mezi trny na poli současné seriálové tvorby našich komerčních televizí. Kdo alespoň chvíli působil v nižších fotbalových soutěžích a nebere se příliš vážně, ten má o zábavu postaráno a v některých situacích se jistě pozná stejně jako já. Nejoblíbenější postavy: Jiřina, Áda, Jarmil a samozřejmě kanonýr Jarda Kužel. S1: 85% ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - 1. díl: Startujeme, pilotní díl takový vlažný rozjezd. 65% // 2. díl: Už se to parádně rozjíždí a Vetchý si to začíná dávat :) Určitě zlepšení oproti prvnímu dílu. 75% // 3. díl: Jak měl David Novotný sny o houslích mě tolik nerozesmávalo. Ale ostatní scény byly opět fajn. 70% // 5. díl: Nejslabší, nejméně vtipný. Kikincuk, forbes a jeho krádež-nuda. Tenhle dil mě nebavil. 55% // 7. díl: Zatím nejlepší. Jak lezl Kohák šéfovi do řite, aby mohl kopat penalty, bylo fakt mega funny. 80% // 8. díl: 80% // 9. díl: 72% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Za co jste mu dal tu červenou, ty vole?" Nikdy v životě se mi nestalo, abych si organizoval čas podle českého seriálu, ale Okresní přebor mě donutil každé pondělí ve 20 hodin zasednout k TV a zjišťovat, na kterém zapomenutém kanálu ta Nova vysílá. Já jsem prostě musel hodit všední starosti za hlavu a šel jsem oběhat tu pravou obranu s Jirkou Luňákem, musel jsem si stěžovat na lavičce na bolístky s Jardou Kuželem, musel jsem kout pikle s předsedou Orlem a já jsem s nimi snad ukradl i ten Forbes. Mně s tou bandou vesnických exotů bylo dobře na hřišti i v hospodě. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Prostředí 6/10/// +námět, pár hlášek, hodně poutavé fotbalové prostředí, kdo nezná, není Čech -působí hodně levně, oblíbenec Ondřej Vetchý se mi tady nelíbí, spousta postav a dialogů celkem o ničem/// Na Okresní přebor jsem se hodně těšil. Námět pro spoustu Čechů jak vyšitý, ale přezevšechno mě to moc nezaujalo a ani nebavilo. Teď u posledních částí už si začínám zvykat na postavy, děj, náladu seriálu a občas se bavím. Nicméně je to zahozená penalta a šance na výhru tento seriál ztratil už při prvním poločase. Uvidíme jestli se chlapci do druhé sezóny zmátoří./// Celkem 42%/// ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Když se Ondřej Vetchý (Jirka Luňák) dozvěděl, že roli předsedy klubu má hrát Luděk Sobota (Václav Orel), chtěl ze seriálu odstoupit. Na zkoušce však Sobota zaperlil a Vetchý byl jeho výkonem doslova nadšen. (ClintEastwood)
  • Během natáčení se ukázalo, že nejschopnějším fotbalistou je představitel Jardy Kužela David Novotný, dříve aktivní fotbalista, který úroveň okresního přeboru převyšoval. (gaylord)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno