Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (223)

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Dokonáno jest. A proč vlastně? Fakt bylo v úmyslu narvat Long Night a závěrečné rozzuzlení do šesti dílů, nebo CGI pojmulo veškeré prachy? Nebo to byly snad neskutečné honoráře pro herce? Tak či tak, finální sezóna nefunguje. Nemůže. Ne, já bych fakt neměl problém s tím, kde postavy ve finále skončily, mně vadí to, jak se tam dostaly - jednoduše nijak. Většina momentů nemá dostatečný build up, a tak scény vyzní naprosto retardovaně. A můžeme tu zkratkovitost obhájit, když můžeme dva díly bezcílně plkat a vtipkovat s mlékem obrů? A podotýkám, že by mi to vůbec nevadilo, pokud by to nebylo na úkor jiných, podstatnějších dialogů / scén. A jsem schopný si domýšlet - díky tomu jsem s chováním Daenerys v páté epizodě problém neměl, instantní otočku Jamieho ve čtyřce ale fakt nedávám. Spousta momentů se nějakým způsobem dalo obhájit, kdyby D&D nebyli líní a se scénářem si nevytřeli... podlahu. I tak ale zbydou idiotské teleporty a nekvalitní střihy. Pokud vám tedy stačí naprosto vykuchané, zkratkovité a ultrarychlé dění, poslední sérii si užijete. Jinak nejspíš ne. A my máme za toto být vděční? Jako proč? A srovnávat třetí epizodu s Endgame WHAT? Jenom proto, že od sebe tyto kinematografické momenty dělí krátký časový úsek? " N E N E CH T E S E V Y S M Á T " ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední řada dopadla, jak dopadla. Mnoho lidí bude zklamaných, ale já to tak černě nevidím. Tempo mohlo uvolnit, trošku se ta závěrečná řada roztáhnout, vysvětlit trošku více nějaké detaily, které stále chybí vysvětlit, ale i tak se GoT rozloučil na úrovni. Není to sice s grácií, jak každý očekával, ale co se dá dělat. Možná nejslabší série, možná druhá nejslabší série, to nevím, každopádně do těch fantastických zbývá kus cesty, přesto jsem očekával větší zklamání dle hodnocení, ohlasů a podobně. Možná také mé očekávání po takové době opadlo, takže nakonec se loučím s GoT spokojený. ()

Reklama

Karlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V době prvního vysílání jsem se za celou sérii pral s trolly a odpadlíky, abych zmírnil jejich negativní řádění. Bohužel, časem musím uznat, že poslední díly osmičky byly skutečně uspěchané. Vizuální pompa nahradila perfektní a precizní scénáristickou práci, na kterou jsme byli zvyklí po celou dobu této fantastické ságy. Styl hop - hop - hop může být vhodný pro děvčátko se švihadlem, ale ne pro důstojné zakončení tohoto jedinečného eposu. Přesto věřím, že s odstupem času, až vychladnou emoce, najdeme společné obdivné stanovisko. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Nezvládnutý konec kdysi špičkového seriálu, jenž neměl obdoby. Scénář takřka neexistuje, postavy zahazují svůj dosavadní vývoj (naopak získávají lobotomii a klišé dialogy) a vše se žene kupředu bez špetky smyslu a emocí. Po technické stránce měl tento fenomén mnohem, mnohem silnější řady a já absolutně nechápu, jak se to mohlo takhle šeredně rozpadnout. Šíleně mě to mrzí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako osem rokov intrigovať a vyvraždiť pritom polku stredozeme (vtip), aby ste nakoniec vynašli parlamentarizmus. Jedna z najlepších bitiek v histórii televízie, prerod Khaleesi, a potom trpké vytriezvenie, sklamanie a do písmena nedôstojný záver. Nie som schopný túto sériu ohodnotiť. Má jeden absolútny vrchol, niekoľko svojich okamžikov, a tú frašku na konci. Čsfd mi z toho vygenerovalo priemer troch hviezdičiek, zostaňme teda pri tom. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Kita Haringtona, představitele Jona Sněha, natáčení vystresovalo natolik, že u něj vedlo k problémům s alkoholem a po skončení série se nechal hospitalizovat v psychiatrické léčebně. (vojtaruzek)
  • George R.R. Martin se vyjádřil k poslední řadě takto: „Nečetl jsem scénář k poslední sérii a ani jsem nemohl navštívit natáčení, protože jsem se věnoval pracím na „Vichrech zimy“. O pár věcech, které tam budou, vím, nicméně spousta příběhů vedlejších postav bude v seriálu zakončena naprosto jinak než v knize. Seriál a knihy tak skončí v několika důležitých bodech rozdílně.“
    (Geralt z Rivie)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Reklama

Reklama