Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (224)

Ediebalboa

všechny recenze uživatele

Scenáristické diletantství nejhoršího kalibru. Většinu konstruktivnější kritiky už za mě obstaral internet, který teď tvůrce zcela nemilosrdně griluje. A po právu. 7. série možná moc smysl nedávala, ale pořád to byla aspoň jízda, která byla dostatečně cool, abyste jí nejednu nelogičnost odpustili. 8. už ne. Po 8 letech je to kvalitativní propad srovnatelný asi tak s tím, jako kdyby na vás po Dvou věžích místo Návratu krále vybafl Owenův Král Artuš. Co je však v Západozemí daleko horší než u předsedy kulatého stolu a jeho kumpánů, je fakt, že tady se ve stejném bahně topí postavy, na kterých vám řadu let skutečně záleželo. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Něco mi říká, že existovalo 14,000,604 alternativních konců Hry o trůny (a každý fanoušek si vysnil ten svůj), jenže tvůrci si vybrali tenhle a ať už se vám to líbí, nebo ne, tohle je ten závěr, který jsme dostali. Stejně jako v případě předchozí řady došlo na občasnou zkratkovitost, tentokrát to však nebylo zdaleka tak do očí bijící. Především jsme totiž dostali famózní noční bitvu s nemrtvými, u které se napětí dalo krájet, opět bravurní dialogy, srdceryvné momenty a skličující zvraty. Dal bych si to delší? Jasně. Zhroutím se z toho a budu to kvůli tomu slepě nenávidět nebo podepisovat stupidní petice? Fakt ne. :) Vývoj postav se jednoduše završil, kolo bylo zničeno a každý dostal, co si zasloužil. Spravedlivé finále bude nejspíš ještě nějakou dobu lidi rozdělovat, ale tak už to s těmi nejočekávanějšími věcmi na světě bývá. Těším se na spin-offy. 8. řada Hry o trůny - 9/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec ok. Po tom, co Hra o trůny po 8 letech skončila touto sérii, slyšel jsem ze všech stran zhnusení a potápění celého seriálu z důvodu neuspokojivého konce. Já byl relativně spokojen. Obří bitva s nemrtvými měla emocionální náboj a dobře vypadala. Daenerysino řešení bylo trochu kostrbaté ale také mi tam zapadalo a s většinou osudů zásadních postav jsem byl také spokojen. Mohlo to skončit na tisíc způsobů a žádný by se nezavděčil všem. Já jsem byl spokojen a těch cca 80 hodin, které jsem se seriálem strávil nelituji a na konci jsem cítil mírný smutek z loučení s něčím velkým a nenapodobitelným. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

George Martin je jen jeden. A ten ač píše pomalu, je geniálnější, než všichni scénáristé tuto sérií píšící. Oproti chladné logice, pomalému vyprávění, tu máme akčňák plný náhodných záchran na poslední chvíli a morálky, která vítězí nad realitou. Postavy mění pečlivé budování své charakteristiky za epizodu a ti, co by měli být již dávno pod drnem, zde nejsou již nijak posouváni dál. To je v přesném protikladu prvních šesti sérií. A to je důvod pádu poslední série z pěti hvězd na "pouhé" čtyři. Ano, je to stále skvělé, zaslouží si to pozornost, epičnost bitev zde je na televizi nevídaná. Počítačové efekty hyperrealistické, herci výborní. Přesto scénář nedokáže tu osudovost a jedinečnost prodat. Tam, kde mají jasně zvítězit bílí chodci, je kvůli náhodě děj násilně sveden na jinou kolej, která od třetího dílu znamená úpadek celé série. Tam, kde byla řada otázek, je najednou ticho bez odpovědí. Tam, kde měli mnozí umřít, život zabíjí pětihvězdičkovou kvalitu. Taková je hold cena poslední série. Cena, která je svým způsobem symbolická, protože na kvalitě seriálu zobrazuje to, co seriál sám ukazoval. Bizarnosti reality. Odplatu dobra zlem a prohru morálky před těmi, kteří její limity dokáží pro své cíle porušit. Je to stále ten seriál, jaký jsem si kdysi zamiloval. Jen již maličko více černobílý. A proto se nedivím těm, co na něj nadávají. Sám jsem při sledování se do jejich tábora přidal. Přesto ale zvedám palec nahoru. Díky Bohům, že jde o závěr. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak na tenhle závěr jsem osm let opravdu nečekal. Nevím, jestli jsem víc zklamanej nebo naštvanej. Při vzpomínce na to, co jsem se seriálem všechno prožil, bych si alespoň u jedné příběhové linky přál kloudnější zakončení než to, co tu scénáristi HBO připravili. Zároveň mám pocit, že tato série je úplně něco jiného, než všechny předchozí. Jasný, technicky nejlepší je předposlední díl a poslední z posledních bitev. To bitva s nemrtvými byla pro změnu slušné fiasko, protože doteď nechápu, proč byla tak strašně tmavá. Dokonce i chování snad všech postav je tu úplně mimo mísu. Oni dojdou ke katarzi, aby se vrátili k tomu všemu, z čehož se celých těch sedm sérií poučovali? Opravdu? A ten závěr? Nevím, jestli to mělo být odlehčení, ale čím víc ve mně rostlo nasrání, tím víc jsem nechápal ty rádoby vtipné momenty, které v posledním díle chvílemi byly i na přesdržku. Působí to, jako kdyby si z nás celejch těch osm let dělali akorát tak prdel. Pamatuju si, že před lety jsem žil seriálem Ztracení, který byl stejně propletený a zamotaný jako Hra o trůny. Poslední díl byl taky na facku, ale postupem času jsem ho přijal. Tady pochybuju. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama