Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku se na hranici zákona snaží balancovat dva neohrožení, ale velmi drsní policisté Danson a Highsmith. Zná je už celé město, jedni jimi pohrdají, jiní je obdivují. Jejich pravým opakem jsou kolegové Terry Hoitz a Allen Gamble, kteří se ale kvůli papírování do ulic prakticky nedostanou. Oba se stávají terčem každodenních posměšků a všichni jimi otevřeně opovrhují. Když během policejní akce Danson a Highsmith tragicky umírají, rozhodne se Terry, že je s Allenem nahradí. Terry se zbraní v ruce přinutí Allena, aby vstal od psacího stolu a vyrazil s ním do akce. Krátce poté dojde k přestřelce mezi překupníky kokainu. Terry Allena vyprovokuje k riskantní jízdě, a tak se Allen vřítí na místo činu, rozmetá zabavený kokain a přejede tělo zastřeleného překupníka. A na problémy je hned zaděláno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (784)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ferrell & McKay goes mainstream. Ďaleko od najlepších kúskov (Semi-pro/Blades of Glory/Eastbound and Down). The Other Guys pôsobia dojmom, že Ferrell a spol to nakrúcali so zubami zahryznutými do jazyka a neidú vôbec na doraz (a to v oných komédiách išli ešte ďalej ako na doraz!). Málo vulgárnosti, oplzlého humoru, absurdity... nahradila ich bohovská akcia a nadupané efekty. Lenže je to toto, prečo pozerám filmy Willa Ferrella? Ja som sa viac bavil pri slovnej výmene o vzájomnom masakrovaní levov a tuniakov... PS: a to som pozeral unrated verziu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Diamantovo rýdza mckay-ferrellovka. Občas trápna (nie často), občas tak nehorázne absurdne trápna, až je to zábavné (Wahlberg v baletnej škole), veľmi často skutočne vtipná (hlavne running joky s autom a bezdomovcami, kapitánovými citátmi TLC a Ferrellovými ženami). Áno, zápletka slúži len na rozohranie jednotlivých skečov, pričom niektoré sú na ňu napasované príliš nasilu, ale koho to prekvapuje? Veľká zábava s niektorými hláškami smerujúcimi do kultu. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Přesněji ohodnotím po druhém zhlédnutíí, jelikož stále nemám jasno. Film je v zábavnosti dost nekonzistentní, jež jednou je trapný a podruhé neskutečně vtipný... zatím hodnotím 3,5 hvězdičky i když je to lepší podívaná než Poldové od Kevina Smitha... „Aim for the bushes“ ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Benga v záloze je dost praštěná komedie. Ty ve stylu Zoolandera mám extra rád, takže se bylo nač těšit. Ovšem tady to vůbec nefunguje. Všichni jsou vyšinutí a děj je více než chaotický. Pár výborných momentů se určitě našlo (většina akce, fotoscéna v hospodě, ..), dokonce se to obešlo i bez vyměšovacího humoru, přesto jsem celou dobu na film nechápavě koukal s otevřenou pusou, co že se to tam vlastně děje a nebyl si jistý tím, jestli se smát při každém příšerném výstupu Marka Wahlberga. Dvě hvězdičky, možná dva a půl. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Blbý a blbější (což tentokrát překvapivě platí více o postavách než o vtipech) ve službách zákona. Film se naštěstí nenese v duchu úvodních minut, které mají, pravda, díky Jacksonovi a Johnsonovi potenciál vystřelit vás do akčního nebe, vinou střihu však představují nepřehledný explozivní bordel. McKay včas přeladí na své ozkoušené baletění mezi trapností a vtipností, kdy servíruje vtip za vtipem, padni komu padni (resp. padni kam padni). V sále plném diváků, kteří si přišli nechat pošimrat bránici, fungovala Benga výtečně, ale dovedu si představit, že při osamoceném sledování v domácím brlohu více vynikne jejich dýchavičnost, roztáhlost a prázdnost (přísavka v podobě polo-vážných odkazů k finanční krizi moc nedrží). Willu Ferrellovi skutečně náleží pozice "toho druhého" mezi komediálními a Marku Wahlbergovi mezi akčními hvězdami dneška, ale do výslužby bych ani jednoho ještě neposílal. Jak dokazují Benga, když se pořádně rozeběhnou, dokážou navzdory všem očekáváním (která byla v mém případě mimořádně nízká, což jistě také sehrálo svou roli) chvíli i letět. 70% Zajímavé komentáře: DaViD´82, tron, SarumanKo ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Všetky vizuálne efekty boli robené spoločnosťou KernerF. (Peter-1307)
  • Allen Gamble (Will Ferrell) nosí hodinky značky Ball Trainmaster Cleveland Express. (dyfur)

Související novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (více)

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

07.10.2009

Momentálně natáčí akční krimikomedii Other Guys po boku Willa Ferrella, pak se přesune do temnějších (a citelně chladnějších) vod. Zahraje si totiž v remaku loňského islandského zázraku režiséra… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama