Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 10

(série)
Trailer
USA, (2019–2021), 16 h 59 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Norman Reedus, Melissa McBride, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Danai Gurira, Ross Marquand, Khary Payton, Samantha Morton (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Už je to několik měsíců, co Alpha způsobila masakr během komunitního veletrhu. Zima je pryč a nepřátelé tu pořád někde jsou a něco plánují. Hlavní hrdinové se musejí zaměřit na sjednocené komunity, které musejí vymyslet takový plán, aby ukončily hrozbu Šeptačů jednou provždy. Jenomže Šeptači nejsou jediní, kdo představují nebezpečí, protože je tu ještě něco dalšího. (HanzoBureshi)

(více)

Zajímavosti (34)

  • 10. série byla prodloužena z původních 16 epizod na 22. (Davidkkk)
  • „Během letošního natáčení jsem se ocitl v nemocnici kvůli tomu, že se mi udělalo špatně z tepla. Během natáčení nosím kožený kabát, pod kterým mám ještě dvě další vrstvy. Natáčíme to v létě v Georgii, což opravdu není žádná sranda,“ prohlásil v průběhu natáčení představitel Bety Ryan Hurst. (Duoscop)
  • Původně měl jednu epizodu režírovat Andrew Lincoln (Rick), ale kvůli hercově pracovní vytíženosti z toho sešlo. (Duoscop)

Živí mrtví (2010) (seriál)

  • Ve videohře „The Walking Dead: Season One“ od studia Telltale Games se můžeme setkat s Hershelem Greenem (Scott Wilson) ze 2. série. Ve videohře „The Walking Dead: A New Frontier“ se objeví Paul „Ježíš“ Rovia (Tom Payne) a ve videohře „The Walking Dead: The Final Season“ hráči zkříží cesty s jedním členem Šeptačů, kteří se v seriálu vyskytují v 9. a 10. sérii. (DragonnCZ)

Živí mrtví - Jak daleko zajdem (2019) (epizoda) (S10E01)

  • „Byla to velká zábava. Pamatuju si, jak jsem četl scénář a říkal jsem si, že nám jde přesně o toto. Chtěl jsem, aby se diváci ptali na to, co se to právě děje, a proč se to odehrává ve vesmíru. Vždycky jsem tohle přirovnával ke Carpenterově Věci (1982), kde jsou tak dva záběry z vesmíru, přičemž něco následně padá k Zemi. Když to dopadne, tak jste vtaženi do příběhu. Tohle bylo mou počáteční inspirací. Člověk sice neví, proč ty záběry z vesmíru vidí, ale právě tohle zažehne příběh, ve kterém se hrdinové spojí a uhasí požár,“ prohlásil Greg Nicotero k pádu satelitu na začátku epizody. (Duoscop)

Živí mrtví - Jak daleko zajdem (2019) (epizoda) (S10E01)

  • „Začali jsme se bavit o lodích, prázdných lodích a podobných věcech, které se potulují po oceánu. Říkali jsme si, které věci se mohou stát během apokalypsy a které se ještě nestaly našim hrdinům. Někdo řekl, že satelity, o které se nikdo nestará, jednoho dne mohou spadnout na naši planetu. Něco takového se může stát i v našem světě. Akorát o naše satelity se někdo stará,“ prohlásila Angela Kang, proč série začala pádem satelitu. (Duoscop)

Živí mrtví - Čím se stáváme (2020) (epizoda) (S10E13)

  • „Poslední natáčecí den byl velmi emotivní, úplně mě ohromilo všechno to loučení, všechna ta láska. Když jsem se pak vrátila do svého karavanu, tak tam na mě čekalo 50 zombíků! Byli všude – leželi mi na gauči, v křesle, byli i v mé sprše. Byli prostě úplně všude!“ Tak popsala Danai Gurira (Michonne) svůj poslední natáčecí den. (Duoscop)

Živí mrtví - Dívej se na kytky (2020) (epizoda) (S10E14)

  • „Když jsme řešili Betu (Ryan Hurst), tak jsme si uvědomili, že je skutečně jen Betou, tedy tím druhým. Sám je sice silný, chytrý a krutý, ale Alfa (Samantha Morton) byla jeho vůdkyní, kterou respektoval a nikdy ji nechtěl nahradit. Co si však někdo takový počne, když je jeho vůdce pryč? Nechtěl ji nahradit, označení Alfa se mu protivilo, a proto chtěl být i nadále Betou, který bude mít vůdce. Proto jsme vymysleli tento zvrácený způsob s maskou, díky kterému Beta všem připomíná, že i když je Alfa mrtvá, tak on ji nikdy nemůže nahradit, i když převzal její pozici,“ tak popsala scenáristka a producentka Angela Kang scénu, ve které dojde ke spojení masek Bety a Alfy. (Duoscop)

Živí mrtví - Dívej se na kytky (2020) (epizoda) (S10E14)

  • „Přemýšleli jsme nad seriálem a říkali jsme si, zda si herec vůbec připadá jako basketbalista. Spíš mi seděl na fotbalistu, ale touto úpravou jsem si nebyla jistá. A pak herec přišel s návrhem, že by mohl být muzikant. Nám to přišlo super, a proto jsme začali přemýšlet nad tím, proč se z tak slavného muže stal takový padouch. Začali jsme proto pracovat na jeho příběhu, přičemž vytváření tohoto hudebníka bylo vážně zábavné,“ prohlásila scenáristka Angela Kang, proč změnila Betův (Ryan Hurst) komiksový původ, ve kterém byl basketbalista a ne country zpěvák. (Duoscop)

Živí mrtví - Jistá zkáza (2020) (epizoda) (S10E16)

  • Plánované finále 10. sezóny se mělo vysílat 12. dubna 2020, ale postprodukce byla odložena kvůli pandemii covidu-19. Místo toho byla epizoda odvysílána 4. října 2020 a do 10. série bylo přidáno dalších šest epizod, které byly vysílány od 28. února do 4. dubna 2021. (willy1)

Reklama

Reklama