Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Upraveno po shlédnutí obou kapitol. - Můžu jen litovat, že se plány nevyvinuly podle představ a nedostal jsem se do kina, protože rozdíl mezi plátnem a televizí je v tomto případě nepopsatelný. Vzhledem k velkému počtu tmavých scén je minimálně nutné sledovat to v noci, nebo naprosto zatmavené místnosti, aby vám nic neuniklo. Velkou část úspěchu dělá Rkový rating, bez kterého by to nikdy nedosáhlo takovýchto kvalit. A důvod, proč to celosvětově dosáhlo pozitivního úspěchu, je výborné dětské obsazení. Každé z dětí má nějakou svou vlastnost, kterou dokázalo zaujmout. Používají humor, který prostě v dnešní době chceme vidět a hlavně mezi sebou mají takový vztah, jaký chtěl mít v dětství každý. Vizuálně to vypadá skvěle i s minimálním využitím CGI, kterého je v druhé kapitole, pro mnohé, až moc. Pennywise neměl jedinou chybu. Bill dostál svému příjmení a předvádí jedno z nejlepších creepy představení historie. Vezměte jeho výborný hlas se schopností dokonale měnit mimiku, napište mu znepokojující dialogy a máte novou kultovní hororovou postavu, kterou budou znát všichni i za dalších X let. It je po Conjurinzích nejlepším hororem paranormal subžánru, takže každému fanouškovi mohu jen doporučit, pro co největší zážitek, shlédnutí obou dílů po sobě. ()

poet 

všechny recenze uživatele

Stiahol som si TO z ulož.TO a bolo TO celkom fajn. Ale k veci pozerať to v roku 2020 tak zákonite vás napadne paralela zo Stranger things. Dokonca Finn Wollhard sa objavil v TO aj s spomínanej sérii. Osobne by som uvítal ak by to bolo kratšie ale čo sa týka hororových prvkov tak nemám čo vytknuť. Ako celok to funguje detský herci na ktorých to celé stojí aj padá boli perfektní a atmosféra bola miestami pekne dusná... ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Parádní film. Jsem rád, že jsem ho viděl dřív než jsem četl knihu. Ono natočit film podle knihy by vydalo pomalu na několika dílný seriál. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Skvelé. Verné predlohe, s výbornou atmosférou, skvelým castingom, parádnou výpravou. Dobrý spôsob, ako si užiť atmosféru klasických Kingoviek aj bez toho, aby ste čítali knihy, alebo sa spoliehali na sračkové vykrádačky typu Stranger things. Jedinou vadou na kráse je, ako sa To spolieha na lacné ľakačky namiesto toho, aby so strachom pracovalo sofistikovanejšie. Prostriedky na to má, škoda, že ostávajú z väčšej časti nevyužité. ()

Mindrot 

všechny recenze uživatele

Knižná predloha napriek jej prítomnosti v mojej knižnici ma zatiaľ úspešne minula, film som tak mohol sledovať bez predpojatosti. TO vo mne zanechal príjemný dojem z dobre odvedenej filmárskej práce, vlastne celý snímok je bez jedinej chybičky, so skvelou osemdesiatkovou retro atmosférou a podľa mňa výbornými výkonmi (najmä detských) hercov. No napriek tomu ma počas vyše dvojhodinovky nedokázalo zhola nič prekvapiť, šokovať, proste donútiť ma otvoriť úžasom hubu. Film si jednoducho ide svoje, v pohodovom tempe odsýpa a priamočiaro speje k trochu presladenému koncu. Ako ale ukazujú aj tie štyri hviezdičky, návštevu kina som rozhodne neľutoval. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Mierne sklamanie. Ano, knizku som cital. Pamatal som si vynikajucu atmosferu a tiesnivy tajomny pocit. To v tomto, inak perfektne remeselne zvladnutom kusku, chybalo. A hoci sa film snazi drzat predlohy a i dodrziava postavy, nezavazilo to. V kine som sa trhol mozno 1-2x kvoli hlasnemu zvuku a skor len obcas krutil hlavou, akoby som vnimal nejaku hutnu atmosferu. Nemyslim, ze je to len z mnozstva horrorovych pocinov vsemnozneho druhu, co som videl. Volba detskych predstavitelov mi ani tak nevadila. Skor to, ze niektori ti jedenastrocni drobci v udajnych 80tych rokoch zo seba sukali za hlasky. A to napriek tomu, ze su to profesionalny mladi herci, ktori by svojou artikulaciou a vyrecnostou hocikoho z nas "schovali". Film som vnimal skor ako rodinnu dramu s prvkami rozpravky a nejakou tou "urban legend". A tak som si to teda nepredstavoval. Skoda. A to som si myslel, ze po Temnej vezi, ktoru som zavrhol uz na zaklade traileru (ano, knizku aspon tie prve dve som cital tiez.), bude toto stavka na istotu. Tym, co knihu citali, vedia o com pisem. Klobuk dole pred Bill-om Skarsgard-om, ktory vdychol svojmu stvarneniu Penniwise-a "dusu". ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Hororové scény jen slušné, více mě bavilo vykreslení atmosféry v městečku a vztahů mezi (velmi dobře obsazenými a zahranými) dětskými postavami. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ako veľký milovník Kinga a jeho diabolského veľdiela menom TO som sa veľmi tešil na tento počin ktorý všade a všetci vynášali do nebies. Netreba to moc rozoberať..mám čerstvé dojmy. Dávam maximálne 70 %. Nikto podľa mňa nedokáže sfilmovať viac ako tisíc strán príbehu ktorý má v sebe asi tisíc ďalších príbehov a všetko je to bravúrne psychologicky opísané....takže ...dostať to všetko do dvoch hodín je proste NEMOŽNÉ ! ... nedá sa to...nepustí fyzika, tento film nie je zlý ale chcelo by to seriál o minimálne dvanástich častiach....keby to tak vzal do rúk Fincher...to by bola pecka...to je ale len môj vlhký sen... ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Pennywise mě hrozně baví, ze všeho nejvíc ve scénách, kde trochu víc mluví. A mrzí mě, že jich tam nebylo víc. Snad ve dvojce. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad skončil zle. Skvelý príbeh, zasadenie do 80 rokov ako v Stranger things, perfektne využitie Pennywisa (aj ked nie je strašný). Krv vytekajúca z umyvadla? Malomocný so znetvorenou tvárou? Nič z toho nenahaňalo hrôzu. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

V osmé třídě na základce to byla moje nejoblíbenější kniha, takže mám dost velkou nostalgickou zátěž. Film z devadesátek byl celkem cipovina, ukázky na novou verzi mě moc nezaujaly, vypadalo to jako další hollywoodské zpracování zajímavého tématu typicky přisprostlou formou cílenou jen na efekt. Opravdu příjemné překvapení, hlavně ohledně toho, že se jim povedlo zachovat dualitu původní předlohy, která je napůl horror a napůl vtipný a citlivý "coming of age" příběh o síle přátelství bandy školních otloukánků. Vzhledem k tomu, že to má přes 1000 stran, tak ani při rozdělení příběhu na dvě části (dvojka bude mít premiéru 2019) se jim tam samozřejmě nevešlo všechno, a třeba samotné zlo má více přízemní a strašáckou podobu, v knize je více metafyzické a abstraktní (snad se dočkáme ve dvojce). Velké plus za casting (hlavně čarokrásná Sophia Lillis a Bill Skarsgard jako Pennywise). ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Na IT jsem se doslova přemlouval skoro dva roky a konečně po zhlédnutí musím uznat, že to byla chyba. Vůbec nejvíce mě překvapilo, jak moc IT ani není o hororové stránce filmu (samozřejmě o horor se také jedná a určitě to je jeden z těch lepších za poslední dekádu, možná vůbec nejlepší), ale je to o celkovém významu přátelství, loajalitě a důvěře ke svým kamarádům, což krásně vystihuje dnešní dobu, kde jsou právě s těmihle aspekty velké problémy. Co se týče postav, tak Pennywise je TOP záporák a těch je sakra málo... přesně nějaký takový tu delší dobu chyběl. Jinak mě již dlouho nikdo vyloženě neštval tak, jako ti tři kluci - hajzlové. Na film jako takový nemám jedinou velkou výtku, režijně i scénaristicky to nemá chybu, jen mi možná trochu vadilo, že všechny děcka - hlavní postavy nedostaly tolik času, což se dá chápat a přesně proto se těším na letošní druhý díl a mám tak velká očekávání. Čisté 4* ()

in_deed 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si někdo pořádně potáhne a flusne hustej chrchel do xichtu Kingovy předlohy. Poslepovat dohromady pár rádoby děsivých scén, které mají zcela nulovou souvislost, žádným způsobem k nim není navázán příběh a navíc jsou často oproti knize upraveny (pokud teda v knize vůbec byly), to je pořádnej majstrštyk. Chápu, že dokonale ztvárnit předlohu není žádná sranda, ale takhle zahodit všechen potenciál, to je teda velký smutný. Vzít si motiv klauna a nalepit k tomu laciné pubertální dialogy na motivy Stranger Things (ti kluci se takhle doopravdy ani náznakem nebavili), to opravdu nestačí. ()

Tet.Ew 

všechny recenze uživatele

Stephen King je génius a tohle se též povedlo. Sympatičtí postavy. Geniální Bill Skarsgård. Super zábava. Právem si ty výdělky zaslouží. ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama