Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se setkáváme s Davem Lizewskim alias Kick-Assem, amatérským bojovníkem proti zločinu, který je v civilu nenápadný obrýlený středoškolák. Je tu samozřejmě i Hit-Girl, která z jedenáctileté holčičky, co umí nebezpečně zacházet s nunčaky a mačetou, vyrostla v patnáctiletou slečnu Mindy, jež se snaží zapomenout na své smrtící instinkty a pokouší se zapojit do školního kolektivu. Daveovi se ale nedaří zapadnout do školní rutiny, jak si představoval, a tak se rozhodne Kick-Asse oživit. Spojí se se superhrdinským týmem sdruženým kolem plukovníka Starse a po nocích společně trestají zločiny, na něž policie nestačí. Mezitím na druhém konci města kolem sebe šikuje bizarní zločinecké kreatury další starý známý z prvního dílu - zbohatlický synek Chris, toužící po pomstě... (TV Nova)

(více)

Videa (25)

Trailer 3

Recenze (1 068)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to zbytečné pokračování a vlastně to není ani nepovedené pokračování; jen jde o smutnou ukázku, jak by vypadala jednička, kdyby jí točil rutinér bez stylu, který by hlavní přednosti látky viděl primárně (a vlastně jedině) ve všech těch úchylnostech, kontroverzi, sprostých slovech a násilí pro násilí. Tam kde jednička byla o děckách, ale nebyla pro děcka, tak tam je dvojka o teenagerech a je pouze pro ně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se hodne. Mel jsem dost obavy, ale nastesti film nijak vyrazne nevymeknul, takze o krev a fuckovani neni nouze. Vraci se hlavni hrdinove, obzvlast Plasse je ultimatni uchylacek a do toho spousta novejch zabavnejch postav a drsnackej Carrey, kterej se bohuzel na place moc dlouho neohreje. Muj hlavni a vicemene jedinej problem s filmem je ten, ze to cely pusobi jako prvni dil. Postavy neustale resi, co to obnasi byt superhrdinou v realnym zivote, neustale s necim zacinaj, na neco se pripravujou a tak furt dokola, ve vysledku se tak ve filmu spis keca nez kona a misty to zacne bejt trochu otravny. Ale i tak porad solidne zabavna a krvava jizda. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

O superhrdinský palec lepší podívaná, než když to bylo poprvé. Jak mě jednička bavila jen chvilkama, tady jsem si blahem div neocucávala topánky, na něž jsem si v záplavě adrenalinu mimořádně dosáhla. Kill Billovskou nadsázkou líp jak flák masa prošpikovaný super-hrdinský Nářez nejen pro teenagery, před kterým se i zeleňoučký Hulk v pochvalném pokývnutí srazí jak svetr na devadesát. Carrey překvapil ještě víc jak Cage a z ústředního dua se v mých očích po herecké stránce konečně vyloupla špetka sympatií, ačkoli jsem to tak ještě včera nevnímala. Pěknej kopanec do prdele mi tenhle kousek uštědřil. 90% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem mezitím přečetl komiksovou předlohu, ale dvojka mnohem slabší než její předchůdce. Zaprvé Jeff Wadlow se Vaughnovi nemůže rovnat. Jeho režie je nevyrovnaná a bez nápadu. Příběh se od předlohy odklání v těch zajímavých pasážích a těch slabších se naopak poměrně věrně drží. Chloë Moretz je fajn, bohužel příliš zestárla a já v ní tu správnou, roztomilou holčičku už prostě nevidím. Většinu času navíc chudera vězí v prostředí Muzikálu ze střední a to nejen že nudí, ale ani to nic nepřináší. Christopher Mintz-Plasse je otravný, jako záporák naprosto nevyhovující a i ten Iain Glen co na plátně strávil zhruba minutu ho hravě zastíní. A nejlepší postavy - Carrey a Leguizamo mají málo prostoru. Akce je slušná, ale místy spíš nechutná než krvavě zábavná. Přechody dramatických a zábavných scén jsou asi tak plynulé jako facka. Proč já tomu ty tři vlastně dávám? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Komiksové uncanny valley. Kde byla jednička vyvážená akční drzost, je dvojka diskutabilním způsobem násilná a přetažená. Mizí humor a s ním i zábava. Nedivím se Carreymu za distanc - tohle je opravdu nezábavný film, jehož akce působí zneklidňujícím dojmem, a nejhorší na tom, je, že dostáváme stále signály, abychom se bavili ve smyslu "komediálně". Rád bych viděl takový film jako tísnivé drama, ale bavit se jím (na rozdíl od jedničky) nedokážu, na to je tvrdost moc silná a málo vypointovaná a odlehčená, ale ne dost chytrá, abych to mohl vnímat "vážně". Navíc je to dost uondané. Uvědomuje si to sice, že střet fikce a reality je devizí série, pečuje tedy o obojí, ale nevyvažuje už jejich poměr - v obojím zachází dál, jak se od dvojky sluší, a neřeší následky. Ze strany tvůrců, především náhradního režiséra, se to podobá situaci, když chodíte sousedovi zalívat kytky, zatímco je na dovolené. Každou tak nějak v pravidelném intervalu zalijete, ale moc vás to nezajímá a nepřemýšlíte o tom, která kolik vody potřebuje ani jestli se jí zrovna dostává dost světla - prostě splníte úkol a jdete domů. 2 1/2 celkem. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (42)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 28,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 60,8 mil. (NIRO)
  • Zabíjačka (Chloë Grace Moretz) má v první půlce příliš krátce střiženou ofinu na to, aby dosáhla svého budoucího vzhledu. Pravděpodobně je využito paruky nebo příčesku. (necisty)
  • Dave (Aaron Taylor-Johnson) má vo svojej izbe plagáty komiksov nakreslených Markom Millarom, autorom komiksového "Kick-Assa". Jeho meno možno taktiež vidieť na vrchu plagátu počas flashbacku na cintoríne. (8HitBoy)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

01.08.2018

Poněkud zvláštní projekt si společně vybrali režisér druhého Kick-Ass Jeff Wadlow (Vadí nevadí) a hororový producent Jason Blum (Uteč). Chtějí totiž adaptovat seriál Fantasy Island z roku 1977, ve… (více)

Dvojka Kingsman je na cestě

Dvojka Kingsman je na cestě

13.06.2015

Režisér a scenárista Matthew Vaughn (X-Men: První třída, Kick-Ass) se filmovým pokračováním vyhýbá. X-Men: Budoucí minulost i Kick-Ass 2 se museli obejít bez něj, jeho nejnovější film mu ale přirostl… (více)

Reklama

Reklama