Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si jen tak z nudy pustil celou sérii pořadu "Na nože!" znovu na Streamu, abychom mohl konečně uzavřít i svůj komentář (všechno předchozí jsem raději smazal, protože to bylo fakt dlouhý a komu by se to chtělo číst! :D). Celá tahle kuchařská show měla své chybky a mouchy (často spíš masařky), ale jako celek ve většině případů fungovala, ať už to bylo chtěně (zajímavé úkoly), nechtěně (neschopnost kuchařů nakrájet cibuli, něco uvařit, něco vykostit, rozpoznat suroviny podle chuti), díky přítomnosti amatérů (fandil jsem Ivětě, nó), neschopné porotě (Eva "papoušek" Filipová) nebo vtipnosti soutěžících (Jirkovo "zmrdi" mě dostalo do kolen). Pár slov také k vítězi - Robertovi jsem nefandil, ale zasloužil si to rozhodně víc než "Já, kuchař první" Jarda! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ano, šéfe! bylo rozhodně zábavnější i zajímavější, přece jenom nahlídnout do kuchyní různých restaurací po celé republice byl hodně dobrej nápad. Hlavně to ukázalo, že ne vždycky to tam mají v pořádku. Tady jde o soutěž typu Hell´s Kitchen, kde se snaží soutěžící (kuchaři i amatéři) dojít až do konce. A jak se ukazuje, není to zase taková hračka (např. připravit za půl hodiny jídlo z vajíčka se ukázalo jako nelehkej úkol). Spousta lidí tady nadává, že se tam na začátku krájí cibule a mrkev a že to není adekvátní měřítko kuchařskýho umu. Naopak. Umět rychle a dobře nakrájet zeleninu, to není jen tak. Taky se to vyučuje na všech kuchařských školách. ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele

Mno, nevím, asi bych byl raději Mistršéf, než Superšéf.:-) Po Nočních můrách vzal Pohlreich (či produkční tým, ale to je jedno) útokem další Ramsayův koncept - MasterChef, přimíchal něco z Hell's Kitchen a vytvořil pořad Na nože! Zatím co Na nože! je relativně civilní a umírněný pořad, MasterChef je oproti tomu vysokorozpočtová efektivní přehlídka a nerad to říkám, také o dost zábavnější. Pohlreich si jako spolu-porotce přizval další dvě kapacity z oboru gastronomie v ČR - Romana Vaňka a Evu Filipovou. Ačkoliv jsou i oba další porotci bezpochyby zajímavé osobnosti, co se týče hodnocení předkládaných jídel, většinou se dost opakovali. A tahle hra na ozvěnu začala být po čase docela stereotypní: "Vynikající..., vynikající..., vynikající..." Asi by to chtělo si ty hlášky promyslet, natrénovat - jednou říct "je to vynikající", pak "chutná mi to" a potom třeba "tohle jídlo mě baví"... Drobnost, ale bohužel esenciální. Ale to bych už chtěl asi moc po "made in pade" napodobeninách dle předloh z USA.:-) V každém případě to není ten typ pořadu, který bych musel sledovat od začátku do konce. Pokud vás též odrazuje délka a rozvleklost, ale chcete se s Na nože! seznámit, doporučuji snadný trik: podívejte se na první a prostřední díl a na finále a jste doma. Na nože! hodnotím kladně za civilní, nepřeefektovaný a s divákem méně manipulující projev. Ale atmosférou, zajímavostí a pohotovostí porotců je pořad válcován triem Ramsay, Bastianich, Elliot z MasterChef. A jak je to s tou otázkou, kterou si prostě nemůžou odpustit ani soutěžící Na nože! - lépe vaří muži nebo ženy? Odpověď poroty: Vítěznou cenu si odnese muž. A cenu sympatie si diváci vyesemeskují pro ženu.:-) ()

luczi 

všechny recenze uživatele

"Pro mě je každý dobrý jídlo zdravý." Fakt? No, hodně věcí to o tobě vysvětluje. Stále pokračujeme na stejné vlně, a tak pořady věnované vaření na českých obrazovkách stále nedosáhly toho, aby bylo jídlo prezentováno jako něco víc než "pouhé" ukojení smyslů, škoda, stále hledám alespoň minimální info o nutriční vlastnosti připravovaných pokrmů a výživové znalosti kuchařů stále stojí za hobo... Můžeme se pak divit, že většina českých kuchařů a jejich strávníků má slušně vyvinutá prsa a tři brady? Asi ne, a je hloupost tvrdit, že to k tomu řemeslu prostě patří. ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Pohlreich se díky reality show „Ano šéfe“ zapsal do našich žaludků, jakožto nemilosrdný kritik nevalné úrovně českých restaurací. Pořad stál a padal s jeho nezaměnitelnou personou. A to je také jeden z důvodů, proč je „Na Nože!“ slabším pořadem. Jde totiž o kuchařskou soutěž ve stylu superstar, kde byl Zdeněk pouze členem poroty. Možná by to nakonec zas tak nevadilo, kdyby celá show nebyla ušitá tak horkou jehlou. Zbytek poroty je pro mnohé diskutabilní (obzvlášť Eva Filipová) a i když byla mezi soutěžícími řada výrazných osobností, opravdových sympaťáků bylo málo a tak nebylo komu fandit. Kulisy působily nepěkně lacině, ze samotného vaření nám režie často přinášela méně záběrů, než by bylo milé a to ještě v dost zmatečném sestřihu. Největším problémem ale byla neuvěřitelná chaotičnost v pravidlech a v soutěži jako takové. Může za to zmíněná horká jehla, střih, přehnaná snaha o pestrost a v neposlední řadě pravidla blbá sama o sobě. Řada rozhodnutí štábu/poroty pak v rámci vládnoucího chaosu působila nefér i mimo rámec vyřazování. Pořad tak zbytečně podrýval svou kredibilitu, až nešel příliš vnímat jako regulérní soutěž, ale spíš jako (pravda, v jádru celkem koukatelná) hůře sestříhaná show o vaření na čas/zadání. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)
  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)

Reklama

Reklama