Reklama

Reklama

Avengers: Nejmocnější hrdinové světa

(seriál)
  • USA The Avengers: Earth's Mightiest Heroes
Ukázka z filmu 4
USA, (2010–2012), 19 h 15 min (Minutáž: 22–23 min)

Předloha:

Jack Kirby (komiks), Joe Simon (komiks)

Hrají:

Eric Loomis, Colleen O'Shaughnessey, Brian Bloom, Rick D. Wasserman, Chris Cox, Fred Tatasciore, Wally Wingert, Phil LaMarr, Nolan North, Robin Atkin Downes (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(52)

Hvězdy seriálu The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes kapitán Amerika, Thor, Ironman, Giantman, Wasp (a příležitostně i neuvěřitelný Hulk) spojí síly, aby zachránili svět před zlem. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Ukázka z filmu 4

Recenze (72)

Chen 

všechny recenze uživatele

Desítky různých postav, zajímavě koncipované příběhy, fungující universum. Jakou fanoušek komiksů od Marvelu jsem nadšený. Takhle jsem se naposledy pobavil u animovaných X-Menů z roku 1992. Dodatek: Funguje to, kritici i diváci jsou nadšeni, takže se stane očekávatelné a seriál je po dvou sériích zrušen kvůli Avengers Assemble, který okatě kopíruje film. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem netušil, jak mě tenhle seriál chytne. Zatím mám za sebou prvních sedm epizod. V prvních dvou dílech sledujeme, jak se Avengers dali dohromady. Začátek je poměrně chaotický a měl jsem pocit, že mi prostě něco uteklo (z velké části proto, že se světem Marvel komiksů jsem obeznámen minimálně). Ze čtyř superstřežených věznic SHIELDu uprchnou ve stejnou dobu všichni superpadouši, kteří tam byli až do té doby internovaní. Sledujeme, jak Thor, Iron Man, WASP, Giant Man a Hulk bojují proti nejmocnějšímu z nich, Gravitonovi a je to solidní řežba. Následujících 5 epizod je kompilací dvaceti krátkých dílů z tzv. micro-series, která debutovala online krátce před uvedením seriálu na obrazovky. Jednotlivé díly nás seznamují s nejdůležitějšími hrdiny z party Avengers z doby ještě než se Avengers dali dohromady a odehrávají se tedy před prvními dvěma díly. To působí trochu zmatečně, ale v průběhu jsem si začal uvědomovat všechny souvislosti a vše do sebe začalo krásně zapadat. Vesměs se však nejedná o žádné Origins, tedy - Banner je již Hulk, Tony Stark je již Iron Man, Thor už operuje na zemi, WASP a Giant Man už mají svoje schopnosti a sledujeme pouze počátky Kapitána Ameriky a Černého pantera. Kromě nich se v těchto dílech seznámime taky s Black Widow a Hawkeyem. Osmá epizoda se navrací zpět do "současnosti", tedy do situace po útěku všech superpadouchů a začíná sledovat první společné akce Avengerů. No tak uvidíme, kam se nám série bude vyvíjet dál, ale zatím jsem moc spokojen. Animace i dabing jsou na poměrně velké úrovni, akční scény i příběhy rovněž a skvělá je již úvodní znělka. Takže doufám, že kvalita vydrží. ___ EDIT: Po 19 epizodách, které byly zatím odvysílány musím podotknout, že si Avengeři úroveň udrželi. Kéž by i celovečerák dopadl takhle skvěle. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák mě uhranul už v dětství, kdy jsem se v televizi těšila na každý nový díl, a vstávala kvůli tomu i v půl šesté ráno. Po několika letech jsem na něj narazila znovu a propadla mu úplně stejně jako tehdy. Nalezení (velmi pracné) a následné zhlédnutí druhé řady (na tu se v našich televizích nějak zapomnělo) tak bylo povinností. Tohle je navíc ten typ animovaného seriálu, který mnozí odsoudí na první pohled, jako že je vyloženě pro děti. NENÍ. Nejsou to jen bezduché omalovánky. Příběhy Avengers jsou neuvěřitelně dobře zpracované v obou sériích (i když ta druhá je přeci jen o kousíček lepší už kvůli komiksům, které adaptuje). Zkrátka za mě nejlepší superhrdinský animovaný seriál. Každý fanda Marvelu a komiksů vůbec by měl povinně vidět aspoň první sérii, protože tak dobrá adaptace komiksů se jen tak nevidí. Poznámky o horší animaci jsou tady podle mě trochu mimo, když se seriálem necháte pohltit, stejně na to zapomenete. Zatím jsem neviděla animák od Marvelu, který by se tomuhle vyrovnal. Věčná škoda, že seriál musel ustoupit tomu, který je blíže filmům, dvě série jsou opravdu málo. 9/10 ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Marvel si pro příchod celovečerních Avengers připravoval půdu opravdu dlouho, důkladně a pečlivě. Ať už do této přípravy zahrneme samostatné hrané filmy jednotlivých členů tohoto v současné době nejpopulárnějšího komiksového superýmu(ano Justice League, dostali jste se na vedlejší kolej!), nebo i tento velice povedený animovaný seriál. Po shlédnutí dvou sérií musím říct, že se samozřejmě od září těším na třetí řadu(pokud bude), stejně tak ale musím říct, že v mých očích má paradoxně po první sérii zrušený Wolverine & The X-Men vyšší kvalitu. Kvalitnější oproti Avengers je především v propracovanosti příběhu. Zde je vidět, že tvůrci to občas trochu přehání s používáním dalších a dalších postav a přidávání dalších a dalších námětů. Některé tak zůstávají na dost dlouhou dobu "odloženy" stranou, aby se najednou vrátily a napětí a hrozby s kterými musí Avengers bojovat se stále stupňovaly. To samozřejmě občas dochází do extrému a odkrývá menší slabinu celého konceptu, totiž že tvůrci už pomalu nevědí co proti Thorovi a spol. poslat. Nejvíce se to podle mě ukázalo v posledním díle druhé řady. Pokud by se tak tvůrci rozhodli trochu s tou megalomanií ubrat, určitě by to seriálu jen prospělo. Přesto je to skvělá zábava, která si v rámci žánru těch pět hvězd zaslouží. Výborné byly především epizody týkající se hromadného útěku z věznic pro superpadouchy, díly a celá linie s dvěma mimozemskými národy Scrull a Kree, stejně jako s Ultronem. Z postav většinou nejvíce vyniknou Hulk, Hawkeye, Thor a Captain America. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě velice potěšil. Drží se komiksových reálií, jak těch původních, tak i z ultimate vesmíru. Seriál je plný akce a nešetří se s postavami kladnými, i zápornými (nejvíce mě potěšily: Kang Dobyvatel, Ultron, Modok, Baron Zemo, Black Widow, Mockingbird a další). Mimo Avengers se setkáme také se Shieldem, Hydrou i AIM (Aliance Inteligentních Mechaniků), což jsou klasické organizace propojující Marvelovský vesmír. Animace je slušná, hlášky taky. Seriál ani není moc pro děti, i když ho děti sledovat samozřejmě můžou. 4 hvězdičky za kvalitní seriálové seznámení s Avengers pro laiky a hvězdička navíc ze srdce od fanouška. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Pouze Wasp ani jednou tým Avengers neopustila. (jh666)
  • Během dvou sérií se v Avengers vystřídalo celkem 10 hrdinů, a to Iron Man, Wasp, Thor, Ant-man/Giant Man/Yellow Jacket, Hulk,Captain America, Hawkey, Black Panther, Ms. Marvel a Vision. (jh666)
  • Po dvou sériích bylo vysílání seriálu zrušeno a byla zastavena produkce nových epizod. Důvodem bylo to, že místo seriálu začal vycházet komiks. (karlik4801)

Související novinky

Třetí Thor fasuje scenáristy

Třetí Thor fasuje scenáristy

03.02.2014

V Marvel Studios nechtějí do budoucna žít jen z pokračování, v žádném případě to ale neznamená, že nás jich pár nečeká. Strážce galaxie a Ant-Mana budou vyvažovat Kapitán Amerika 2 a Avengers: Age of… (více)

Reklama

Reklama