Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 604)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $59,650,222Tržby Celosvetovo $179,379,532Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,597,616 //počet predaných kusov 170,644Tržby za predaj DVD v USA $4,566,184 //počet predaných kusov 293,292║ Nápad na vzkriesenie Diktátora vôbec nie zlý, samozrejme ten pravý bol a bude navždy Charlie Chaplin a jeho The Great Dictator(1940), tento nový mal spočiatku veľmi dobrý potenciál, na to že mali tvorcovia voľné ruky v tom čo všetko do filmu napchať, nedokázali túto možnosť úplne využiť. A preto to takto nesúrodo vyznie asi aj kvôli rutinérovi na režisérskej stoličke Larry Charles(fakt režisér bez kúska nápadu), ktorý tam pchá asi aj za pomoci Cohena zbytočne moc vývarových schématických vecí, lebo film je ako na hojdačke lepšie momentky pri ktorých idete do výbuchu v zápätí tlmia suché povrchne ukecané pasáže, ktoré zbytočne pokazia aj scénku čo mohla byť delikátna keď sa Aladeen vozí s turistami v helikoptére a trúsi tam hlody o búraní na 911 2012..., jediný kúzelný dialóg ktorý v sebe aj niečo nesie príde až samým záverom, ten o demokracii bol fakt trefný,... takže film je len priemer nič viac. Ináč malo to slušný rozpočet, na takýto druh utraseného filmu asi väčšina padla na tú vehementnú propagáciu. /videl v kine: 55%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že Sacha Baron Cohen úspěch Borata jen tak nenapodobí. S Brünem se mu to nepodařilo a tentokrát se vzdal dokumentární formy, zkusil opravdový film s opravdovým dějem... A ačkoliv to dopadlo lépe, často je to i takové rozporuplné. Spousta situací k popukání, ale také hodně zbytečných (a opakovaných) vtipů v uvozovkách, plus dost ledabyle odbytý závěr, který se podle mě jen naoko tváří, že si z podobných klišé střílí. Tři a půl. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Diktátor je prošpikovaný spoustou gagů, z nichž některé mají šanci stát se legendami, ale většina bohužel tak nějak "zapadne" v ději. Jde o typickou cohenovskou zábavu, která mi sedí, takže se dá říci, že 4 hvězdy jsou takový standard a na Cohena je to vlastně průměr. Ovšem co by za takový průměr někteří jiní dali, že? ;-) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sacha Baron Cohen, Alec Berg, Jeff Schaffer, David Mandel | Hudba: Erran Baron Cohen | Produkcia: Sacha Baron Cohen, Alec Berg, Jeff Schaffer, David Mandel, Anthony Hines, Scott Rudin | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Four by Two Times | Rozpočet: 65 miliónov $ | Tržby: 177,547,352 $ || Tentokrát mi to nesadlo. Vlastne, keď mám byť úprimný, Baron Cohen mi zatial nebol nepríjemný len v Boratovi. Tam bola téma menej citlivá. Podobne ako mi nesadol "dramatický" Let 91, tak isto mi vadil "komický" Diktátor. Podarených gagov a odkazov je tam samozrejme habadej, človek sa určite zasmeje, ale celá forma a dej je len predimenzovaným úletom Baron Cohena a jeho týmu, ktorý už neviem brať ani ako nadsázku... ()

choze 

všechny recenze uživatele

I přes vlažné trajlery jsem Cohenovi věřil, že opět potvrdí svůj status nejlepšího komika naší doby, jehož každá komedie je po právu událostí. A taky že jo. Polovinu filmu jsem proslzel smíchy a při vzpomínce na některé scénky (první onanie, zavedení diktatury v alternativním obchůdku, dialog na mostě a samozřejmě proslov o demokracii a diktatuře) a hlášky ("MÁM RÁD VZDĚLANÉ ŽENY. JSOU JAKO OPIČKY NA BRUSLÍCH - JIM TO NIC NEDÁ, ALE NÁS POBAVÍ.") si spolehlivě pobrečím ještě teď. Hustě nasázené, dokonale vybroušené nekorektní fóry nešetří nikoho a nic (ani Tommy Lee Jonese a Harvey Keitela) a kolikrát člověk trne, jak daleko je to za čárou, ale naštěstí je to pořád vtipné. Velký respekt před Edvardem Nortonem za jeho závěrečné cameo. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Scéna s postavou běžícího chlapce se zdravotnickými pomůckami na nohách, která se v krátkém prostřihu objevuje při první Aladeenově (Sacha Baron Cohen) onanii, je z filmu Forrest Gump (1994). (JoranProvenzano)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a také ve španělské Seville, konkrétně na Plaza de España, a to od června do srpna roku 2011. (sahe)
  • Efawadh (Sacha Baron Cohen) má jako vyzvánění v telefonu písničku „Funkytown“ od Lipps Inc. (SONY_)

Reklama

Reklama