Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

okkac 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné, než jsem čekal a dost zklamání. Kvalitativně je to dost nevyrovnané. Od ultralevných kraťasů k celkem třeba nadupaného cgi. Někteří těch 5000 USD museli fakt prochlastat. Těch 5-6 relativně dobrých to moc nezachrání. A Japonci dostávají pověsti nějvětších úchyláku. Jejich segmenty s prdy, spermatem, obřími penisy a divných ksichtů prostě nutí člověka jen nechápavě kroutit hlavou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The ABCs of the Dead“ je zajímavou mozaikou, kde je ale jeden pořádný problém. Není tu moc snímků, které by skutečně vynikali. Nemyslím si, že je to proto, že by byla krátká forma nedostačující, ale spíš je to proto, že autoři si chtěli hrát a vznikli z toho nápadité, ale nezajímavé kousky. Brutalita je zde častá, nudná a přehnaná, dobrá pointa se najde jen velmi málo. Jako ukázka různých stylů a přístupů zajímavé, jako konzistentní dílo ale neskutečně slabé. ()

Reklama

bestlama 

všechny recenze uživatele

To tAkhle měla po 25 letech Střední škola pro retardované a postižené sraz. Ožrali se do němoty a přednesli, že každý může natočit svůj vysněný, zvrácený, krátký film. Někteří jedinci tam vůbec nikdy nepasovali, ale zapsali se, aby dostali vyúčňák. Ti natočili precizní práci, která je odměněna 2* od Ministra rozvoje kultury a školství Bestlamy. Také ode mě dostali přísun finanCí na Další díla. Pak tady alE byli přespřílíš Filozofičtí Gayové, kteří už nevěděli co a jak s rozpočtem, který jsem jim Gned, doprdele, věnoval a tak to radějI vrazili do sexuálních rodinných pomůcek. No, věřte tomu nebo ne, ale tohle byla přesparádní sračka plná zklamání. Ty neúspěšné Jsem musel s velikou radostí poslat na popraviště a nechat je popravit, což je vlastně parádní zážiteK. A jeLikož všichni z nás zdatně ovládají abecedu, tak nebudu vypisovat, které se Mi líbily. (Pro ty méNě zdatné a Ohrožené inteligentní jedince je tady Pošta, kde jim Qlidně a s Radostí anglickou abecedu vySTlím.) VAROVÁNÍ MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ: Film obsahUje Velmi mnoho Wulgarit, seXu a vYpečených Zrůdiček!!!! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Toto byla celkově docela náročná zátěžová zkouška, jestli vydržím i ty nejdebilnější (z většiny asijské) debility, co kdy kdo natočil. Jen některé povídky se docela vyvedly. Uvedu zde jen ty, které i docela překvapily. Například D is for Dogfight, vcelku originálně natočené zpomalenými záběry a alespoň se snahou udělat nějakou pointu. Q is for Quack, chytře pojatý film o filmu oblíbeného režiséra Adama Wingarda. T is for Toilet, absolutní špička celého toho maglajsu, překrásně navržená, vtipná a vizuálně vypracovaná. U is for Unearthed, taky docela nevídaná prácička, stačí jen jedna malá vymoženost a hned se na to všem dívá lepším pohledem. Doslova. A nakonec X for XXL, velice gore záležitost, trošičku předvídatelná, i když asi jak u koho. Ale mám to ráda pěkně načerveno, takže palec nahoru. A naopak ty sračkomagorské guláše jako bylo F, O, H, W, Y a Z, které nestály ani za starou, smradlavou, prašivou belu. Některé povídky by možná měly naději, kdyby se nad nimi lépe a déle přemýšlelo, nebo kdyby dostaly lepšího režiséra. Musím se tu také přidat k názoru udivené většiny nad výkonem Ti Westa, který neměl absolutně žádný smysl, šmrnc, pointu, prostě vůbec nic. Z většiny jsem režiséry neznala, ale West mi dával pomyslnou jistotu, že aspoň jeho příběh by mohl za něco stát. Bohužel nic. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit jako celek.Některé povídky jsou vynikající,některé sračkoidní a některé průměrné.Volím zlatej střed.Krátká stopáž jednotlivých povídek mi nedala šanci abych se nudil.129 minut uplynulo jako voda a pocity z toho mám všelijaký.Ale myslím si,že tohle stojí za shlédnutí,protože každý si tam najde své favority.Z a mě určitě vyhrálo písmeno D jako Dog fight.Jsem zvědavej co na nás čeká ve dvojce. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Tento horor bol v Nemecku zakázaný kvôli násilnému obsahu a možnému vplyvu na mladistvých divákov. (Marceloo)
  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)
  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama