Reklama

Reklama

Šest výstřelů

  • USA 6 Bullets (více)
Trailer

Bývalý profesionálny vojak Samson Gaul (Jean-Claude Van Damme) sa špecializuje na pátranie po nezvestných deťoch. Po poslednej a, žiaľ, nevydarenej akcii, ktorá stála životy niekoľkých nevinných obetí, svoju kariéru ukončí a pracuje ako obyčajný predavač. Do Moldavska prichádza bývalý športovec MMA Andrew Fayden (Joe Flanigan) aj s rodinou, aby sa pripravil na zápas, ktorý by ho vrátil späť do najvyššej ligy majstrov bojových umení. Keď jeho dcéru z hotela unesú obchodníci s bielym mäsom, priatelia mu odporúčajú, aby sa obrátil s prosbou o pomoc na Samsona, bývalého žoldniera s bohatými skúsenosťami. Samson najskôr odmietne, pretože ho ťažia výčitky z posledného neúspechu, ale napokon prípad vezme a rozbieha pátraciu akciu. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jako akční hrdina se mi Žán zdá už hooodně za zenitem. Čas nikdo z nás nezastaví, ale na jeho povislá oční víčka i ochablou svalovou hmotu už moc pěkný pohled fakt není. Nemůžu říct, že bych se nějak nudila, to né, ale Žán si mohl vyprodukovat kvalitnější biják, zároveň sehnat kvalitního scénáristu a skladatele. Chápu, že všechno stojí prachy, ale než živořit na dřívější slávě a pár béčkových titulů ... to jít třeba do politiky a usednout do senátorské jezdící židle. Ve scénáři jsou velké díry a ty díry ve formě různých nahodilostí mi vadily. Jako je fajn, že to šlo vše tou správnou cestou, ale děly se věci a situace, které jsem si nedokázala vysvětlit. Kupříkladu ze zabijácké šlapky se stala mávnutím kouzelné hůlky ochránkyně nevinných pannen. JAK? A bylo toho víc. Někdy se mi stane, že se mi zalíbí druhořadý snímek, ale tady to bylo všechno splácáno a ušito horkou jehlou. 2,5* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neberte rodinu na výlet do Moldávie, pokud nehodláte riskovat proměnu svého dítěte v bílé masíčko. Pokud však přesto hodláte objevit patrně neexistující krásy této země, tak si s sebou vezměte kontakt na řezníka Samsona Gaula, který se sice dívá na svět skrz dno vodkou čerstvě opuštěné láhve a do krámu za ním chodí strašit mrtvé děti, ale v hlavě má aktuální seznam obchodníků s dětskou prostitucí a jeho končetiny se umí "správně zeptat". Co se týká filmu, tak se dá jistě spekulovat o tom, zda by děj nemohl být trochu méně průhledný nebo zda by nebylo vhodné do filmu angažovat alespoň jednoho skutečného herce, ale tady jsme ve světě, kde se se slečna Oicuki a pan Mawaši potkávají s rojem létajících kulek a jako výplach mozku to funguje celkem uspokojivě. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Odvážná stopáž pro vandammovku, kde 2 hodiny nevydrží v poklidu ani jeho skalní fanoušek sledovat záchranu dívky, která vypadá na pětatřicet, mafiány, kteří až příliš věří ostrahovým kamerám a dvojici rodičů, kterým se nedá věřit jejich mateřský cit ani odvaha... Po delší době obstojný Jean-Claude, který přesně pochopil typ filmové postavy, kterou by měl současně ztvárňovat - vysloužilý (bývalý) specialista (v jeho případě tedy legionář), který není úplně charakterně čistý, ale umí využít svých schopností pro dobrou věc. Trošku té psychologie (vyrovnání se z minulostí...ach to klišé) a proměna, návrat do akce, bez nechávání zla na živu. Režisér Barbar..ash, Barnabáš dokonce první půlhodinu nastoluje přívětivé podmínky pro to, abych nesundal ještě plakát s Van Dammem z garáže a mohl napsat, že tak nějak by mu to slušelo, kdyby se ubíral na konci kariéry a nebo začátku velkého návratu. Leč konec filmu se opět dostane do seagalovských kvalit pobaltsko-balkánských reálií a koloritu. Na tohle téma jsem tu už na ČSFD popsal desítky kilobytů, takže nezbývá než doufat, že akční film se již brzy přesune zas do jiné oblasti, kde bude ještě levněji a ještě ohavněji. A synek Kristopher je snad ještě větší neherec, než jeho táta před 20 lety. Chůzi a nohy do "O" mají však úplně stejný. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, ale Šest výstřelů se van Dammovi vážně nepovedlo. A hlavní příčinu tohoto nezdaru bych přitom viděl vlastně v podstatě dost nenápadném ohledu, který je ale zároveň pro tento typ filmů i docela hodně podstatný. A to v neskutečně dlouhé stopáži. 114 minut je totiž na tak jednoduchoučký, přímočarý, béčkový výplach vážně neskutečně dlouhých a tak se nemohlo samozřejmě stát nic jiného, než že se ve výsledku ze Šesti výstřelů stala jedna šíleně natahovaná nuda, tvořena zcela zbytečnými a nesmyslnými scénami, které zbavili film jakéhokoliv spádu, zajímavosti a zábavnosti. Když pak k tomu ještě přidám docela otráveně a nezúčastněně působícího Jean-Clauda, což mě zamrzelo snad ještě víc, není prakticky jediný důvod, proč tento film pochválit. Akce není také moc a ani není nijak zvlášť zvládnutá, či nasnímaná, zápletka by se pak ještě dala snést, ale její zpracování je těžce pod čarou, atmosféra se svezla s ultralevnou produkcí a bohužel to nezachránil ani syrově stylizovaný vizuál, který nejednou tomuto druhu filmů vytrhl trn z paty, ovšem zde prostě nezafungoval. Šest výstřelů mě zkrátka vůbec nebavilo a pro mě se jedná o jeden z nejslabších van Dammových filmů vůbec. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si zvykl, že JCVD už netočí akční pecky, ale utápí se převážně v béčkových propadácích s občasnou vyjímkou. Je to ale škoda, protože herecky pořád umí a předvedl to hlavně v "autobiografii" JCVD a i tady nehraje vůbec špatně. Jenže je to prd platné, jak hrají herci, když se řešisérsky jedná o průměrné řemeslo, které obsahuje až příliš do očí bijícíh hloupostí. Hlavně celý finiš je levný a hodně béčkový (přes tupé chování rodičů, kteří jedou na sólovku vyrubat hnízdo mafiána až po smyčku na kameře). A těch věcí je tam podstatně víc, což strašně ubírá na celé vážnosti a důležitosti filmu. Na scénáři podobném 96 hodinám by se dalo určitě stavět, ale takhle ne. No a další věc je to prostředí východu, ty vybluté barvy, ty tomu taky na kvalitě nepřidají. 2,5*. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Andrew Fayden (Joe Flaningan) ve filmu jezdí s vozem Mercedes Benz S-klasse vyrobeném v letech 2005-2009. V závěrečné scéně nasedá taktéž do Mercedesu, ale modelu E- klasse vyrobeném v letech 1999-2002. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama