Reklama

Reklama

Most - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2011, 9 h 31 min (Minutáž: 57–58 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Kristina Brändén Whitaker (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sériový vrah zanechal telo svojej obete uprostred mosta Öresund, ktoré rozdeľuje Dánsko a Švédsko. Prípad dostala na starosti švédska svojrázna a arogantne svojská policajtka Saga (Sofia Helin) a dánsky detektív Martin (Kim Bodnia). Podarí sa im dolapiť šialenca, ktorý sa vyžíva v pozornosti obyvateľstva oboch národov? (*CARNIFEX*)

Recenze (86)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Saga Norénová, policie Malmö." Sherlock Holmes je sociopat, Carrie Mathisonová má bipolární poruchu, Kurt Wallander trpí depresemi, no a Saga Norénová má Aspergerův syndrom. A taky neumí správně vyslovit jméno svého kolegy Martina Rohdeho... V celku chytrý a promyšlený seriál, kde se téměř všechny zdánlivě nesouvisející linie nakonec stanou perfektně zapadajícími, a kde i přes docela zajímavý kriminální případ, jsou nejzábavnější složkou děje dva hlavní vyšetřovatelé. Most sice nemůže plně konkurovat nejlepším americkým / britským seriálům, kvůli své občasné "roztahanosti" a nedostatku akce, ale například čeští filmoví tvůrci by takhle kvalitní kriminálku nedokázali natočit nikdy. ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Dobre vymyslené a preto som 1* pridal. Našťastie to rozoberá tému prisťahovalcov len mimimálne. Dáni sú v pohode, mal som tú česť s Dánskymi montážnikmi technologií. Spojenie "pije ako Dán" týchto potomkov Vikingov platí bezo zbytku, hlavne keď to má temer zadara na Slovensku. Ráno krvavé oči ale ide ako fretka, klobúk dole. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

"Saga Norénová, policie Malmö." Tahle zvláštní, komplikovaná a jistým způsobem okouzlující osůbka má pro mě přímo magickou přitažlivost. Přikovala mě k obrazovce a nepustila, nedovolila mi odejít, jíst, pít, nic z toho, co běžně u seriálů, kterým se obvykle vyhýbám, dělám. Saga mě fascinuje a baví. Její převlékání triček, pracovní nasazení, logické úvahy, odzbrojující upřímnost a v emočně vyhrocených situacích naprosto zmatený výraz v očích miluju. Luxusní záležitost, skvěle natočená, výborně zahraná a hudební podmaz bezchybný. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov, čo TV mohla ponúknuť. Nechýbalo nič, čo v dobrej kriminálke má byť, ba čo naviac, všetkého pozitívneho bolo navyše. Výborne napísaná ústredná dvojica, ktorá svojim minimalistickým herectvom (Sofia Helin ) dokonale bavila a od epizódy k epizóde čím viac gradovaná atmosféra. Proste a jednoducho : učebnicový príklad severského krimi-thrilleru. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na vlně severských krimi, včetně zeleno-hnědo-šedo-namodralého tónování, určité rozvážno/rozvláčnosti, ale navíc s přidanou hodnotou - Saga Norénová! Sofii Helinové, která je až roboticky bezemoční a v Porche Carrera, průjmové barvy přejíždí mezi Švédskem a Dánskem chytat a nahlašovat zločiny a přestupky..., Kupodivu, lze jí uvěřit i úpornou snahu naučit se lidským citům. Bez parťáka Martina by ale těžko dosáhne nějakých pokroků. V 1. sérii je příliš dokonalý "padouch"(milimetrová přesnost na mostě nebo: v zásahové uniformě čekal před sklepem obchodu na osvobozeného poldu jak dlouho asi?). ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama