Reklama

Reklama

Most - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2011, 9 h 31 min (Minutáž: 57–58 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Kristina Brändén Whitaker (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sériový vrah zanechal telo svojej obete uprostred mosta Öresund, ktoré rozdeľuje Dánsko a Švédsko. Prípad dostala na starosti švédska svojrázna a arogantne svojská policajtka Saga (Sofia Helin) a dánsky detektív Martin (Kim Bodnia). Podarí sa im dolapiť šialenca, ktorý sa vyžíva v pozornosti obyvateľstva oboch národov? (*CARNIFEX*)

Recenze (86)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návyková severská krimi (škoda že se tenhle tým asi nikdy nechytne knih od Jo Nesba), která boduje hodně silnou detektivní linkou a nakonec i tou šáhlou dvojkou detektivů (ikdyž Saga mi dobrou polovinu série spíš pila krev). Dost zvratů, silný závěr (ikdyž ne úplně originální). Jo takhle nějak má vypadat špička evropské seriálové tvorby. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na vlně severských krimi, včetně zeleno-hnědo-šedo-namodralého tónování, určité rozvážno/rozvláčnosti, ale navíc s přidanou hodnotou - Saga Norénová! Sofii Helinové, která je až roboticky bezemoční a v Porche Carrera, průjmové barvy přejíždí mezi Švédskem a Dánskem chytat a nahlašovat zločiny a přestupky..., Kupodivu, lze jí uvěřit i úpornou snahu naučit se lidským citům. Bez parťáka Martina by ale těžko dosáhne nějakých pokroků. V 1. sérii je příliš dokonalý "padouch"(milimetrová přesnost na mostě nebo: v zásahové uniformě čekal před sklepem obchodu na osvobozeného poldu jak dlouho asi?). ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

tak nám Sága, socialně slabší souputnice, skoncovala s 10dílnou ságou o saqva sentimentální vysírce. Mosty rády padají. A tenhle seriál je podobný, na počátku solidní konstrukce, ke konci jen chatrná slupka. Most je přesně ten typ seriálu, na němž mi něco neskutečně vadí. Nejde jen o Sagu, u níž absolutně nechápu, čím by jako že měla být zajímavá. Takovou neskutečnou osobu můžete vidět opravdu jen v televizi, no proto mi vadí a neshledávám na ní nic zábavného ani originálního. Totéž bohužel na většině postav seriálu. Ale největší problém je tradičně s padouchem. U novodobého Sherlocka Holmese jsem Moriartyho tak nějak bral jako součást celé té zábavné taškařice, ale tady? Superman. Týpek, co má pod palcem úplně všechno, k dispozici každou informaci, někdy i na platformě telepatie, vždy krok před policajty. Nene, prosím vás, už je toho moc. Navíc také nemám rád scénáře typu: "Nechceš si o tom promluvit?" "A o čem" "No o tom." "A o čem jako?" - v podstatě prázdné věty, které děj nijak neposunují ani nerozvíjejí. Bylo jich tu mnoho. Most tudíž trpí dalším nedostatkem podobných počinů - je hrozně natahovaný. Nevyužitý potenciál. Nebo jinak řečeno - mělo tohle vůbec nejaký potenciál, pokud to opisuje od jiných? Od koho, to tu pozná každý. Když opíšu písemku od spolužáka, zasloužím si taky jedničku? Ten konec a celé vyznění si prostě 10 dílů nezasloužilo... ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že se jedná o jeden z nejlepších detektivních seriálů, které jsem za poslední dobu viděla.. Ponurá atmosféra, chladné končiny, zamrzlé vztahy, mrazivé napětí.. Myslím, že velmi věrohodně napsán scénář, kde detektivové jsou schopni zakopnout při nahánění vrahů.. Výrazné (a od prvního okamžiku oblíbené) hlavní postavy - vřelého obtloustého milého Dána, který má srdce na dlani a rád se rozmnožuje, musí mít rád každý.. A jeho ledový silně asociální protipól krásné Švédky, která myslí i jedná jako Sheldon v sukni, bude diváka fascinovat.. Velmi lidské, křehké, výstižné, syrové, brutální, tmavé - všechna tato přídavná jména seriál vystihují.. Doporučuji všem, kteří žerou thrillery na pokračování ;-) S01: Příjemné překvápko od prvního okamžiku ***** ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrá série, která dovede zaujmout každého, kdo má rád detektivky. Tahle je severská, tak je i docela drsná, ale především má velmi dobře vystavěné postavy. Oba dva ústřední detektivové jsou prostě dobří, dokonale se k sobě nehodí a dokonale jim to funguje. Jen ten děj mě dovedl ve svém odhalení trochu lehce zklamat. Čekal jsem, že to bude ještě o něco promakanější a překvapivější. I tak ale seriál snadno udrží divákovu pozornost. ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno