Reklama

Reklama

Most - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2011, 9 h 31 min (Minutáž: 57–58 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Emil Birk Hartmann, Rafael Pettersson, Anette Lindbäck, Said Legue, Kristina Brändén Whitaker (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sériový vrah zanechal telo svojej obete uprostred mosta Öresund, ktoré rozdeľuje Dánsko a Švédsko. Prípad dostala na starosti švédska svojrázna a arogantne svojská policajtka Saga (Sofia Helin) a dánsky detektív Martin (Kim Bodnia). Podarí sa im dolapiť šialenca, ktorý sa vyžíva v pozornosti obyvateľstva oboch národov? (*CARNIFEX*)

Recenze (86)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odsejpalo to pěkně, autistická Majka z Gurunu mě bavila, ale nerozplývám se nad projekty, kde kamarád nepozná druhdy nejlepšího kamaráda po hlase (byť ho měl dávno za mrtvého), kde je jednotlivec (byť po roky trvajících přípravách) materiálně, technicky, vědomostně vybavený jako celá CIA s FBI dohromady (nemluvě o jeho houdiniovském nakládání s časem), a kde se dospělá žena, jejíž postižení jí až doposud zcela znemožňovalo mlžit nebo dokonce lhát, stane div ne Matou Hari, když se to scénáristům právě hodí. Viděl jsem (téměř) dokonalé seriály, první série Mostu je pro mě osobně ale pouze seriálem nadprůměrně dobrým, nikoliv výjimečným. ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Dobre vymyslené a preto som 1* pridal. Našťastie to rozoberá tému prisťahovalcov len mimimálne. Dáni sú v pohode, mal som tú česť s Dánskymi montážnikmi technologií. Spojenie "pije ako Dán" týchto potomkov Vikingov platí bezo zbytku, hlavne keď to má temer zadara na Slovensku. Ráno krvavé oči ale ide ako fretka, klobúk dole. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, vzhľadom na ten pozitívny ohlas, čo sa okolo tohto seriálu strhol, som čakal niečo viac. Uznávam, atmosféra tak typická pre severské filmy bola fantastická, hudba o nič menej, no obsah občas upadal do priemerného krimi, hlavne na záver, keď identita vraha bola odhalená. To sa potom zmenilo už len na hru mačky s myšou, ktorá ešte chvíľu dokázala baviť, no zakrátko už len nudila. Seriál skrátka ku koncu stratil dych a pomyselná latka položená tak vysoko v úvode prudko spadla smerom dole. Ale aj tak nadpriemer, najmä vďaka atmosfére a hercom. Možno dám šancu aj ďalším sériám.75/100 ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že se jedná o jeden z nejlepších detektivních seriálů, které jsem za poslední dobu viděla.. Ponurá atmosféra, chladné končiny, zamrzlé vztahy, mrazivé napětí.. Myslím, že velmi věrohodně napsán scénář, kde detektivové jsou schopni zakopnout při nahánění vrahů.. Výrazné (a od prvního okamžiku oblíbené) hlavní postavy - vřelého obtloustého milého Dána, který má srdce na dlani a rád se rozmnožuje, musí mít rád každý.. A jeho ledový silně asociální protipól krásné Švédky, která myslí i jedná jako Sheldon v sukni, bude diváka fascinovat.. Velmi lidské, křehké, výstižné, syrové, brutální, tmavé - všechna tato přídavná jména seriál vystihují.. Doporučuji všem, kteří žerou thrillery na pokračování ;-) S01: Příjemné překvápko od prvního okamžiku ***** ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K první sérii tohoto dnes již pomali legendárnímu severskému seriálu asi není co dodat - je to nebroušený diamant ! Seveřané zase ukazují, že točit drsné krimi bez pozlátka jim rozhodně není cizí. Úvodních asi 4-5 epizod rozplétá příběhy několika (jak se zdá) na sobě nezávislých osob a příběhů, které se pak ve finále všechny protknou v dokonalou souhru. Máte rádi tématiku dokonalého zločince? Pak by pro Vás minimálně 1.série Mostu měla být povinností..................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama