Reklama

Reklama

Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svého nového opatrovníka vybere Drisse, živelného mladíka z předměstí, kterého právě propustili z vězení. Jinými slovy - najde si na tuto práci tu nejméně vhodnou osobu. Podaří se jim však propojit nemožné: Vivaldiho a populární hudbu, serióznost a žoviální vtípky, luxusní obleky a tepláky. Bláznivým, zábavným, silným, neočekávaným a hlavně „nedotknutelným“, přesně takovým se stane jejich přátelství… Komedie s dramatickou zápletkou o tom, že ani od krku po prsty u nohou nepohyblivý člověk odkázaný na pomoc druhých, nemusí ztratit smysl života. A o tom, že i nejméně pravděpodobné spojení melancholického multimilionáře a extrovertního recidivisty může humorně zapůsobit na diváka a může se z něj stát kasovní trhák. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2 813)

Radim98 

všechny recenze uživatele

Něco tak upřímného a lidského jsem už dlouho neviděl! Nedotknutelní se mě dotkli až hluboko u srdce...Omar Sy působí tak neuvěřitelně přirozeně a Cluzet vypadá jako kříženec Hoffmana a De Nira....Nevěřil bych, že mě takhle zasáhne zrovna francouzská filmová produkce, ale tomuhle se nelze ubránit. ()

ill Nino 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten snímek je opravdu dostal...Názorná ukázka jak skvěle můžou spolu vycházet lidé jiného životního stylu. Není to žádnej velkofilm s hvězdami červeného koberce, a to mě na tom právě nejvíce vzalo. Místy černý humor tam perfektně zapadá. U mě jasných 100% ()

sigfried 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné! Jak se dá z čistého klišé udělat perfektně lidskou komedii :) A hlavně - film se nebojí ani toho klišé. Tu a tam se o něj otře, nikdy však neztratí balanc. Podpořeno skvělým herectvím to tak působí velmi nenásilně a autenticky. ()

Saprofag 

všechny recenze uživatele

Už zase skáču přes kaluže :D. Nenene. No mnoho originálního se nám tu neudálo. Na druhou stranu, já se zasměju velmi málo kdy a tady jsem se párkrát zasmál. Opera vede, o tom žádná. Chtěl jsem dát trojku, ale přeci jen je to vtipnější nadprůměr. Nečekejte, že když dnes je 93%, že je to něco tak vyjímečného! Jen je to prostě zkousnutelná pohoda, která neurazí a místy dokonce pobaví. Je to hlavně nedostatkem kvality. V dnešní době hledejte komedii, která opravdu pobaví. Slabší čtyřka. ()

Krastyyy 

všechny recenze uživatele

Je to pěkný film tak 4 a půl*, ale zase jako pátý nejlepší film všech dob? To zase ne to bychom měli být soudní. SPOILER: Ale musím velmi kladně hodnotit že tvůrci neměli potřebu dodat tomu řádně dramatický náboj a nenechali žádného hlavního hrdinu zemřít. ()

pikinek 

všechny recenze uživatele

Hmm frantíci se vytáhli. Děj je sice předvídatelnější nežli majitel slavíka za rok 2012, ale stejně je to skvělá podívaná. Hlavní dvojka je fakt zajímavá. Svérázný samorost s pochybnou minulostí se stará o ochrnutého, stárnoucího a bohatého intelektuála na fofrkáře, tudíž se nabízí zajímavé, vyhrocené, a hlavně vtipné situace a toho film bezezbytku využívá a ještě k tomu přidává fakt trefné hlášky. I dramatická stránka je zvladnuta dobře a režisér ji dávkuje v ideálním měřítku, a tak vzniká velice vtipný a nevtíravý film, podbarvený skvělou hudbou pana Einaudiho. V první desítce nevim, ale do stovky ho určitě zařazuju. ()

Aldo_Raine 

všechny recenze uživatele

Ale, ale... to tu máme zase jednou přehvězdičkováno. Jistě, klady by se dali najít: černý humor(bohužel ojediněle), slušně našlapaný soundtrack, žádná emocionální ždímačka se překvapivě nekoná + méně gramotní se naučí první latinské kompozitum (a hned mají potřebu ho v komentech použít). Většina fórků je ale z kategorie jednodušších, herecký ansámbl jede tak na 50% a děj vám testes taky zrovna neutrhne, proto žádné kulturní obohacení od Intouchables neočekávejte. Ve výsledku pohodová žánrovka, ovšem nic převratného v kategorii drama/komedie. P.S. nefrankofonní diváci, zvyklí na EN audio budou ochuzeni o humor, který z titulků moc nepobaví... ()

Malchy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Film, který vás vtáhne do děje tak silně, že zapomenete na okolní svět. Něco podobného jsem na scéně vyhlížel velmi dlouho. Nic jiného se k tomu říct nedá. BRAVO! 100% doporučuji. ()

miso1099 

všechny recenze uživatele

OMG, nestacim sa cudovat co to žabožrouti zo seba vypotili. Mozno najlepsi film ktory som v poslednych meisacoch, mozno rokoch videl. A ze ich teda bolo. Kto nevidel, stahujte, kopirujte, zdielajte s kamaratmi, chodte na to do kina ak to davaju.... Tak schuti som sa nenasmial ani na cistokrvnych komediach ktore hlavne v poslednej dobe stoja za uplne hov-o. ()

de-andre 

všechny recenze uživatele

"Inspirováno skutečným příběhem" téměř vždy funguje. Nejinak je tomu i u tohoto francouzského dílka (možná i to, že to není produkt Hollywoodu mu přidává body). Jediné, co bych snímku vytkl, je ne zcela dotažena dějová linie s adoptovanou dcerou a následné zesměšnění jejího přítele (nevím, zda tomu tak bylo ve skutečnosti, ale přijde mi to příliš nadsazené). Jemnou výtku bych měl i k hudebnímu doprovodu, který je umně složen a někdy dokonale dokresluje atmosféru, na druhou stranu například Feeling good létací scénu kazí. Jinak, děj má spád, vážné momenty střídají vtipné a i z dramatických dialogů je většina šikovně odlehčena nějakým fórkem. ()

ZekiZeki 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně filmový zážitek číslo jedna roku 2012. Nevěřil jsem, že takový příběh může fungovat, aniž by z něj nebyl cítit jasný kalkul tvůrců. Na rozdíl od americké produkce, například The Bucket List, jsem však kalkul nezaznamenal. Takhle lidský příběh jsem na plátně (resp. monitoru) hodně dlouho neviděl. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Phillipe (François Cluzet) je bohatý muž, který je ochrnutý od krku dolů a je doživotně upoután na invalidní vozík. Proto vypíše konkurz na ošetřovatele, který by žil v jeho domě a staral se o něj 24 hodin denně. Na konkurz příjde také Driss (Omar Sy), mladý černošský grázlík, který potřebuje hlavně pracovní potvrzení, aby dostal od úřadů sociální dávky. K jeho velkému překvapení jej Phillipe na zkoušku příjme a Driss se musí začít učit zcela nové věci. Mezi oběma muži, jejichž chování je naprosto odlišné vznikne velké přátelství a Drisse si zamiluje také celé služebnictvo...Francouzské filmy příliš nevyhledávám, ale toto je opravdu pecka. Příběh udává tempo hned od začátku a divák se ani na chvíli nenudí. Už ani nevím, kdy sem se u filmu takto pobavil. 75% ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Nadšení! Film, popisující, jak se zrodí opravdové přátelství a důvěra tam, kde by to málokdo čekal (bílý boháč a chudý přistěhovalec). Téma je těžké, nicméně zpracované s laskavě suchým humorem a hlavně - bez patosu, tak nějak - po evropsku. Osoby a obsazení - líbili se mi všichni herci,k hereckým výkonům nemám výhrad. Velmi se mi líbil hudební doprovod. ()

joker211 

všechny recenze uživatele

ked som si pozrel obsah a hodnotenie povedal som si wtf. ako je mozne ze tento film ma viac ako 90 percent ? ked som ho vsak videl tak som bol doslova omameny. komplet cely cas som chytal zachvaty smiechu (hlavne scena v divadle) navyse je tu prepracovany dojimavy pribeh. film od ktoreho som dostal ovela viac ako som cakal. jednoznacne kandidat na najlepsi film roka. congratulation producenti ()

koci 

všechny recenze uživatele

2011 - Intouchables a Warrior, 2010 - Počátek, 2009 - Avatar, 2008 - Gran Torino a Temný rytíř, 2007 - Bourneovo ultimátum, 2006 - Let číslo 93. Každý rok se nějaký film vtipně 'vyhajpuje' do top 10, a přesto si myslím, že žebříček zde na CSFD je pořád smysluplnější než ten na IMDb. Přidávat do propočtu nějaký koeficient k "letošnímu", "loňskému", "předloňskému" atd. roku by asi byl nesmysl... Tomu já nerozumím :-D Ale co, když ty chvilku slavné filmy vždy přivedou ke kinematografii alespoň pár nových lidí, proč ne. ()

delif 

všechny recenze uživatele

Jo bavilo mě to, ale...tak vyumělkovaný a předvídatelný scénář až mi to celé připadne jako jeden velký kýč s úkolem zaujmout masy lidí, ale vlastně nic neříká. Prostě je dopředu jasné jak to všechno dopadne a hlavní dramatická zápletka, odchod černocha, je teda nic moc. Film možná nadprůměrný, rozhodně však podle mě nepatří ani do top30, natož na 8. místo. ()

stepanvaj 

všechny recenze uživatele

V poslední době velice diskutovaný film, dlouho jsem se mu vyhýbal, až jsem si řekl, že se zkrátka musím podívat co na Intouchables všichni vidí. Přiznám se, že zas nic tak revolučního ve filmu není. Snímek vsází na jednoduchý koncept a sice zfilmování líbivého a srdce rvoucího příběhu, který je vyšperkován hláškou PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI. Dejme tomu, že příběh ač neoriginální rozhodně zaujme hlavně díky podařenému výkonu Omara Sy o kterém bude ještě určitě slyšet...Stejně tak jako o celém Intouchables, jelikož film si přímo říká o americký remake a nedivil bych se i četným oscarovým nominacím x) A tak to zkrátka je lidem se líbí občas až trochu přitažené american dream příběhy x/ ()

Související novinky

Kevin Hart sesadil Aquamana

Kevin Hart sesadil Aquamana

14.01.2019

Je to oficiální, Aquaman je první superhrdinský film ze stáje DC od Temný rytíř povstal, který v kinech překonal miliardu. Úspěch je to zejména pokud se ohlédneme na předloňskou Ligu spravedlnosti,… (více)

Tom Hanks a švédský hit

Tom Hanks a švédský hit

22.09.2017

Hollywood momentálně neblázní jen po superhrdinech, ale i po předělávkách výrazných evropských filmů. Remake Nedotknutelných s Bryanem Cranstonem už je natočený, Jack Nicholson si zahraje v novém… (více)

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

29.08.2017

Možná si ještě pamatujete na švédský hit Stoletý stařík, který vylezl z okna, jenž to dotáhl až k oscarové nominaci na masky. Jen 4 roky starý film sesbíral chválu od diváků i kritiků, takže nikoho… (více)

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

16.06.2017

Ačkoliv o tom ještě spousta lidí neví, francouzský hit Nedotknutelní se opravdu dočkal remakeu. Divokou roli Omara Sye převzal Kevin Hart (Centrální inteligence) a místo Françoise Cluzeta se na… (více)

Reklama

Reklama