Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Spousta epických, zpomalených záběrů, výbuchů a očividné převládání zeleného plátna. Film, který se i přes ruský původ může hrdě řadit po bok Hollywoodských trháků. Děj je strašně naivní, až kýčovitý, ale to je to, co se mi na něm tolik líbilo a dokázalo mě udržet u obrazovky v pozoru i přes úmorně vzezřející dvě hodiny stopáže. Styl vyprávění taktéž unikátní. Tedy, skutečně je film brán jako vyprávění a každá z hlavnějších postav se nevyhne nějakému hrubému popisu, který ji má divákovi přiblížit bez nutnosti nasazovat pohledy do jejich minulosti, jak je jinak zvykem. Ani pohled z obou stran neurazil, tedy Němci jasní záporáci, ale ani Rusové nebyli úplně čistí. No, jako taková naivní a kýčovitá válečná pohádka, s dějem ovšem nepárajícím se skoro s nikým, velmi dobré. 70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vážný zranění tam nejsou, ale může to kdykoliv spadnout....... Film začíná zemětřesením v Japonsku, příjezdem Ruských záchranářů a zachraňováním Německých občanů zavalených v jednom domě. To je jen začátek, pak se vše přesouvá do Stalingradu roku 1942. CITÁT - Já měl pět otců, zemřeli a taky nebrečím............ Zajímavě vyprávěný příběh o lásce ve válce. Velmi povedená triková stránka, podmanivý hudební doprovod, akční scény střídají romantiku a realitu, kamera povedená, scénář skvělý a herecké obsazení....inu jsou to herci.CITÁT - Budeme se učit střílet......... Scéna "střílení za roh" je krásná a uvěřitelná. Parta Rusů zamilovaných do jedné dívky, kteří se jí snaží chránit před Němci a jeden Německý důstojník, zamilovaný do Ruské dívky, který se jí taky snaží chránit před Nemci - no prostě láska dělá zmatky. CITÁT - Zabijou mě naši nebo vaši?............... Podmanivý film a přiznám, na konci jsem jsi trochu pobrečel, nějak měknu. CITÁT - Máma říkala, že mám štěstí, protože vůbec nevím, co je to válka............ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $68,245,261▐ v prvom rade som čakal viac výpravnú, veľkolepejšiu sondu, suma sumárum ide skôr len o také komornejšie poňatie odohrávajúce sa na dvoch zdevastovaných miestach medzi hŕstkou sovietov brániacich dom na spadnutie a obliehajúcich Nemcov, príbehy ktoré sa navzájom dopĺňajú, občas to dejovo odbočí aj na obliehanie okolo mesta ale to je vždy len krátky prešmyk cez ostreľovanie, film neurazí ale nedá ani nič na vrch, taký priamy konkurent Nepriateľ pred bránami(2001) má ďaleko viac ponúknuť a ten zatiaľ považujem za najpôsobivejší ohľadne danej témy, na druhú stranu ale treba tvorcov pochváliť že dokázali za skromnejší rozpočet dosť veľa, vizuál je ako omalovánka, akcia a dokonca spomalovačky majú čosi do seba, herci niečo uhrajú aj keď riadny ťahúň čo by poriadne strhol tu citeľne chýba, priemer čo stojí za pozretie /60%/ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Snaží sa to vyzerať epicky, ale celé sa to vlastne odohráva v dvoch barákoch na jednom námestí. Chce to byť moderné, ale je to typicky putinovská post-socialistická propagandistická sračka. Chce to byť scenáristicky prepracované, ale je to vo vykreslení postáv, vzťahov a emócií dokonale nefunkčné. Gýč, pátos a nemotorné napodobňovanie amerických vzorov - typická vzorka súčasnej ruskej kinematografie. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie je to veľkovýpravné ako NEPRIATEĽ PRED BRÁNAMI ani také stiesňujúce ako nemecký STALINGRAD. Ale mne sa páčilo práve to pompézne poňatie drobného príbehu boja o jeden barák. Akčné scény sú po vizuálnej stránke úžasné a živočíšne. Dramaturgia rozprávania príbehu je trochu nezvyčajná, ale určite ide o vyváženejší film než bol ADMIRÁL... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Stalingrad je prvý ruský film prerobený kompletne v 3D a IMAX formáte. (odmocnina)
  • Pôvodný scenár Ilyu Tilkina nemá jeden literárny zdroj. Scenárista využíval muzeálne archívy a dokumenty, skúmal denníky účastníkov stalingradskej bitky a ich príbehy si podrobne zaznamenával. (sashazv)
  • Kulisy Stalingradu boli postavené pri Petrohrade, pričom sa dbalo, aby bol verne zobrazený každý detail tohto heroického mesta. Stavba kulís trvala 6 mesiacov, podieľalo sa na nej vyše 400 ľudí a náklady na ňu činili okolo 4 milióny amerických dolárov. (beso74)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama