Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co by dělali obyčejní lidé s počítačem?" Mé programovací schopnosti zemřely společně s Basicem a smysl pro vydělávání peněz mi Všemohoucí nikdy nenadělil. Přesto mne exkurze do počítačového pravěku a mladých let dvou budoucích miliardářů docela bavila. Vždyť ke zbohatnutí stačilo, aby spolky pukáčů bez fantazie, sedící ve vedení velkých firem, narazily na dva týpky, kteří měli vizi, nadšení, strategii a neváhali si přivlastnit výsledky cizí práce. Bylo to celkem zábavné, ale obsahovalo to i potvrzení smutné pravdy, že dodržováním zákonů a etického kodexu se miliardy do kapsy nikomu dobrovolně nezakutálí. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Televizni zpracovani historie dvou konkurencnich pocitacovych korporaci by mohlo byt okazalejsi, protoze si jedni z nejmocnejsich muzu konce 20.stoleti zaslouzi dustojnejsi zpracovani. Film ale byl ocividne stvoren k reprodukci dulezitych informaci o minulosti Apple a Microsoft smerem k sirsi verejnosti. To se podarilo. Herci jsou unosni. 60% ()

Reklama

Molir 

všechny recenze uživatele

ROTFL ... pokud ma clovek trochu prehled o tematu tohoto filmu, tak se z dramatu (ehm) chte nechte stava az sarkasticka komedie, a obzvlaste postava Billa Gatese hazi jednu hlasku za druhou :-))) a mozna je to i diky genialnimu ceskemu dabingu (ani nejak nemam potrebu tenhle film videt v originale ;-) ), kde Bohdan Tuma dela ze Steva Ballmera naprosto dokonaleho komika :-) (ostatne kdo videl nejake ty klipky Ballmera "v akci", tak ho uz nemuze snad nikdy brat vazne :-)) ) ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Některé filmy musí dozrát aby je člověk ocenil, ale někdy musí doba dozrát do určitého bodu aby film získal nový rozměr, možná i nezamýšlený. A co tím myslím? Dnes (rok 2011) se Microsoft a Apple soudí s kdejakou konkurencí s kdejakým patentovým nárokem (který často kdyby se dostal až před soud, by byl zrušen), a ostatní jim to oplácejí stejnou měrou, když se zajímáte i o tuto stinou stránku IT , pak se u tohoto snímku několikrat i zasmějete nad tím, jak Apple vykradl xerox a Microsoft vykradl Apple, co dříve bylo poměrně normální praktikou, i když pěkně opovrhovanou, ale učínou dnes již neprojde a jsou z toho desítky zákazů.... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film mě nezaujal. Sice jsem se dočkal filmu, který kromě neustále oslavovaného Jobse bere v potaz i jeho propojení s Gatesem, ale stále, dějově mi to přišlo poněkud neuspořádané a zmatečné. Ze začátku jsem si i zaměňoval postavy, protože to skákalo z jednoho na druhé. Navíc neustálé přechody se zatmíváním působily opravdu nehezkým dojmem a celkově, film bych kvalitou zpracování tipoval na 80. léta, než na téměř nové tisíciletí. 45% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)
  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno