Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (1 632)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Členovia vesmírnej výpravy Covenant narazia na nepreskúmanú planétu umožňujúcu prežitie. Keď však na planéte pristanú, zisťujú, že na planéte už určité tvory žijú. A tie ich neprivítajú s otvorenou náručou, ale s túžbou po krvi. - Pre mňa osobne to je jeden z najmenej vydarených áčkových hororov v posledných rokoch a dosť velkým sklamaním. Po väčšinu času sa tu nič zaujímavé nedeje, členovia posádky robia nesmierne hlúpe rozhodnutia a tá ich nerozvážnosť je až úsmevná, naviac sú herci absolútne nesympatickí a tie najzaujímavejšie postavy zomrú hneď na začiatku, Alienov je velmi málo, ale Javier Botet ako ich zobrazenie samozrejme dokonalý a teší ma, že sa zo španielskeho undergroundu dostal až do Hollywoodu. Určite sa tomuto projektu kvôli názvu dostane velkej pozornosti, ale ja by som bol radšej, keby sa tie milióny investovali niekam inam. + Javier Botet + herec z Eden Lake a Town Creek + herečka z Enter Nowhere + herec z Infini + herečka z The Purge: Anarchy + herečka z From Dusk Till Dawn: The Series a Blair Witch + herečka z You're Next, The Sacrament a Stranger Things + herec z Don't Be Afraid of the Dark ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Jednoduché ako bulharská prostitútka (nič proti Bulharom). Výtvarne veľmi silné ale scenáristovi dať facku za najhlúpejšiu posádku vo vesmíre a priamočiary dej, kde hlavný "zvrat" je vám jasný v momente ako zmizne jeden Fassbender. A som zvedavý ako tieto prequely dotlačia k miestu a času pôvodného Aliena. 6/10 ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Kdybyste o tom náhodou pochybovali: Nový Vetřelec je převlečená dvojka Promethea se všemi klady i zápory. Jaké jsou ty klady? Scottovsky opulentní scenérie a Fassbenderův David, který mě svojí vyndaností prostě bavil a fandil jsem mu od začátku do konce. A co zápory? No… v podstatě všechno ostatní. Covenant je přesně tak pitomý jako Prometheus a má i podobně nezáživné hrdiny, jimž (možná s výjimkou Dannyho McBridea) přejete akorát co nejkreativnější a nejděsivější konec. Asi není potřeba zdůrazňovat, že se tu ani jednoho moc nedostává. Scott sice rozjíždí solidní krvavé lázně, postavy do nich ale lezou tak idiotsky, že nehrozí ani napětí, ani nadšení z toho, že starý dobrý xenomorf (respektive jeho předchůdce) řádí jako pominutý. Další díl bych si klidně odpustil. Už kvůli úplnému konci, který se mi (navzdory tolika scenáristickým failům) vlastně docela líbil. (5/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO JE ZVĚDAVÝ, BRZY UMŘE...“ /// Klasickej sci-fi úvod, kterej mě nechává chladným. Pak nová planeta… tady se už trocha vzrušení dostavuje. Ovšem průzkumná výprava amatérsky porušuje karanténní předpisy –tohle je diletantství, takhle dementně rozjíždět legendami opředenýho VETŘELCE! Chovat se jako kráva (dvě krávy) patří v mých hodnotách jinam... „VŠICHNI TADY CHCÍPNEME!“ (tak kurva aspoň nějaká jistota…) Nejmíň charismatická posádka ve Vetřelčí historii, který úspěšně konkuruje scénář. Ale ano, jsou tady i dobrý okamžiky. Navíc to ani není nuda. Jde jen vo to, kolik idiotismu (a androidního mudrování) jsem schopnej akceptovat. Mnohé kompenzuje krása vetřelčího zrození, ovšem po Prométheovi jsme Mr. Scott zase o kus zpátky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Objevil jsem pole s pšenicí (ve vesmíru). 2.) Umělák mně neustále zachraňuje život. 3.) Thx za titule „fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film s vetřelcem v názvu, kde jsou vetřelci tak nějak navíc. Jedinná opravdu dobrá část je, kdy se vylíhne první nedomrdlý alien a útočí na ženský ve výsadkovym modulu. Jinak je to docela nuda a Fassbender tam hraje sám se sebou na flétnu a líbá se. Posádka je složená z debilů a snad jediná normální osoba je hlavní hrdinka. Postavy se opravdu chovají velice hloupě ale vrchoil byl, když Billy Cudrup věří zjevně zmagořelému Fassbenderovi, že se mu nic nestane a čumí do vajíčka s facehuggerem. Konec byl fajn, ale spíš jsem se u toho vařil, než bavil. 50% ()

Galerie (117)

Zajímavosti (45)

  • Embryonální facehuggeři, které David (Michael Fassbender) regurgituje a umisťuje na palubě Covenantu, jsou obsaženy v malých vejcích, které odpovídají těm, jež obsahují lidská embrya již na palubě - až do bodu, kdy se dokonale hodí do formy v úložném šuplíku. David však dosud na Covenantu nikdy nebyl, a tak by nemohl přesně vědět, kde a jak jsou lidská embrya uložena, natož aby napodobil metodu pro své facehuggery. (Jan.Kanak)
  • Tak, ako v Prometheovi (2012), tvorcovia vôbec nebrali do úvahy časový vývoj a tak, aj keď je film dejovo pred pôvodnou technológiou, pôsobí, ako keby bol ďaleko za ňou. (Jumar)
  • První film vetřelčí série, který obsahuje nahotu. (griph)

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama