Reklama

Reklama

Godzilla tai Megalon

  • Japonsko ゴジラ対メガロ (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto díle se Zemi chystá za pomoci svých nestvůr zničit podivná sekta. A když armáda selže, tak jidinou nadějí pro lidstvo se stává Godzilla a robot stvořený lidmi. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď Godzillovská séria bola časť od časti stále detinskejšia a detinskejšia ( a to hlavne v 70. rokoch ), nemôžem nedať maximum. Je to kus môjho života, na kaiju filmoch som vyrastal ( každú Sobotu alebo Nedeľu som vysedával pri telke a sledoval ich na nemeckých satelitných staniciach ). A preto Godzilla, tvoje zlaté dni sú síce už v nenavrátne, ale aspoň po tebe ostali tieto skvelé a zábavné kúsky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Väčšina filmu je popravde dosť shit. "Dej" s výnimkou pár záberov na "mimozemskú planétu" a wtf dejovej línie okolo Veľkonočného ostrova je k zívaniu nudný. Podobne Megaro je ďalšie nudné monštrum a dosť veľký rip-off z Gigana. Každopádne posledných 20 minút je megaepic boj s kvantom wtf momentov a komickou kung-fu Godzillou. Jeden z najzábavnejších súbojov v godzillej histórii. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to sice pakárna a Fukuda jede na plné obrátky, ale bůhvíproč mě to nasralo trochu méně než Gian. Hromada recyklovaných záběrů, totálně ujetá zápletka, až nevkusná barevnost, ultranaivita a dětskost, Godzilla vypadá jako ten nejroztomilejší plyšáček pod vycházejícím sluncem-no šílenství... Na druhou stranu je tu pár dejmetomu hezkých scén(např. boření přehrady, na které muselo padnout aspoň 2/3 rozpočtu :D ), docela to odsýpá, hudba dodává bitkám atmosféru plážového odpočinku atd... Tři dát nemůžu, protože hodnotím v rámci Gfilmů a trojky u mě dostávají špatní Hondové a nejlepší Fukudové-kdyby to ale nebyl Godzilla film a jmenovalo by se to "Podzemní Monstrum vs Barevný Robot", hodnotil bych uřčitě lépe..Takhle je to ale jen a jen potupná degradace legendy. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Mišmaš spousty plně nevyužitých nápadů. Původně mělo jít o non-Godzilla film v hlavní roli s Jet Jaguar (jakožto vítězný design dětské Toho soutěže) a Godzilla byla naroubována do filmu dodatečně jako marketingová výpomoc. Spousta recyklované stopáže z minulých filmů a nedotaženost sráží jinak velmi slibné myšlenky, a to zejména poutavý úvod u jezera a samotný koncept Seatopie. Destrukce přehrady je taktéž parádní. Z Fukudových Godzill zatím ale nejslabší kousek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Gojira tai Megaro“ je snímek, který se snaží o to, aby měl příběh, aby nenudil, aby neměl hluchá místa. To znamená, že pořád jede, pořád se něco děje a nijak se zdlouhavě nevysvětluje. V tomhle směru jsou pro mě obecně Fukudovy filmy přínosné, ale on se chlapec snaží i o to, aby triková stránka nevypadala nijak zle. V konečné důsledku ta další nadprůměrná kaiju podívaná. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Historicky první film s Godzillou, na který se v japonských kinech prodalo méně než 1 milion lístků. (Israha)
  • Jedná se o historicky 13. snímek o Godzille, druhý o Giganovi a první film o Megalonovi a Jet Jaguarovi. (Terva)
  • Produkce filmu trvala okolo půl roku, ale kvůli četným předělávkám scénáře se muselo natáčet velice narychlo, takže nakonec se celý film stihl natočit za pouhé tři týdny. (Israha)

Reklama

Reklama