Reklama

Reklama

Tým Expendables bude tentokrát čelit přímo jednomu ze svých zakladatelů a bývalých šéfů. Conrad Stonebanks s tváří Mela Gibsona stál přímo u jejich zrodu, pak se z něj ale stal odpadlík a dokonce jeden z Barneyho úkolů na zabití. Přežil a teď má bezcitný a bezskrupulózní obchodník se zbraněmi jediný cíl. Bývalého parťáka a celý ten tým postradatelných vysloužilců sprovodit ze světa. Plány Expendables jsou ale přesně opačné. Každopádně to tentokráte bude hodně osobní. Barney navíc vážně uvažuje o tom, že své staré spolubojovníky pošle do důchodu. V řadách Expendables se proto objevuje čerstvá mladá krev s novým stylem a se znalostí něčeho tak opovržlivého jako jsou moderní technologie. Novou krev zastupuje Kellan Lutz (známý ze série Twilight), Glen Powell, boxer Victor Ortiz a také žena! Olympijská medailistka v judu a zápasnice smíšených bojových umění Ronda Rousey. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (1 354)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Třetí Expendables, třetí režisér...Stallone pokračuje ve své poctě 80. a 90.tých let a servíruje nám ještě větší, velkolepější a akčními legendami naplněnější kousek. Stojí to ale do třetice za to? Je tu stará parta, ta je jako vždy v pohodě; pak je tu omladina, která prostě má asi do kin nalákat mladší publikum; a pak jsou tu resty v podobě hvězd let minulých, kteří se v předchozích dílech neukázali. Z čeho pramení tato nelinearita a fakt, že jen pár z nich má opravdu velký prostor? No protože sešikovat tolik známých jmen na jedno místo není jednoduché a jelikož hodně z nich natáčí jiné projekty, natáčení se mnohdy muselo obejít bez důležitých herců, takže někdy podivně zmizí nebo nejsou vidět s těmi, kdo zrovna na natáčení byl. Každopádně ale slušně natočené (od Patricka Hughese jsem zatím jeho Red Hill neviděl, ale první velký projekt zvládl obstojně) a asi největší devíza trojky jsou prostě posily a o tom to celé je. Jedná se hlavně o Wesleyho Snipese s Antoniem Banderasem, kteří jsou naprosto super. Banderas je skvělej hláškař a jak se o něm proslýchalo, že si roli přizpůsobil na tělo, tak je to pravda. Naproti němu u Snipese je cítit, že se na roli těšil, užívá si opět herecké pozornosti a do týmu se hodí, takže doufám, že už tam zůstane na pevno. "Mladí" mi nijak zvlášť nevadili, ale celkově mi tam přišli tak nějak navíc a kradli prostor mým oblíbencům. A abych nezapomněl na Forda - ten konečně vypadá, že projednou si natáčení užil a je to na něm cítit. Co se týče Mela Gibsona, o něm snad nikdo pochyby neměl, dobrý záporák. Po JCVD měl nelehký úkol pojmout hlavního protivníka Expendables trošku jinak, ale na druhou stranu se vždycky vědělo, že je dobrý herec, takže bude spíš chtít vytěžit z tohoto faktu než z velkolepé bitky, kde ani mistra taekwondo Van Damme překonat nemohl. Jenže, pak je tu ta technická stránka věci. Ve dvojce mi to tak nepřišlo, ale v tomhle dílu mi ty triky připadaly naprosto příšerný. Béčkový asi není ten správný výraz, ale ty výbuchy všeho se mi teda vůbec nelíbily. Vím, že ve dvojce nasadili CGI ve velké míře a rozlítil tím mnoho fanoušků, ale trojka je v tomto ohledu umocněná. Teď ale záleží na tom, zda-li na tom člověku bude záležet, nebo si prostě řekne, že to k tomuto žánru patří, což do jisté míry ano, ale přecijen je rok 2014 a blockbuster podobného střihu by asi takto vypadal neměl....Expendables ale jsou a vždycky byly točené pro fanoušky a pro ty je návštěva kina povinnost. Ve svém komentáři jsem se věnoval převážně obsazení a nebýt jeho, tak průměrné hodnocení všech tří snímků bude tak 30%. Ex nejsou o propracovaném scénáři (byť osobní pomsta a zrod Postradatelných je nejlepším tématem z trilogie), nejsou o realističnosti nebo dobrých tricích...jsou o té nostalgii. Ačkoli pár hvězdných jmen ještě chybí, trojka opět řady rozšířila a připravila prostor pro pokračování, kterého se doufám dočkáme...75%...[15.8.2014_Kino Šumava_Klatovy] ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Postradatelní přidali hvězdy v obsazení, zrušili erkový rating, natáhli stopáž a rozplizli se v něčem, co není ani sranda, ani cool, ani nostalgická vzpomínka. Na jednu stranu kupodivu funguje pokus o jakousi psychologii/hlubší charakterizaci postav, na tu druhou to nikoho moc nezajímá, jelikož si všechno ukradla trojka Gibson, Snipes a Banderas. Všichni tři jsou velice zábavní, byť každý jiným způsobem a nejspíš o to nikdo z nich moc nestál. Sly Stallone, statečně vzdorujíc rozpadu těla i tváře akční superstar, je stále zdatný tahoun. A to je vlastně všechno, oč je možno zakopnout. Příběh je přímočará kopírka ustřílených béček z osmdesátek a akce má místy živočišný drajv, ale povětšinou je spíše debilní, než efektní. Navzdory veškerému myslitelnému nadhledu je poněkud fail, když kamarád v helikoptéře rozstřeluje tanky a já si do jednoho vlezu, protože "žjova, teď mám tank a střílim z velkýho kanónu!" Jiný příklad: na place pobíhá kluk - motorkář. Jsme v zaminovaném paneláku, do kterého střílí deset tanků a celá armáda fiktivní země, ale stejně do něj vlítne několik borců na motorkách, protože vjíždět do paneláků na motorkách uprostřed válečné vřavy je báječná taktická vychytávka. Důvod je samozřejmě jediný - jeden z borců dostane do čuni a přijde o motorku, aby si mohl zablbnout kluk - motorkář. Teď už je jen na divákovi, zda mu podobná z prstu vycucaná nahodilost vadí, protože provedení proti konkurenci nikterak nevyčnívá. Připočíst je třeba také otřepané fórky alá "drsňák dělá oplzlé fórky na akční sexbombu a akční sexbomba dělá znechucené ksichtíky" nebo "celou dobu jsem jen šašek, ale musím si alespoň jednou vylít srdíčko". Jinak by to asi šlo, co já vím. Možná stárnu rychleji, než ti pánové před kamerou. P.S. Arnolda Schwarzeneggera je podezřele málo. Skoro jako by mu kamarádi zapomněli říct, že se něco točí. 5/10 ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

A je to v piči. Tedy pardon, chtěl jsem ve skutečnosti říct, že třetí Ekspendebils jsou jako první skutečně Postradatelní. Po něčem takovém by všichni zúčastnění starci měli sebrat lopatu, znovu si vykopat jámu, uložit se do ní a zahrnout se třemi metry zeminy, aby už opět nevylezli. Ti, co mě znají, vědí, že jsem kvůli pánům Konanovi a Rambovi schopen nadhodnotit kdejaký řídký průjem, ale i já mám svou hrdost. Árnieho role zde až nápadně připomíná Zindulkův part z Babího léta, jen si Stanislav v mládí nepíchal tolik steroidů, a kamera stráví půlku filmu nalepená na krabatém Silvestrovském xichtě, na který jsou zvědaví snad už jen v útulku pro opuštěné basety, aby jen sem tam zabrousila na nějakou tu ultradementní a nudnou akci, jenž proti minulým dílům není ani klacek, natož kůl. Sympatického Mela jako hlavního záporáka máte celý spektákl spíš chuť obejmout a poslat mu pár drobných na kořalku do domova pro antisemitské, vychlastané seniory a situaci bohužel nezachrání ani pár vcelku kulantních hlášek, ani dokonalý Banderas v životní roli bratrance Pepina od zelených baretů. Ač jsem v jádru pravoslavný, ikony neikony, pomrdej to Rasputin. Tak vidíte, nechtěl jsem být příliš lapidární, ale je to prostě v piči. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Scénář, na kterém se Sly spolupodílel, je slabší než předchozí díly. Humor není vtipný a popichování nemá grády, za což možná může PG-13. Úvodní akční scéna s vlakem je zábavná stejně jako závěrečné inferno v opuštěném objektu, ale koncept sešlosti akčních bohů let dřívějších je zcela vyždímán. Dlouhé scény rekrutování mladých jsou předvídatelné a nudné. Nadsázka se téměř vytratila, vše je vážnější, ale samozřejmě ne natolik, aby z toho bylo tíživé drama. K tomu ještě mizerné efekty a necharismatičtí nováčci. Chybí choreograficky strhující souboje, šílené kousky a nápaditá akce, kterou rozklepaná kamera a rušivě burácivá hudba Briana Tylera nevykompenzuje. Herci téměř nemají šanci demonstrovat své dovednosti, z nichž předchozí díly těžily. Dar výmluvnosti jim scénář nepropůjčí, takže opravdu nemají čím zaujmout. Postavy jsou navíc takřka nesmrtelné, takže akční scény jsou spíše jen pobíhání postav z patra do patra, aby to vypadalo, že se něco děje, což navíc podporují nesmysly jako vojáci na motorkách uprostřed válečné vřavy. Plusy: energický Banderas, cáklý Snipes, Crews a jeho rotačák Gatling./// Desperado, Blade, Rocky, Terminátor, Indiana Jones, Kurýr, Šílený Max jsou podle jednoho z herců prý Slyova osobní verze Avengers, což jen dokazuje, jak mimo celý štáb je. Na plátně (až na výjimky) všichni ze staré gardy melou z posledního, vypadají opravdu neesteticky, což podtrhují časté velké detaily kamery, a už ztrácí i charisma, kterým dříve překypovali./// Z předpojatosti mě nikdo obvinit nemůže, neboť jsem po jedničče vykřikovala, že chci mít penis a u dvojky se královsky bavila. Pokud se však nic radikálně nezmění, tak v sobě chystaná čtyřka bude mít asi tolik vzrušení a energie jako odpolední sjezd důchodců v chodbičce pečovateláku, kde si geronti porovnávají, kdo má lepšího bažanta... [Kino] ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

S novou tv stanicou Joj cinema som sa konečne zladil a našiel som si čas na Expendables 3 vo vyhovujúcom vysielacom čase. Dostal som presne to, čo som očakával, čiže priemernú, bezduchú strieľačku s otrepaným príbehom a hromadou akčných hviezd. Pribudli H. Ford, Mel Gibson a asi najlepšia postava filmu A. Banderas. Jeho "kecálek" , ktorému beží huba non-stop je jedinou postavou, ktorá trochu vybočuje z hromady machrov. Akcie si užijete, ale mňa to akosi nebavilo a užíval som si viac rozhovory medzi Arnoldom a Stallonem, Stallonem a Banderasom a Banderasa s kýmkoľvek. Expendables je už značkou, Problém je, že o takúto partiu nemusíte mať obavy a to samotný film značne ubíja. Nech sa deje čokoľvek, vždy sa zo všetkého dostanú, postrieľajú tisícky chlapov a ešte majú čas na srandičky...Ok, akčná jednohubka, asi to tak chceli, ale myslím , že diváci chceli niečo viac...60%. ()

Galerie (293)

Zajímavosti (82)

  • Závěrečná bitva v ruinách hotelu se má odehrávat v Rumunsku. Na bývalém hotelu je ale bulharský nápis „hotel“ napsaný azbukou. (blondak16)
  • Antonio Banderas (Galgo) trval na tom, že si vo filme zahrá iba kladnú postavu a bude si môcť upraviť scenár. (Paldiny)
  • Poté, co Postradatelní osvobodí Doca (Wesley Snipes) z vězení, zeptají se ho, za co seděl. Odpoví, že za daňové úniky, což byl důvod věznění i v případě Snipese samotného. (ing.Frosty)

Související novinky

Stallone, Chan a spousta ropy

Stallone, Chan a spousta ropy

13.05.2017

Sylvester Stallone opustil Postradatelné a vrhá se do vysněné spolupráce s Jackiem Chanem. Jejich společný projekt se jmenuje Ex-Baghdad, točí se kolem útoku na ropnou rafinerii v Mosulu a bude ho… (více)

Expendables 4 se rozpadají

Expendables 4 se rozpadají

09.04.2017

Od třetího dílu Postradatelných uplynuly 3 roky a je dost možné, že se nikdy nedočkáme pokračování. Důvod? Neshody mezi producentem Avim Lernerem a Sylvesterem Stallonem, které skončily Slyovým… (více)

Expendables 4 jsou na cestě

Expendables 4 jsou na cestě

10.10.2015

Po třetích Expendables to s populární akční sérií moc růžově nevypadalo. Američané nechali v kinech tristních 39 milionů dolarů a nebýt tržeb ze světa, které film nakonec vytlačily přes stěžejní… (více)

Expendables míří do televize

Expendables míří do televize

07.03.2015

Akční parta Sylvestera Stalloneho si naposledy nevedla moc dobře. Ať už to bylo únikem Expendables 3 na internet, absencí krve nebo něčím jiným, jednalo se o nejhůře přijatý a nejméně výdělečný díl… (více)

Reklama

Reklama