Reklama

Reklama

Tým Expendables bude tentokrát čelit přímo jednomu ze svých zakladatelů a bývalých šéfů. Conrad Stonebanks s tváří Mela Gibsona stál přímo u jejich zrodu, pak se z něj ale stal odpadlík a dokonce jeden z Barneyho úkolů na zabití. Přežil a teď má bezcitný a bezskrupulózní obchodník se zbraněmi jediný cíl. Bývalého parťáka a celý ten tým postradatelných vysloužilců sprovodit ze světa. Plány Expendables jsou ale přesně opačné. Každopádně to tentokráte bude hodně osobní. Barney navíc vážně uvažuje o tom, že své staré spolubojovníky pošle do důchodu. V řadách Expendables se proto objevuje čerstvá mladá krev s novým stylem a se znalostí něčeho tak opovržlivého jako jsou moderní technologie. Novou krev zastupuje Kellan Lutz (známý ze série Twilight), Glen Powell, boxer Victor Ortiz a také žena! Olympijská medailistka v judu a zápasnice smíšených bojových umění Ronda Rousey. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 354)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kde je ten pocit, že se dívám na akční film vzniklý před 30 lety s největšími hvězdy své doby? V třetím díle už nemám vůbec pocit, že tenhle film mi má hrát na sentimentální strunu (tolik digitálních triků a přitom často zbytečných!), ale naopak cítím, jako by si Sly chtěl udělat facelift a doufat, že to všechny bude bavit. No, nebavilo, řekl bych, že i některé zúčastněné film nepotkal v nejlepší náladě (tím rozhodně nemyslím Antonia, který viditelně umí být hodně nad věcí). Co na plat, že se tu setkává jinak neuvěřitelná plejáda jmen, když výsledek je nemastný neslaný film, předchozímu dílu nesahající ani po kotníky. A ta nová "parta" postrádá charizma až to není pěkné (kam se hrabe za young verzí xmenů...). No co, třeba ten čtvrtý díl bude lepší a opravdu k tomu nestačí jen víc krve... PS. hodnocení i postoj možná drsný, ale po dvojce podle mě adekvátní ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V životě každého uživatele ČSFD nadejde chvíle, kdy bez výhrad souhlasí s verbalem! Nebavil jsem se, vůbec. Až na poslední uběhanou čtvrthodinu. První hvězdička za "GET TU DA ČOPA!!!", druhá za Budwara. Jo, jsem tím odkojenej, sakra, ale každej z těch důchodců by už si to konečně měl přiznat, střihnout si vlastního Harryho Browna, a následně utýct k minimalistickejm dramatům. Not kidding. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Slyovo scenáristické ujištění, že stará košťata pořád metou lépe, než mladá nezkušená ucha, mě vlastně ke štěstí stačí. Bez genderově emancipační vložky v podobě nepřemožitelné bojovnice v sukni (které měl režisér vysvětlit, že věčně zamračený výraz z ní tvrdou mlátičku neudělá) bych se obešel, naopak příjemně potěšil ve své sebeironizující roli Banderas, který si to tady „dává“ jak fretka na speedu. Že těm mladým chybí absolutně jakkékoliv charisma, je vlastně dobře, o to více vynikne osobnost starých akčních pardálů. A závěrečná akční dvacetiminutová masáž to nakonec zvedla na ty těsné 4*.____Musím se smát některým zdejším výtkám (ale i stejně uvažujícím recenzím na zpravodajských webech) ve znění, že třetí Expendables „jsou jenom o střílení“. Co jiného jste, milí dotyční, od ryze akční série a ve scénáři od člověka jménem Sylvester Stallone čekali? Kantovské zamyšlení nad smyslem bytí a všehomíra? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rambova partička vs. Mad Max, aneb znova o tom, že věk je o stavu mysli a zručnosti plastických chirurgů.. Pochvala jak pro Slye, vydávajícího se za mezinárodní soudní dvůr se sídlem v Nizozemí, že slovo „dementní“ mohu prozatím na jeho vysvědčení vynechat, tak pro Mela, který si roli darebného zbrojaře dává jak šoulet o šábesu. Chápu ty, jenž se dotkla snaha o jakousi generační výměnu, nicméně stěžovat si po předchozích dvou zkušenostech na technické či obsahové aspekty Expendables (přičemž třeba režie či vyváženost vážného tónu a nadsázky stojí v konfrontaci se staršími bratříčky nejvýš), mi přijde stejně zcestné, jako típnout Arniemu doutník o hruď a říct mu, že zapomněl říci prosím. Potěšilo i hodně prostoru pro okřídleného krasavce s typickými výsostnými znaky (Rumburak hovící si na Hamletově proprietě) či milá skutečnost, že se Banderasova mlčenlivého partu nezhostil například Martin Lawrence.. P.S.: Takže Steven, i když to měl doma na Balkáně, odmítl účinkovat, protože potřebuje scénář s pořádným příběhem? Vtipálek. Napsal bych mu roli na tělo, kde by ho seschlý Han Solo shodil z vrtulníku jako protitankovou pumu a Azménistán by se rázem změnil na měsíční krajinu.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ještě než začnu komentovat třetí Slyovo děťátko neodpustím si okomentovat, zdejší poměrně velkou skupinu ubožáků. Pro stahování filmů mám pochopení, zejména v případě pokud zde dotyčnej film není k dispozici, ale říkat si filmovej fanoušek a stáhnout si film, kterej jde za 14 dní do kin, tomu říkám vrchol čuráctví, tak hlavně si děti nezapomeňte napsat na svůj profil velkým tučným písmem "miluju filmy." "jsem velký filmový fanoušek". atd. A nyní od zoufalství lidského ke skoro zoufalství filmovýmu. Na trojku postradatelných jsem se těšil jak Pepíček na ježíška a úvod pod taktovkou Wesleyho zahrál výbornou symfonii, jenže to jsem ještě netušil, že to nejlepší už mám za sebou. Mám dojem, jako kdyby byl Sly měsíc na samotce a těsně před natáčením ho pustili a on se nám chtěl vykecat, protože takovou sprchu keců v akčním filmu rozhodně neočekávám a ani nechci. Sly bohužel ujel i na scénáři, protože nechápu k čemu byl ve filmu můj miláček Dolph, o Jet Lim ani nemluvě. Za to mladá generace dostala nejvíc akčního prostoru, nic proti, jenže pane Stallone, já Expendables mám rád, právě proto, že to má být výsadek do akčních osmdesátek. S tím souvisí i má největší kritika, která se týká Patricka Hughese, to co on předved je jedním slovem trapnost. Akční scény nebyly sice až tak roztřesený, ale byly často zoufale nepřehledný a v případě závěrečných soubojů Sly vs. Mel, Jason vs. dvoumetrový hovado těžce odfláklý a nedat Wesleymu a Dolphovi žádnej souboj jeden na jednoho, to děte do prdele. A Arnie ? Tohle si nezasloužil. Obsadit ho jenom kvůli jménu na plakát mě nepřijde vůči němu příliš fér. Pokud v něčem trojka postradatelných vyniká nad svejma staršíma bráškama, tak je to oblast herectví, protože u Mela a Antonia je prostě vidět že v oblasti herectví jsou přece jen vyšší liga než zbytek týmu. Tady si opět musím postesknout. Antoniova postala dostala víc času k pitvoření než hlavní záporák Mel k drsňáctví. Fascinovala mě lacinost filmu, mám pocit, že producent filmu je velkej šetřílek, ostatně když jsem si čet závěrečný titulky měl jsem dojem, že s filmem je spjatej snad každej žijící Bulhar. Nejslabší díl z celé série má pár kvalitních scén a vtipných momentů, ale jako celek rozhodně nezáří. ()

Galerie (293)

Zajímavosti (82)

  • V prvých náčrtoch scenára bola postava Antonia Banderasa pomenovaná Rapido a neskôr ako Matador (po špianielsky vrah/zabijak). Po tom, čo herec prijal túto rolu, vytvoril viacero návrhov v scenári, pričom jedným z nich bola aj zmena mena na Galgo (španielsky výraz pre chrta). (Erik7595)
  • Scéna, v níž Harrison Ford (Drummer) pilotuje helikoptéru, vzešla ze skutečnosti, že v reálném životě je Ford nadšeným pilotem. (classic)

Související novinky

Stallone, Chan a spousta ropy

Stallone, Chan a spousta ropy

13.05.2017

Sylvester Stallone opustil Postradatelné a vrhá se do vysněné spolupráce s Jackiem Chanem. Jejich společný projekt se jmenuje Ex-Baghdad, točí se kolem útoku na ropnou rafinerii v Mosulu a bude ho… (více)

Expendables 4 se rozpadají

Expendables 4 se rozpadají

09.04.2017

Od třetího dílu Postradatelných uplynuly 3 roky a je dost možné, že se nikdy nedočkáme pokračování. Důvod? Neshody mezi producentem Avim Lernerem a Sylvesterem Stallonem, které skončily Slyovým… (více)

Expendables 4 jsou na cestě

Expendables 4 jsou na cestě

10.10.2015

Po třetích Expendables to s populární akční sérií moc růžově nevypadalo. Američané nechali v kinech tristních 39 milionů dolarů a nebýt tržeb ze světa, které film nakonec vytlačily přes stěžejní… (více)

Expendables míří do televize

Expendables míří do televize

07.03.2015

Akční parta Sylvestera Stalloneho si naposledy nevedla moc dobře. Ať už to bylo únikem Expendables 3 na internet, absencí krve nebo něčím jiným, jednalo se o nejhůře přijatý a nejméně výdělečný díl… (více)

Reklama

Reklama