Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (118)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný animák, s příjemnými crazy momenty (trpajzlíci v prvním díle, hi-tech monster ve druhém), potěší i dabing Kristen Schaalové (Flight Of The Conchords). Co naopak dráždí nervy, jsou absurdně dlouhé úvodní titulky, takhle se to přece už dnes nedělá, nejsme v devadesátkách proboha! 60 - 70% ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný seriál u kterého jsem se pořádně nasmál. Nápad dvou sourozenců(Dipper a Mabel jsou dvojka perfektní), kteří přijedou do města plné paranormálních jevů k trochu výstřednímu prastrýčkovi Stanovi, byl výborný, seriál má výbornou strašidelnou atmosféru a je parodií na veškeré známé horory či thrillery nebo i na staré lidové legendy. Susoo také výborný takže dávám plný počet. P. S.: Ten malý vepřík je opravdu k zulíbání. EDIT 2020: Karanténa nás zavádí na zajímavá místa a já jsem se rozhodl znovu návštívit tenhle sérial, na které jsem měl z dobu koukání na Disney channel krásné vzpomínky. Co na tom musím ocenit, že zatímco tu je stále celkem vtipný humor a nějaké dospělácké narážky (Diperova internetová historie xD), tak předně tajemná atmosféra, která v kombinaci s humorem vykouzlila opravdu krásný sérial, jenž patří mezi to nejlepší, co můžou dětské seriály nabídnout. Předně oceňuji, že záhady byly vyřešeny uspokojivějším způsobem než LOST a seuqelová trilogie, ale tak už dob Zeměplochy jsem na tohle zvyklý. Příběh dvou bratrů, který byl představen v závěru byl dojemný a poučný a vtipný dohromady. V podstatě to je možná důvod, proč tenhle seriál taky zbožńuji každý díl má určité ponaučení, které děti ocení. Že bychom neměli plýtvat jídlem, že bychom měli být upřímní, ale ne zas moc. Že rodina je důležitá. Že není nic špatného, když chlap je citlvý. Že každá láska nakonec přebolí. A že jendou musíme dospět, ale to neznamená, že končí všechna sranda. Rád jsem to znovu navšívil. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Léto skončilo a s ním i jedno z nejlepších, nejuvolněnějších, nejbláznivějších a nejroztomilejších animovaných seriálů americké výroby. Gravity Falls je taková správná dávka energie, která vám zvedne náladu a přitom umožní uronit slzu. Mrkněte na to, vžijte se do těchto 12 letých dítek, obdivujte třpytky a pořádně si to užijte. Stojí to za to ;-) RAINBOWS EVERYWHERE 92% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ok. Pre mňa sklamanie roka. Nejdem si brať servítku pred ústa, pretože mi to tu teraz ukazuje 86% a ja som čakal niečo prevratné a originálne. Neuvedomil som si že je to vlastne totálne pre deti. Ale že totálne. Netvrdím že som čakal vulgárny South Park alebo úžasné Brickleberry. Ale nečakal som ani, že je to kľudne vhodné pre deti od 3 rokov. Neatraktívne postavy. Veľmi otravné. Animácia príšerná. Prostredie tiež. Jediný krát som sa nezasmial, pretože píšem, že je tam humor pre predškolákov. Neviem či to pripisovať aj tomu, že som od toho veľa očakával, ale ja som sa len a len nudil. Ale ako vždy som splnil svoj sľub, že keď niečo začnem, tak to aj dopozerám. ()

Myath 

všechny recenze uživatele

Předně, pokud to jen trochu jde, vyhněte se dabingu obrovským obloukem! Genialita vtipů, jako u spousty podobných seriálů, je ve slovních hříčkách, narážkách a lstivých dvojsmyslech, které nevinným dítkům snadno uniknou. Navíc to, co Kristen Schaal, co by Mabel předvádí, český dabing spolehlivě pohřbívá. Zbytek obsazení podává také velmi kvalitní výkony a postavy jsou zábavné a snadno si je zamilujete. Animace je perfektní a seriál po celou dobu udržuje správný mix komedie a záhadné atmosféry. Je opravdová škoda, že vznikly pouze dvě série, na druhou stranu možná o to více silnější je finále ve chvíli, kdy Gravity Falls ještě neztrácí dech a dojemně zakončuje dobrodružství Dippera a Mabel. Do I love Gravity falls? [✓ ] Yes, [✓ ] Definitely, [✓ ] Absolutely!!! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Mezi první a druhou sérií bylo vydáno 5 krátkých mini-sérií a to "Dipper's Guide to the Unexplained", "Mabel's Guide to Life", "Fixin' It with Soos", "TV Shorts" a "Mabel's Scrapbook". (ManOfPhoenix)
  • Tvorca Alex Hirsch založil celú sériu na tom, ako so svojou dvojičkou Ariel trávil prázdniny. (mckika)
  • Zlejda Stan kontroluje sílu portálu, který mu do sebe díky jeho zesílení vtáhne poznámkový blok, propisku a hrnek na kafe. Všechny tyto předměty vypadnou z portálu v epizodě Close Rick-counters of the Rick Kind (2014). (lil7minmin)

Reklama

Reklama