Reklama

Reklama

Tyran

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2016), 25 h 42 min (Minutáž: 40–61 min)

Tvůrci:

Gideon Raff

Hrají:

Adam Rayner, Jennifer Finnigan, Ashraf Barhom, Moran Atias, Noah Silver, Alice Krige, Sibylla Deen, Anne Winters, Fares Fares, Mehdi Dehbi, Justin Kirk (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Barry Al-Fayeed, který už dvacet let žije a provozuje lékařskou praxi v Kalifornii, se u příležitosti svatby svého synovce vrací s celou rodinou do rodné blízkovýchodní země, odkud v 16 letech utekl před svým tyranským otcem... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot vyrve v Yatesově (poslední Potterové) režii oči z důlků, a připlácne je na celičkou strhující hoďku k rozpálené obrazovce. Drajv jako prase v (ne)překvapivé "konkurenci" pro Homeland a hnedle zkraje plus trochu předčasně zatím seriálová pecka léta 2014. 1. sezóna: Atmosféru plnou napětí spolehlivě zabily nezajímavé politické kecy, roztažené v každé epizodě na půl hodiny. Promarněná šance. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Za sebe můžu říct, že diktátorské režimy jsou nej, pokud je v čele schopný člověk. Já bych byl skvělej :) Když to vyjde, tak jedinou slabinou je potom boj o moc. Seriál se zaměřuje právě na toto téma a upřímně řečeno, po Game of Thrones to už není takový odvaz. Ze začátku mě docela iritovalo, že jediné správné hodnoty byly ty Americké, takže když měl být kluk únosce zastřelen, hned to bylo zlo největšího kalibru. Když potom byl popraven atentátník, vše bylo v pořádku. Zajímalo by mě, kdyby se Al-Fayeed nastěhoval do České republiky, jestli by pak byl trest smrti špatný. Nejdřív mě bavilo sledovat, jak se mu to přinášení západních hodnot nedaří, ale pak mu to začalo klapat. Ořezaly se vedlejší linie, byť byly celkem zajímavé, no a o konci se radši nezmiňuju. Jestli nebude druhá řada, tak seriál radši nedoporučím... ()

Reklama

vozralec 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: Od opulentních prvních dílů k intrikánskému dramatu. Pěkně natočeno. Největší king je Jamal. Závěr docela překvapil. Hodnocení druhé série: Bassam na poušti, ve vesnici, s novou komunitou. Bojuje proti místní verzi Islámského státu. Jamal neklidný. Solidní bojové scény a intriky. Nejpřekvapivějším momentem Jamalovo nečekané setkání se synem Ramim, který měl být v autě. A také ten konec. Jamale, drž se! Hodnocení třetí série: Trošku se vše mění na ukecanou telenovelu. Bez Jamala to už není ono. I na nějaké homo románky dojde. Ženy tu mají nějak moc rovnoprávné postavení. Pár jistících helfajrů by neuškodilo. Synáček si jen tak pobíhá po městě. Korunu všemu nasazuje ufňukaná Daliyah. I přes vše uvedené se jedná o hodně dobrý seriál. Ještě jedna série by se hodila. Ale bohužel nebude. ()

Alex126 

všechny recenze uživatele

Můžeme říci, že tento seriál slibuje něco na pomezí Argo a politického seriálu House of Cards. Osobně kinematografii této kategorie miluji a první díl jsem sledoval s obrovským napětím. Seriál má obrovský potenciál a množství cest, kterými se může vydat. Uvidíme. Pilotní díl: 90% ( Odhad do budoucna: 85% ) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.řada: ** Fantastický rozjezd se hned po pár dílech utopil v telenovelovém patosu. Několik překvapivých momentů (osvobozování rukojmí) a obří hromada nudných keců a zbytečných scén (cokoli ohledně dětí hlavních představitelů) dělá ze seriálu nekoukatelnou opičárnu. Co doslova ničí dojem je casting. Rozdíly věku (herců) mezi rodiči a dětmi jsou 10-15 let. Vypadá to komicky.  2.řada: *** Telenovelové manýry zůstaly, ale přibylo akce s dynamického děje. Hodne zoufalé bylo amatérské CGI (ty běžící vojáčky z ptačí perspektivy vidím i teď). Co potěšilo jsou zvraty v ději, které drží pozornost. Nicméně pecka za kterou e tu na CSFD prezentuje to pořad není. 3.řada: * Tak tohle už bylo hodně fuj. Prakticky vše co budilo v předchozích řadách pozornost (a získávalo plusové body) je tady pryč. Naprosto nic koukatelného nezůstalo. Deset epizod nikdy nekončícího žvanění a trapná dramata a navíc: BEZ KONCE! ()

Galerie (656)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo především V Izraeli, konkrétně v lokalitách Kfar Saba, Petah Tikva a Tel Aviv. (vizek1984)
  • Howard Gordon, producent seriálu, se nechal slyšet, že Abuddian vznikl smícháním několika blízkovýchodních zemí dohromady. Dále také uvedl, že se producenti záměrně vyhýbali reálným jménům. (vizek1984)
  • Seriál nabízí řadu paralel se syrskou dynastií al-Asad. (Mbali)

Reklama

Reklama