Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrá detektivka, která stojí na dobrejch postavách, dobrejch hercích a... A to je vlastně všechno, jenže na kvalitní výsledek to bez problému stačí a byť z toho jako z celku čiší televiznost víc, než z půlky detektivek, co v poslední době natočila čt (!), tak je výsledek velmi silný a žánrově krásně čistý. Jediné, co moc nesedlo mému vkusu je spousta flashbacků, osobně mám prostě raději při vyšetřování sledovat detektiva a když už se vracet se záběry z doby před x lety, kdy byl zločin páchán, tak jen jednou, dvakrát za film, nanejvýš. Ale to je jen malá piha na jinak velmi dobrém chapadle. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Oddělení Q je z mála knih, na které jsem si poslední dobou schopen udělat čas. Mé nároky na obsazení osob jsou vysoké. Morck je moc mladý a málo líný a zpruzený (resp. on ve filmu není zpruzený, on je drobet loser), situace kolem vzniku oddělení docela jiná, než v knize. Nicméně, dejme tomu. K ostatnímu nemám mnoho výhrad: film je relativně krátký na tak tlustou knihu, seškrtání bylo docela citlivé. Klasická severská škola krimi. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Možnože na konci sa niektoré veci dejú až príliš náhodne a uponáhľane, ale inak skvelá severská detektívka s temnou atmosférou, príjemne priamočiarym a jednoduchým, ale napriek tomu solídne a nie zle zamotaným zločinom a, to predovšetkým, extra sympatickou ústrednou dvojkou vyšetrovateľov. Akurát teda na tej káve by ešte bolo fajn zapracovať. Ale tak zas ja mám rád silnú. Takú, aký je tento film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Žena v přetlakové komoře neměla celkem co hrát, ale všechno ostatní bylo velmi dobré. Třeba učebnicově zamračený komisař Mørck byl dokonalý a až jednou budu zavražděn, tak jedině on je mou šancí na přežití. Taky jeho podržtaška migrant Assad měl své světlé chvilky a střihové skoky do neznáma mne držely v napětí až do konce. Bylo to prostě drsně severské a přitom si to se mnou poměrně hezky hrálo. A já jsem hravý typ, takže jsem se nebránil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Kvalitní severské krimi o jednom chlapci, kterému jedna rozverná dívka nechtíc připravila nehezkou budoucnost, a tak se ji po letech rozhodl odvděčit. Zpočátku mi vadily časté časové skoky. Chvílemi jsem se obával, že tvůrci nechtíc skočí do jiného filmu. Jakmile jsem se v ději zorientoval, tak jsem byl spokojen. K lepšímu vyznění mi chyběl nějaký šokující moment, či alespoň nějaký prvek, pro který by mi měl snímek potenciál utkvět v paměti. Takhle se snímek plaví pouze ve vodách lehkého nadprůměru. Milovníky daného žánru snímek zajisté potěší. Ostatní diváky asi příliš nenadchne. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Oddělení Q získalo název podle volebního označení Strany Dánska, která se o jeho vznik zasloužila v rámci prosazování policejní politiky. (PenelopaW)
  • Když si Uffe Lynggaard (Mikkel Boe Følsgaard) namáčí ukousnutý párek v hořčici a kečupu, tak v dalším záběru je tentýž párek nedotčený. (moznazitra)

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama