Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amy se ztratila v den pátého výročí svatby s Nickem. Vše naznačuje, že nezmizela dobrovolně. Zoufalý manžel organizuje rozsáhlé pátrací akce a snaží se dělat vše možné pro to, aby se jeho žena našla. Pokud možno živá. Paralelně s tím probíhá policejní vyšetřování, které kromě Amy hledá i člověka, jenž má její zmizení na svědomí. Všechny stopy, nalezené důkazy a svědectví Amyiných blízkých ale ukazují právě na Nicka. Kdo to vlastně je? Trpící oběť zločinu, nebo cynická zrůda, která vodí policii i veřejnost za nos, aby ze sebe sňala podezření? Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A co se vlastně stalo s Amy? Na znepokojivé otázky se vrší další a odpovědi zoufale chybějí. Trpí tím především Nick, který se z miláčka médií proměnil ve veřejného nepřítele číslo jedna. Dobře ví, že když se Amy nebo strůjce jejího únosu nenajdou, ponese si cejch až do konce života, který možná stráví za mřížemi. Pokud ovšem nemá Amy skutečně na svědomí. (CinemArt)

(více)

Diskuze

petr.al

petr.al (hodnocení, recenze)

Niktorius

Neubližují, jsou výtečné, ale vyjmenuji Vám X filmových psychopatů, kteří byli stejně sofistikovaní, ale jaksi zapadli, protože děj nebyl tak vrstevnatý jako v podání Finchera.

petr.al

petr.al (hodnocení, recenze)

J.e.r.e.c

Být na někom od střední školy závislý je na diagnózu, takový jedinec nemá prakticky šanci dělat úspěšnou kariéru. Uvěřitelnější je ten muž z hospody, který X let nezavadil o slušnou práci. Pochybuji též, že vesnická sousedka není televizní masáží zpracována jako mnoho jiných a má tak střízlivé názory...kérka nekérka, dokonce i proškolený policejní detektiv-asistent má na Nicka odsuzující názor téměř hned v počátku. 

na příspěvěk reagoval J.e.r.e.c

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

petr.al

Kde stojí, že NPH je "sexuální looser" ? On je "pouze" Amy z předchozího vztahu tak zmanipulován, že je na ní stále citově (nikoliv sexuálně !) závislý. Obecně mezi mírou sebevědomí a bohatství není žádná přímá úměra.

Proč by měla být sousedka z Balíkova neinteligentní, protože má kérky, hulí a nevypadá jako intelektuálka s brýlemi ? Podceňovat lidi na základě vzhledu nebo neotesaného projevu je imho blbost.

na příspěvěk reagoval petr.al

petr.al

petr.al (hodnocení, recenze)

Jinak pravdou je, že 145 minut jsem ani nedutal a netrpěl sedacími proleženinami.

petr.al

petr.al (hodnocení, recenze)

Zdarec, Vám nevadí jak se z Amy stane čistokrevný psychopat, který by byl vhodný na svěrací kazajku? V tom případě si velký počet hvězd zaslouží třeba biják ,,Osudová přitažlivost". Vám nevadí postava Patricka Harrise, pracháče, který je pro mě nepochopitený sexuální looser. Vám nevadí, že neinteligentní sousedka z Balíkova má takový racionální názor na zmizení Amy a posléze do té doby bezchybnou psychopatku obere o veškeré její úspory?..............Přechody mezi jeho (Nick) a její(Amy) rovinou pohledu jsou úžasné, po filmařské, herecké a hudební stránce bezchybné, avšak obsahově to dle mého názoru rozhodně na  90% není. Mám pocit, že hodnocení je jako lavina a málo kdo se odváží vybočit z davu.

na příspěvěk reagoval Bluntman, J.e.r.e.c

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Vladajsoucna

Ano, je zcela pochopitelné, že film, který je krátce v kinech, nevidělo tolik lidí, jako všeobecně známou klasiku či kult, a že není léty prověřená, když byla premiéra letos. To vážně nejsou relevantní argumenty, proč by ten film neměl být v nějaké TOPce.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Vladajsoucna

Ještě že Zmizelá není ani průměrná, ani úplný blábol. A umím si představit jinou zábavu, než řešit TOPku, která je velmi prapodivně nastavená. Chtělo by to ale nějaký jiný důvod, proč v ní Zmizelá být nemá, než demagogický blábol "není ověřená časem" (kdo by to byl řekl u filmu, který měl před pár týdny premiéru!).

na příspěvěk reagoval Vladajsoucna

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

gaboo.s

V posledních letech se vždy v první stovce nej filmů náhle objeví nějaký průměrný snímek či vyložený blábol. A to je dost podezřelé. Nakonec však z toho žebříčku pomalu zmizí.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Už zase se řeší ten stupidní o ničem nevypovídající CSFD žebříček? :-)

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

Zatím neviděno, ovšem Finchera mám rád, byť velikosti Sedm už žádný jeho film nedosáhl. Opět mě ale vytáčí, že se tento sotva před pár týdny odpremiérovaný film dostal do 50 nej filmů dle uživatelů ČSFD. To by mě fakt zajímalo, jestli toto dílo překonalo svými kvalitami Tenkrát v Americe, Četu, Frajera Lukea a řadu dalších nesmrtelných klasik.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, gaboo.s, Martin741

Laxik

Laxik (hodnocení, recenze)

GiuseppeS

Pokud ji chceš zbavit návyku na podřadných filmech, pak je to ideální volba. Pokud ale romantickou komedii hledáš, podívej se radši jinde. :-P

GiuseppeS

GiuseppeS (hodnocení, recenze)

Kdo jste to viděli: toto asi není vhodný film, kam vzít manželku po hodně letech do kina, co? Zvlášť pokud preferuje romantické komedie ...

na příspěvěk reagoval Laxik, Petaxis

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Nevím, jestli se to už řešilo, ale viděl jsem to až minulý týden a teď mě to trklo. Ta scéna z traileru, kdy se tělo Rosamund Pike vznáší ve vodě, tam nakonec nebyla že?

na příspěvěk reagoval eLeR

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

eLeR

Nijak, resp. leda tak, že Nick nemá svou verzi napsanou s tím, že ji pak smaže, a Amy ho nevydírá uloženými zvratky. A taky se nekončí skoro-porodem, ale ohlášením těhotenství v médiích.

na příspěvěk reagoval eLeR

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

ja som len chcela vedieť, že ako zmenili koniec oproti knihe ... lebo ja som nič extra nepostrehla .. ďakujem :-)

na příspěvěk reagoval Bluntman

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Reklama

Reklama