Reklama

Reklama

John Doe je masový vrah. Masový vrah s posláním. Své oběti si nevybírá náhodě, ale přesně ví, kdo bude jeho další obětí. Co je ale jeho posláním? Je to vrah nebo spasitel? Kdo je John Doe? Mohl by to zjistit investigativní novinář Ken Rutherford? Ken Rutherford je novinář, který se snaží získat veškeré střípky příběhu Johna Doea a zjistit, jaký je John Doe člověk. Především chce zjistit, zda John Doe vraždí pro zábavu nebo jeho vraždy mají nějaký cíl. Zda cítí nějakou vinu či radost. Práce Rutherforda je interwiev s Johnem Doe, při kterém se vysvětluje smysl jednotlivých vražd. Odkrývají se střípky příběhů. Ale co opravdu čeká na konci všech vražd? Proč John Doe opravdu vraždí? Spousta otázek na které se Ken Rutherford snaží získat odpověď. Ale jediné, co zjistí je, že John Doe je opravdu geniální vrah. (brodži)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok hodný zamyslenia o zadosťučinení a spravodlivosti po neprávostiach páchaných na nevinných ľuďoch. Bohužiaľ, poňatý úplne prihlúplym spôsobom, ktorý navyše vzhľadom k príbehu nedokázal vyťažiť maximum zo svojich silných stránok. Téma "oko za oko, zub za zub", respektíve "Torture", je vždy pre diváka príťažlivou. Áno, áno, je to pekne natočené, ale povedzme si úprimne, kam sa táto odvážna primitívnosť hrabe na Ctihodného občana, ktorý síce taktiež nebol žiadnym objavom zemegule, no mal aspoň charizmu. Toto je mdlé, hereckým obsadením kvalitovo seriálové, mimo rozuzlenia, absolútne tuctové. Must not see. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Po Očiste prichádza na krvavú scénu v celej svojej paráde hrdina/zločinec John Doe,ktorý sa riadi starým dobrým pravidlom ,,oko za oko,zub za zub" a priepustku do funkcie mu nepriamo udeľuje vražda jeho dcéry a manželky..Len si tak predstavte modelovú situáciu a síce,mať tak v našom svete takéhoto naoko vzatého odborníka kata/pomstiteľa,ktorý by sa ujal nezištnej spravodlivosti za vás a na vlastnú päsť,ach hned by sa stal svet kľudným miestom.Podrobiť si,sfanatizovať a prikloniť na svoju stranu pol zeme pre ,,dobrú"vec,tak takto to bývalo naposledy za čias Hitlera a toto je LEN film..škoda.V snímke zaznejú strašne správne výroky a ked už pre nič iné,tak aspoň pre tie sa oplatí snímok vidieť.Niekedy mávam neblaho vnútorný pocit,akoby amíci si podvedome želali to,čo si odprezentovali prostredníctvom filmu,pretože američania sú čo?...2 kroky pred nami.Ale netreba sa báť. Ked už nič iné,tento snímok je pre mňa aspoň minimálne sci-fi. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Austrálie v poslední době válí.Nejdříve výborný zombie film Wyrmwood a teď se na povrch dostala výborná krimi-detektivka,která mě velmi zaujala.Je pravda,že oproti americkým filmům zde jsou pro nás neznámí herci,ale to mi vůbec nevadí.Docela by mě zajímalo,kolik takový film stál,ale vím,že to nebylo mnoho.Nápad filmu je velmi zajímavý a trochu se podobá filmu Očista,ale celkově se mi John Doe líbil více.Výborný hlavní herec,posledních deset minut mě hodně překvapilo a konec to všechno dovršil.Hodnocení:75% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela dost dobrý tohle. Sériovej killer si po nocích po městě podává kde koho. Je jak stroj na smrt. Ale když se začne více jeho případ odkrývat, policisté i běžní občani zjišťují, že jeho oběti nebyly zas tak nevinné ... Časem John Doe získává i své příznivce a napodobitele. Film pak dospěje k zajímavému vyústění ... /Mimochodem jméno sériového vraha "John Doe" je univerzální pojem pro všechny sériový vrahy, kteří nebyli odhaleni, dopadeni, nebo nebyla zjištěna jejich identita. Tak se jmenoval i vrah v kultovce Seven např. Tahle "pomůcka" vznikla v kriminalistice kdysi dávno pro označení vraha, u kterého se nepodařilo zjistit, kdo vlastně je - žádné jméno, historie, bydliště, vztahy, nic .../ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nějak nám ti Australané vystrkují růžky.Za poslední rok už vzniklo u protinožců plno hodně povedených thrillerů i komedií a to jste ještě tak před deseti lety mohli řict...jj Krokodýl Dundee byl fakt dobrej.Navíc se teď hodně vrací do kontinentu plného žraloků a hadů Ethan Hawke a Ewan McGregor a jestli to půjde takhle dál, strčej amíky do kapsy aspoň co se kriminálních filmů týče.O tomhle filmu jsem se dozvěděl úplnou náhodou, od jednoho nejmenovaného uživatele a jsem mrtě šťastnej, protože tak úžasně zrežírovaný, zahraný a napínavý thriller jsem dost možná nikdy neviděl.Opravdu mě to mile šokovalo, protože mě to bavilo a minutu po minutě jsem hltal neskutečně klišovitý příběh, ale tak svěže a dobře podaný, že jdu bez problémů na plnej počet a o to větší mám radost, že se konečně taky nějaká ženská naučila točit filmy pro chlapy.Překvapení jako hrom.90%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v austrálskom meste Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama