Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 879)

engman 

všechny recenze uživatele

Konecne po dlhej dobe poriadny akcny film. Najlepsie akcne sceny boli v bare v doprovode skevej hudby pri bazene :-). ()

s1r1us 

všechny recenze uživatele

Každý asi ví, do čeho jde, a to i dostane. Slušela by decentně kratší stopáž. PS. doporučuju komentář od liskam ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Je cosi shnilého na akčních filmech z poslední doby. Neumějí chytnou za srdíčko, i když by tak moc chtěly. Smutné psí oči Keanu Reevese (a smutné psí oči jeho kamaráda!) mne nedojímají, jeho mrtvá manželka, o které se nic nedozvíme, mne taky nedojímá. Takže zbývá absurdní akčňák o tom, jak Johnovi neopatrný chlapec vzal autíčko a zašlápl pejska, načež Wickovi rupne v kouli a předvede nám sérii dost nudných akčních scén, ve kterých střídavě jezdí autem a prostřeluje hlavy ruské mafii z padesáticentimetrové vzdálenosti. Zív. Sehnat lepšího režiséra, vymyslet lepší choreografii a obsadit Liama Neesona, bylo by to možná za tři hvězdy. Stejně by se ale nepovedlo zakrýt tu absurdní prostoduchost celého tohodle smutného bijáku. Jediná emoce, kterou ve mně vzbudil, je totiž smutek z toho, že jsem se sto minut díval na tak nebetyčnou kravinu. ()

junglewar 

všechny recenze uživatele

V kině se mi před očima otevřel přímočarý akční film, podle mě nejlepší akční film od dob co byl zvolen Miloš Zeman prezidentem. Keanu Reeves se naštve na rozmazleného mafiánského synka a chce ho zabít a k cestě za ním, mu stojí hodně moc mafiánských pohunků, které musí zlikvidovat pomocí palných zbraní. Film má hezký styl a dobře vykreslený svět podsvětí, kde se platí speciální měnou a všichni zločinci se schází v jednom New Yorském hotelu. Akční scéna z nočního klubu byl slušnej kult. ()

rvp 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal, ale tenhle film mě naprosto dostal a to hned od začátku. Neskutečná atmosféra, takový "dark" oblak celého filmu. Jinde to moc nesleduju, ale tady je ta práce s kamerou dokonalá. Příjde mi, že si dali záležet na naprosto každém záběru. Triviální zápletka, ale tak jednoduchá, až je geniální. Líbí se mi ten styl, který to celé má, Johnovo auto, štěně i dům. Líbí se mi i ten do nebe vyhnaný respekt, až strach, který se dostává Wickovi na každém rohu. Prostě mám z toho úsměv :-D Wiggo se snaží, jako hlavní badboy, držet krok, což se mu pochopitelně nemůže dařit, ale rozhodně to taky není špatně. Ruština tomu dodává další rozměr. Oceňuju originální Continental a "Chtěl bych si rezervovat stůl pro 12" + Baba Yaga ;-) A ty akční scény? Syrovost a surovost. Headshot parade. Ke konci to trošinku ztrácí dech to musím uznat, ale mile rád to promíjím. Zařazuje se to mezi moje top filmy a dávám plnou * * * * *. Tohle musíte vidět. ()

Jacques-ds 

všechny recenze uživatele

Je to blbost, má to blbý dialogy, má to blbý děj, ale už od začátku člověk tak nějak vnímá, že o to tu nejde. Podstatu tohoto kousku tvoří atmosféra, headshoty (resp. zabíjení) a Keanu Reeves. Takže pokud máte rádi temný béčkový akční filmy a jste fanouškem Nea, tak si film užijete. Pokud chcete něco, co dává smysl nebo má pořádný děj, tak raději ani nemačkejte play. ()

Pavel82 

všechny recenze uživatele

Kvalitní akční podívaná, které s čistým svědomím nebudete mít co vyčíst. Akční scény jsou syrově "reálné", humor je černočerný, hudba zběsilá, pomsta všudypřítomná, Wick neporazitelný... Kdo tohle nechtěl vidět, nemá si to pouštět. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Akční oldschoolová řež, kde K.Reeves hraje zabijáka v důchodu, po kterém zbude 100 mrtvých. A to díky tomu, že mu někdo ukradl auto a zabil psa. Jednoduchej děj, kde akční scénky jsou bez chyby, na nic si tu nikdo nehraje, zbytečne se nepolemizuje a uteče to jako voda. Víc takových filmů. A klidně bych si dal i dvojku, kde by byl ten nesplnitelnej úkol. 8/10 Parádně jsem se bavil! ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Béčkovej námět, ale parádní, realistická akce, výbornej Keanu Reeves v dešti, který mu vždycky sluší, a kulervoucí rockovej soundtrack. Yeah! Palec hore. 4* ()

West 

všechny recenze uživatele

Akčních filmů pro rok 2014 moc nebylo, a tak jsem zkouknul většinu co podle recenzí a hodnocení stála za to. Když to shrnu.. John Wick v celku není vůbec špatný , jen si podle mého na to moc hraje a přesvědčuje diváka , jak v dialozích tak i ve scénách že na to má.. Zpracováním a to konkrétně kamerou a choreografií bojových scén slušně naděluje pořádnou akcí, ale tím pak zaostává ve scénáři , kde nečekejme nic co už by jsme neviděli.. (tzv. nám ohřejvá stejnou omáčku od naproti.) A zdá se že se snaží napodobovat vše nejlepší, co jsme mohli za pár let , nebo dokonce i z 90' akčních filmů mnohokrát vidět. Potom to vypadá , jako když hrajeme nějakou videohru na novém Playstation 4 , kde Keane Reeves alias John Wick , v jednom kuse nakopavá prdele všem okolo a dobijí jeden zásobník za sebou , kde se počty mrtvých blíží ke stovce.. Což je neskutečné, samozřejmě.. Bohužel mě naštval i natahovaný konec a to klišé.. 60% ()

ER 

všechny recenze uživatele

Nejsem zcela příznivec filmů, kde během hodiny umírá skoro "celá ulice " a to díky jednomu zabijakovi (na druhou stranu vděčný to námět pro další Žhavé výstřely), ale má to dobrou atmosféru a na akční scény resp. bitky se dá dívat.Sympatická je i trocha nadsázky s Ianem McShanem v čele "zabijáckého hotelu" a Willem Dafoe(ten nezklame nikdy). A taky pointa s mrtvým psem je hodně cool. Takže na dvojku se mrknu taky (pokud ji natočí). ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Mno, mno... v mnoha ohledech je tento film příjemně syrovým a neuhlazeným akčňákem nerespektujícím obvyklý americký unylý akční styl nekonečných zásobníků, okamžitě vybuchujících aut a zkonformělých umíraček komparzistů. Na druhou stranu je tu typický nesmrtelný hrdina, kterému se vyhýbají kulky vypálené ze tří metrů a který sám na první zásah skolí vždy každého kromě klíčových záporáků, které ze tří metrů opakovaně mine. Taktéž zápletka má pár příjemně neotřelých twistů a dějových linií, které nejedou ve vyjetých kolejích, jen aby na druhou stranu sama nedokázala předložit divákovi očekávanou dějovou gradaci. Celkově však klady vyvažují a převažují zápory a na dnešní americké poměry se povedlo natočit sympatický koukatelný akční počin, který si v ničem nezadá např. s tolik přeceňovaným 96 hodin, jehož jedinou zásadní devízou byl Liam. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Dávam 4*, ale na percentá je to skôr tych 70% a trochu sklamanie po všetkych velkolepych ohlasoch. Akcia a všetko čo s nou suvisí je super (20 mil. rozpočet? Klobuk dole!!!), len mi dost vadilo to, že ak sa ten film vlastne neberie vôbec vazne, prečo v snimku nie je ani jedna hlaška? Ani jedno odlahčenie, iba kopec kamennych tvárií. Celkovo mi tu prídu dialogy strašné a velmi jednoduché. Radšej nad dalšími vecami ani nepremýšĺam a vypínam mozog, lebo by to nemuselo dopadnúť dobre. Užil som si to, ale znovu to akosi vidieť nepotrebujem. Na druhej strane, Keanu takyto film potreboval ako SOĽ!!! PS: konečne film, kde vedlajšie postavy niesu do počtu (vačšina zaporakov na jednotku!) a kde nemá miesto romantika či nejaké vzťahy. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Když někdo Johnu Wickovi zabije psa, konečný účet je 58 mrtvých. Mně to bavilo zhruba do počtu 30 - tedy do doby, když John vystřílel za zvuků elektro-hudby ruský klub. Pak už to byla spíš variace na stejné téma a taková zábava to nebyla. Trochu mi také vadil Keanu Reeves, na kterém nějak nebylo poznat, zda zrovna truchlí, nebo je nasranej až běda, pořád stejná maska. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na pořádnou akčňárnu, na povedejšího Max Payna, ale po zkouknutí jsem tak nějak na vážkách. Krví se nešetří, bitky slušné, Baba Jaga tvdej jak skála, ale ten Příběh se zápletkou je fakt absurdní mizérie. Hotýlek pro assasíny se mi ale moc líbil :-) Škoda, předškoda - 60 % ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

Celý film je jen o tom, že John Wick (Reeves) někam přijde a všechny a všechno zmasakruje. Nevím, jestli je to scénářem nebo Reevesem, ale hlavní postava prostě nemá dostatečný charisma aby to utáhla. Akční scény mají sice výbornou kameru a promyšlené choreografie, ale to je k ničemu, protože logicky aby mohl film pokračovat, John Wick nemůže zemřít. Takže všechny ty kvalitně natočený akční scény postrádají napětí a ve výsledku bohužel moc nefungují. POSLEDNÍ SLOVO: Řemeslně v pořádku, ale tak nějak dost nudný.. 2/5* ()

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama