Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (1 881)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě čirá žánrová radost. Radost z toho, že se kaskadéři dostali k režii, že se jim vyplatilo kamarádství s Keanu Reevesem a že sehnali dost peněz na to, aby mohli hnát deadcount někam ke stovce! John Wick zabije strašně moc lidí, důležitější ale je, že si dosyta užijete každý headshot (minimálně 50% úmrtí?), probodnutí a zpřelámanou končetinu. Pánové zkrátka vědí, co dělají, a nebojí se ani westernových poct s luxusní károu místo věrného oře. To ale pořád není všechno. Do Wickovy ploché a často kostrbaté zápletky je totiž vměstnána vítaná dávka nadhledu a humoru. Akční scény jsou tak pravidelně následovány úsměvnými debatami, ve kterých zkrvavený Keanu vyhlásí recepčního, policajta nebo třeba bývalého kolegu. Snadněji tak filmu odpustíte i slabší finále a budete doufat, že duo režisérů i Keanu brzy natočí nějaký další krvavý balet. (7+/10) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Well, když je skoro všechno z Hollywoodské produkce vyprávěno s komiksovou estetikou, zhnusí vám to i film, kterému mírný újezd do komiksova sluší. John Constantine Wick vymítá démony se stejnou elegancí a sebejistotou jako ve všech svých filmech a vůbec se s tím nemaže. Udělali jste mému morčeti modřinu, tady máte vyvražděný Bronx. Jen škoda, že průzkum ruských reálií trval asi tak 10 sekund (wtf) a na ruštinu si nesehnali ruské herce -- tak je aspoň nemuseli nechat mluvit (lepší ruštinu měl Reeves než rádobyrusové). Příběh hezký, jen se Jonathan (??) Wick nechoval ani racionálně, ani logicky, ale to ani jeho protihráč (Tak ehm když vystřílím celou ochranku a mám pak bosse 3 kroky od sebe a v ruce bouchačku, tak se začnu vykecávat? Dvakrát? A když se mi dostane jako šéfovi mafie do ruky svázaný hitman, co po mně jde, tak mu dám kázání místo kulky?). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejde o to, co jsi udělal, synku. Jde o to, komu jsi to udělal." Nemohu se zbavit pocitu, že od té doby, co Rusové zákeřně ukradli Američanům Krym a provokativně si postavili své území nebezpečně blízko základen NATO, zmizely z amerických filmů veškeré mafie s čestnou výjimkou těch ruských. A ty je třeba pozabíjet. Krutopřísnému a hustodrsnému Johnu Wickovi to jde velmi slušně, akce si fanda rozhodně užije a pár scén stojí rozhodně za zapamatování. Například zrušení členství slečny Perkinsové v poklidném hotelu pro zabijáky bylo naprosto vynikající. Zkrátka, kdo si rád užívá tupé akční zábavy, tomu musím doporučit, aby si od Johna Wicka nechal na necelé dvě hoďky vypnout mozek. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

P. S. I Love You pro chlapy. Včetně romantického konce. Vážně:) Tedy není tam Skot hrající si na herce a na Ira, ale to rozhodně není na škodu;) John Wick je akční zážitek roku, srovnatelný s Gibsonovým Paybackem (a s P. S. I Love You;)). Od dokonalosti ho dělí v některých scénách přece jen trochu moc fotříkovsky přátelský Michael Nyqvist coby hlavní záporák, a pak závěrečné zúčtování, které je od okamžiku rozmlácení všech aut v dohledu dost slabé. Jinak je to efektní a stylové až na půdu, a jasná comicsová stylizace je taky velice dobrý tah. Až na to, že by postavy nemusely být právě comicsově šablonovité. Ale tady vlastně nejde moc o herce, ale o cool obleky, PŘEHLEDNÉ a efektivní (efektní taky) souboje a přestřelky (v hlavní roli Heckler & Koch P30L s hooodně dobře vypadajícím kompenzátorem), a - světe div se - funkční humor. Je tu vlastně ještě jedna vada na kráse, a to zcela náhodný výběr toho, která ruská věta bude (alespoň v kinoverzi) otitulkována (a že rusky se tady mluví hodně), k čemuž přidává svoje záporné body ještě překladatel do českých titulků. Jeho dílo dokládá úpadek tohoto řemesla, za což abychom byli féroví, mohou v nezanedbatelné míře i studia/distribuční společnosti se svojí paranoiou, bránící překladateli provést jeho práci (ačkoliv s nepřekládáním slova Bogeyman nemá studio nic společného, že?). Já jsem každopádně už dlouho neodcházel z kina tak spokojen jako po zhlédnutí Johna Wicka, takže mu uděluji jako EXTRA ZÁBAVNÉMU béčku silných 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto poctivá a přímočará řezničina, která nehledí vůbec na nic. Prostě jenom koná. A koná poměrně obstojně, což je příjemné zjištění, protože od Keanu Reevese bych takovou roli asi už ani nečekal. I když, nikdy se nesmí říkat nikdy. John Wick se tak vysloveně předvedl a já se po dobu 101 minut dobře odreagoval, vypnul a prostě a jednoduše bavil. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (57)

  • V rámci soundtracku byla použita i píseň „Killing Strangers“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona. Skladba následně vyšla v roce 2015 na jeho devátém studiovém albu „The Pale Emperor“. (rublik05)
  • John Wick (Keanu Reeves) vytiahol z kufríku Heckler & Koch P30L a Glock 26. V scéne pri prestrelke vonku na parkovisku bola použitá zbraň Coharie Arms CA415 a brokovnica typu Kel-Tec KSG. Po zadržaní Johna sa presúvame do prázdneho skladu, kde bodyguardi Vigga Tarasova (Michael Nyqvist) držia v ruke Heckler & Koch MP10. Marcus (Willem Dafoe) mal pri sebe hlavne pušku Ruger M77 a Browning HP. Perkinsová (Adrianne Palicki) vytiahla pištoľ Walther P99. (RatBoj)
  • Keanu Reeves (John Wick) si zahral už v šiestom filme, v ktorom sa jeho postava volala John. (MikaelSVK)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama