Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (1 881)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Promiňte, ale 15 mi už párkrát bylo. John si od začátku vybral špatný cíl. Měl vyřídit scénáristu, ale pomalu, proboha jen nezabíjet tam, kde je možné mučit. A chtělo by to hodně kreativity, aby si to ten zoufalec jaksepatří a dlouho užil. Jednu hvězdičku nechám za herce, kteří si přece jen odpad nezaslouží, ale jinak jsem od samého začátku trpěl. Vážně musí být akční filmy tak stupidní?? Celkový dojem: 20 %. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jeden vymyslel gun-kata, druhý gun-fu, kdo se v tom, sakra, má vyznat? Bojové scény jsou zde fakt skvělé a s přístupem "headshot z pěti centimetru" také poměrně originální. Keanovi už to sice nekope tak jako v Matrixu, ale pořád je to důstojný návrat charismatického zabijáka. Bohužel film nepříjemně sráží soutěž o nejdebilnější scénář všech dob. Jeden by řekl, že film, kde zazní věta "that dog was the last gift from my dying wife" musí pracovat s nefalšovanou nadsázkou a mocně si pohrávat se satirou, jenže opak je pravdou. Postavy se snaží budovat atmosféru pouze tím, že neustále opakujou slova "John Wick toto" a "John Wick támhle", jenže ono to působí spíš směšně a ne tím správným způsobem... 6/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto poctivá a přímočará řezničina, která nehledí vůbec na nic. Prostě jenom koná. A koná poměrně obstojně, což je příjemné zjištění, protože od Keanu Reevese bych takovou roli asi už ani nečekal. I když, nikdy se nesmí říkat nikdy. John Wick se tak vysloveně předvedl a já se po dobu 101 minut dobře odreagoval, vypnul a prostě a jednoduše bavil. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď v akčňákoch sú tak dôležití bad guys... A čistokrvnejší akčňák než John Wick sme tu nemali celú dekádu. A jeho bad guy je strejda z obchodu s matrioškami s dobrým úmyslom v očiach. Táto nepochopiteľná castingová slabina ide navyše ruku v ruke s réžiou, ktorá chce na jednej strane dojímať na rakovinu zomrelou manželkou či gaunersky zašliapnutým šteňaťom, a súčasne baviť cynickými vtípkami a nadhľadom. Čím vytvára ešte zvláštnejší pocitový mišmaš, ktorý od statusu rýdzeho béčkového nezmyslu úspešne zachrǎnuje - a to rázne obraciame mincu, ktorá Johna Wicka vyťahuje na tri a pol hviezdy: cool temný formálny štýl, výborné superostré akčné scény, efektný Reevesov pomstiteľ a zopár scenáristických nápadov, ktoré film spestreujú komiksovou exotikou (hotel pre zabijakov). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Za takéto chuťovečky by som nemal problém si v kine aj priplatiť. Keď si prečítate obsah filmu a pozriete sa na hodnotenia, tak si asi pomyslíte, že sa niekde stala chyba, toto je predsa obsah nejakého béčka z kategórie direct-to-DVD. Na prvý pohľad to tak aj naozaj vyzerá a tvorcovia sa za to vôbec neskrývajú, práve naopak. John Wick prináša potešenie tým, ktorí jednoznačne potrebujú aspoň raz za rok tradičnú pánsku akčnú jazdu. Ultimátny vengeance movie, ktorý ponúka vytriezvenie zo všetkých súčasných CGI blockbusterov a prináša skutočnú zábavu, nekladie si servítky pred ústa a nadšene nám ponúka akciu (bitky, prestrelky, všetko pekne brutálne) v plnej kráse. Dej má neskutočný spád, akcia je neľútostná, mega-dynamická a choreograficky vyšperkovaná, až tak, že nemáte čas riešiť jednoduchosť scenára a charaktery postáv sú vám ukradnuté. Minútu od minúty chcete viac, nabažiť sa tej dokonalej akcie, atmosféry a hlavne vystrieľať všetkých záporákov, postaviť sa vedľa Johna a pomôcť mu dokonať jeho dielo pomsty. Navyše som sa pousmial, keď som videl plné kino 15ročných faganov a zaspomínal som si na časy, keď som ja chodil do kina za krásnych 35SK na filmy mimo mojej vekovej prístupnosti. Takže všetci, ktorí ste viac, či menej sklamaní z Expendables 3, chodťe do kina a napravte si chuť! 90%. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (56)

  • Keanu Reeves (John Wick) si zahral už v šiestom filme, v ktorom sa jeho postava volala John. (MikaelSVK)
  • V původním scénáři byla postava Johna Wicka (Keanu Reeves) zamýšlena jako šedesátník. (buzzwoody)
  • V rámci soundtracku byla použita i píseň „Killing Strangers“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona. Skladba následně vyšla v roce 2015 na jeho devátém studiovém albu „The Pale Emperor“. (rublik05)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno