Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (1 880)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto poctivá a přímočará řezničina, která nehledí vůbec na nic. Prostě jenom koná. A koná poměrně obstojně, což je příjemné zjištění, protože od Keanu Reevese bych takovou roli asi už ani nečekal. I když, nikdy se nesmí říkat nikdy. John Wick se tak vysloveně předvedl a já se po dobu 101 minut dobře odreagoval, vypnul a prostě a jednoduše bavil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím povedať, že nie som fanúšik akčných snímkov, no sem tam sa skutočne objaví taký, z ktorého divák padne na riť ("The Raid"). Totiž, tam kde sa užívateľ smeje milovníkovi hororu z nezmyselnosti, tu je absurdita akčných scén či poňatého príbehu, kedy jeden človek so zovretými päsťami, či za pomoci šraubováku ("Equalizér") "zbombarduje" desiatky vycvičených vrahov, potlačená na okraj akéhokoľvek chápania. Najviac vtipné ale je, že sa tvorcovia či znalci tohto žánru tvária - toto je fakt reálne, berte tento snímok seriózne vážne. Takže ja osobne radšej popustím oko fantázií násilia v podobe gore, či iných hororových prvkov, ako sa kŕmiť takýmto lacným steakom bez oblohy. Po úvodných 20 minútach som prepadol myšlienke, že K. Reeves vstal z mŕtvych, pričom po 10 rokoch KONEČNE natočil snímok, vďaka ktorému si ho budeme opäť pamätať (bohužiaľ, zatiaľ ho mám stále zafixovaného ako Nea či Constantina). Princípy tohto filmu, vrátane pointy, prečo zosnovať pomstu a opätovne vstúpiť do sveta ťažkých zločincov, rozvíriť nenávisť, pričom riskovať vlastný život, to radšej nebudem komentovať. Som trošku v údivu, že sa tu mrhá hviezdami jak na jarmoku cigánskou v žemli. No úprimne, kam sa tento film, vrátane akčných scén, hrabe na "HARD TO KILL" so Segalom. Tam to malo aspoň ako taký zmysel, lebo tu, tieto dôvody, potešia akurát tak "Animal liberation front". ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

MARVEL my ass, chci týmovku s Jackem Reacherem, Equalizerem McCallem a Johnem Wickem a chci ji hned. Akční béčka se vracejí, milovníci nepřikrášlených chlapských bitek tělo na tělo vrní blahem. Kašlete na vypiplanou a nevěrohodnou bojovou choreografii prznící Hollywood, ve Wickovi hlásí návrat nefalšovaná a hlavně účelová testosteronová komba smrti. Koho pak trápí tupoučce roztomilý scénář, když praskají kosti a stříká krev? Asi nejvíce zamrzí přetuněný dvojitý konec, mohlo to s přehledem mít střízlivou hodinku a čtvrt. 70%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jsou to jen tři maličkosti co Johna Wicka odlišují od jiných nesmrtelných drsňáků a přesto si kvůli nim zaslouží o hvězdičku lepší hodnocení. Ačkoliv s odřenýma (no tady spíš ukousnutýma) ušima. Pes - linie se psem zahrála na citlivou strunu a líbilo se mi, že psem příběh začal a také skončil. Kvůli takové věci hned nájemný zabiják působí sympatičtěji a více lidsky. Pak je to opravdu unikátní nápad s hotelem nájemných vrahů (kde je ale zakázané násilí a kdo pravidlo poruší, budiž mu země lehká). Třetí "drobností" je vizuál, který je opravdovou lahůdkou. Kosení komand zabijáků jako by šlo o pouhý plevel, to jinak není úplně můj šálek kávy, ale Keanu Reeves na stará kolena pobavil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $20miliónov║Tržby USA $43,037,835║Tržby Celosvetovo $88,761,661 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,257,599║ Tržby za predaj DVD v USA $22,891,230║ akčný nárez roka 2014, Keanu Reeves valí ako v kedysi Matrixe, priamočiara likvidačná akcia, ktorá schová aj konkurenta Equalizer, akčná smršť kde je non-stop na čo pozerať, ruky-nohy-náboje lietajú v rýchlom slede, proste masaker, akčná maškrta ktorá nemá konkurenta široko ďaleko, plus na vrch to má luxususné obsadenie a nápadito vytvorený svet zabijákov, kde nechýbajú pravidlá a samozrejme že príde aj na nevyhnutých "upratovačov" čističov obetí a po Johnovi Wickovi ich ostávali fakt kopy /100%/ ()

Galerie (90)

Zajímavosti (56)

  • Hodinky Johna Wicka (Keanu Reeves): v niektorých scénach nie je na jeho hodinkách vôbec nič zvláštne. Počas súbojov alebo krátko po nich je na hodinkách ale niečo iné. John má ich ciferník vždy otočený dovnútra. Najlepšie vysvetlenie na tento detail je fakt, že takto predíde nechcenému odrážaniu svetla o ich povrch a tak náhodne neprezradí svoju polohu. Tento trik bežne používajú aj profesionálni vojaci v akcii. (Dr.Moreau)
  • V rámci soundtracku byla použita i píseň „Killing Strangers“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona. Skladba následně vyšla v roce 2015 na jeho devátém studiovém albu „The Pale Emperor“. (rublik05)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 43 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 86,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama