Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přes zasazení děje do konce 70. let se vrací podobné prostředí, mix krimi, humoru (v čem je sakra chcaní do bazénu horší než do kuchyňskýho dřezu?), inteligentního scénáře a skvělých herců/ zábavných postaviček - předně Dodd Gerhardt, Mike Milligan a řeznícká dvojka Ed & Peggy. Funguje i star power Patricka Wilsona. Druhý ročník je o něco propracovanější, s větším množstvím postav, stylovější a vůbec skvěle retro, včetně perliček typu Campbellův Reagan. Je znát nadšení a hravost tvůrců - jednoznačný plus. Možná jsem to necítil kompaktní jak jedničku, ale líbilo se zhruba na stejno. 85% ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to na 4 hvezdy. Stejne jako v prvni sezone, by prospelo zkraceni o jeden, dva dily. Jinak to je ale skvele odvypravena, cernohumorna a temna bachorka o hodnych policistech a zlych gangstrech. Retro atmosfera pribehu sedi jak prdel na hrnec, casting je spickovy a cele je to provazene dostatecnym poctem mrtvol. Takze hodne velky palec nahoru. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„…ALE JÁ SE DOMNÍVÁM, ŽE KLÍČEM K POCHOPENÍ TOHOTO SPLETITÉHO ZLOČINU JE SOUSTŘEDIT SE NA ŘEZNÍKA A MALOMĚSTSKOU KADEŘNICI JAKO NA STŘED CELÉ UDÁLOSTI. EDOVI A PEGGY BLUMSQUISTOVÝM BYLO POUZE 29 LET, KDYŽ NASTALA NOC, KTERÁ NAVŽDY ZMĚNILA JEJICH ŽIVOTY…“ /// V mejch (hovno vidících) očích je tahle gangsterská „dvojka“ lepší vražedný „jedničky“. Dobře vypadaj nejen padouši, ale i poldové, a kurevsky mě bere, jak si drze a vokatě s divákem (teda se mnou) hrajou - příběhově i filmově. Mám spoustu „déjà vu“. Hlavně kvůli postavám, kterejch je o hodně víc a jsou zajímavý nejen tím, že se kolem nich furt objevujou mrtvoly. No a protože fandím těm průserářům (nedá se napsat těm dobrejm, páč těch bez viny je tady poskrovnu – a navíc jsou vohroženej druh), jsem často dost napnutej... I když to nevypadalo, nezapomněli ani na špetku toho černýho humoru, kterej posouvá každý (takže i tohle) krveprolití trochu jinam. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak si se starou upevnit vztah. 2.) „Dějiny skutečnýho zločinu na americkým středozápadě“ jsem (zatím) nečetl. 3.) USA let sedmdesátejch jsou pro mě gangsteři, Black Sabbath a lítající talíře. 4.) Thx za titule „Anniie126“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna Farga mě překvapila víc, než jsem čekal. Předpokládal jsem, že mi budou velice chybět tahouni první řady Lorne Malvo a Lester Nygaard, ale opak byl pravdou. Tvůrci se vrátili v čase, zapojili taťku Loua, tragikomickou dvojici Blumquistových, terminátora Ohanzeeho Denta a s nadšením se vrhli do války dvou mafiánských rodin. Ani tentokrát nezapomněli na vytvoření skvělé atmosféry, napětí, brutální akce a celé řady situací, v nichž umíraly postavy úplně zbytečně a jen kvůli lidské blbosti. Problém jsem měl jen s výskytem UFO, na druhou stranu jsem byl naprosto nadšený provázáním obou řad seriálu. Parádní seriálový počin! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laťka byla první řadou nasazena ukrutně vysoko, takže jsem byl zvědavý, jak se s tím tvůrci poperou. Za mě se ctí, pořád je to nadprůměrná záležitost, ale už se našlo pár věcí, které mi úplně nesedly. V první řadě výběr hudby, která byla až nepříjemná, pak hrátky s děleným obrazem, no a první dvě epizody byly docela slabé. Přitom jsou použity stejné ingredience, tzn. charismatický záporák, který filosofuje, nekompromisní zabijáci, odhodlaní policajti, omáčka kolem jejich rodiny a samozřejmě původně bezúhonní občané, kteří svou chybou úsudku, nebo morálním selháním, spustí události, které vyústí v lavinu násilí. Tvůrci nás šupli v čase zpět, aby nám povyprávěli o masakru v Sioux Falls, o němž se v první řadě zmiňovali jeho pamětníci. Takže s některými postavami se potkáme...víme že přežijí...což není úplně ideální. V první řadě to vše fungovalo dokonale a hlavně jsem si užíval tu "Cohenovskou poetiku". Dvojka je ale o level...ne snad vysloveně níž, ale tak nějak vedle, vzdálenější dokonalosti jedničky. Rozpaky a mírné rozladění. Nicméně samozřejmě se těším na další řady. PS: První řada, scénárista Noah Hawley...druhá řada....scénáristé, Noah Hawley a smečka dalších. Neustálé prupovídky o zážitcích z války, smrdí cizí invencí... ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama