Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Recenze (432)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Příběh je hodně předvídatelný, takže už od první třetiny jen čekáte, kdy se záporák odhalí. A je to škoda, protože jinak to celkem dobře šlape - má to krásnou animaci, všechny postavy jsou víceméně zajímavé a je to dobře napsané.Ten předvídatelný příběhový element je ale natolik rušivý, že jsem si ty pěkné věci tolik neužil. Jinak ale pěkné universum. Slabší čtyři. PS: Nemůžu si pomoct , ale hlas Holly Hunter mi k postavě Elasti-girl vůbec nesedí. ()

guri 

všechny recenze uživatele

prist s pokracovanim rozpravky po 14 rokoch si vyzaduje kus sebavedmia a odvahy. bradovi birdovi ani jedno nechyba. dvojka pokracuje presne tam, kde predtym skoncila. napriek mnohym skvelym napadom jej vsak chybalo akesi kuzlo alebo zabava a absolutna hravost prveho dielu. ()

kilobyte 

všechny recenze uživatele

14 let trvalo než "vymysleli" kopii jedničky? Nebo tak dlouho čekali, aby si toho moc lidí nevšimlo? Těch "podobností" je tam až moc. ()

Polnoch 

všechny recenze uživatele

Strašne pomaly sa to rozbiehalo, ale keď sa to už rozbehlo, tak to bola celkom jazda,.. žiaľ, všetko bolo až príliš predvídateľné a všetok humor sa točil okolo najmladšieho člena rodiny, čo je síce milé, ale pomerne málo na celý film ()

Unixy 

všechny recenze uživatele

Připadám si jak okradená o dětství. 14 let jsem netrpělivě čekala na pokračování jednoho z nejlepších animáku všech dob, ale místo toho jsem dostala nemastnou neslanou kopii prvního dílu. Ani humor, kterým se ve filmu nešetřilo, nebyl pro mě. Kdybych byla o pár let mladší, třeba bych pocítila menší zklamání. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Ať už za to může vlna novodobého feminismu nebo ne, v tomto pokračování je superhrdin(k)a numero uno Elastička. Ale tohle je zrovna změna, která mě osobně nijak žíly netrhá. Naopak Bobovi, který musel zůstat doma a převzít otěže domácnosti a ukázat tak svou "úžasnost" v boji proti svým dospívajícím ratolestem, ano. A stejně tak, jak moc se mi líbila civilní pasáž jedničky, tak stejně to mám i zde. Rodinka Úžasňáků má jednoduše tak dokonalé charaktery, že se nám nemusí skrývat za masky, aby nás oslnili. Stačí písemka z matiky, nápadník mladé dcerky či takové ty (ab)normální problémy každého batolete a už je o zábavu postaráno. Na druhé straně je nám představen zajímavý příběh o zrodu nového záporáka, který ať je sebevíc dobrý, byl zoufale snadno a rychle odhadnutelný. Nicméně jakékoliv akční pasáže je naprostá radost sledovat. Vyvedl se i český dabing, který se samozřejmě nemůže rovnat originálu, ale třeba taková Edna je česky naprosto bravurní. Jedinými zápory jinak bezchybného animáku je snad jen předvídatelný záporák a to, že jsme čtrnáct let, opakuju čtrnáct let!!! čekali na věhlasného Podkopávače, který se v celém filmu ukázal (Spoiler) asi v nějakých 5 minutách a ani nebyl dopaden... Jako vážně? Tohle nám dělat... 85% a fakt ždibec chyběl na pětihvězdí. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Problém Rodinky úžasných spočíva v tom, že všetko robí dobre, no nič nerobí na úplné maximum. Či už je to príbeh alebo humor. Poviem si: dobre, nenudil som sa, ale môžem to porovnávať s animákmi, v ktorých som bez váhania vypálil päť hviezdičiek? Veru nie. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Možno o kúsoček slabšie ako jednotka, ale inak sa dá povedať, že na veľmi podobnej úrovni. Film neprináša nijaké zásadné novinky, ani čo sa týka série ani filmografie celkovo. Všetky postavy nájdete v určitej obmene aj v DC a Marvel stajni. Je to viac ladené na tú rodinnú nôtu. Je super, že film priamo nadväzuje na prvý diel a taktiež Jack-Jack. Inak taká v pohode oddychovka, 7,2/10. ()

Melvej 

všechny recenze uživatele

Celou tu dobu, co jsem se na tenhle film díval, mi něco vadilo... Souhlasím s tím, aby animáky upozorňovaly na problémy ve společnosti, to je v pořádku, ale že se tenhle film snaží ukazovat, že zatímco žena dokáže dělat práci superhrdiny lépe než muž, tak muž se nezvládne starat o děti. Klišé jak vyšité, ale uznávám, že pokud by to takhle scénáristi nenepasali, asi by šlo o nudnější film. Jinak je to ale vcelku zdařilá podívaná. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Koho baví jednička, toho bude nejspíš na chlup přesně bavit dvojka. Filmy sice dělí 14 let, ale Brad Bird to má v malíku nejen stejně, ale i díky zkušenostem i o trochu víc. Náhled do dnešní doby, kdy ženy jdou za kariérou a doma jsou muži je zajímavá, ale určitě to neutáhne film. Naštěstí tu je spousta akce, která je lepší, přehlednější, zábavnější a nepříliš povedený příběh, který tak trochu jen dovyprávěl jedničku, zachraňuje každá scéna s malým Jack-Jackem. Jeho akce s mývalem je neskonale zábavná a vynalézavá. A kdykoliv se tenhle prcek objeví, máte z toho radost, protože je šíleně roztomilej a obvykle provádí nějakou parádu se svými neomezenými schopnostmi. Tady to je fakt výhra. Příběh jako takový je jedno velké klišé (co na druhou stranu čekat od animáku pro děti), akce je ale (zvlášť na konci) na nejvyšší úrovni. Nepovažuji první Úžasňákovi za nejlepší animák ever, takže se mi vyhl ten dopad "šáhli jste na legendu". Dvojka mě bavila a v naprosto stejným duchu bych si představil i trojku. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Dal by som 4*, ale žial nemôžem. Príbeh je totiž neuveritelne predvídateľný a emócie nulové, čo sú veci, na ktorých si u animáka potrpím. Taktiež ten humor nie je nič extra, takže všetko vynahrádza aspon vynikajúca akcia. Mierne sklamanie... ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Tak trochu dospělácký animák od Pixaru. Chybí mu hloubka pixarovských příběhů a postav. Animace je slušná, sem tam se člověk zasměje, ale žádný nezapomenutelný zážitek to není. ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předchozí díl, ani tento nezklamal. Naprosto super animák, který ukazuje snad tu nejlepší rodinku, která může být. A k tomu hodně akce a hlavně zábavy. To se jen tak u animovaných filmů nevidí. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDNÍ SLOVO: Konverzační drama v animáku?! Předvídatelná hlavní zápletka, nelogický děj, minimum vtipů, neadekvátní stopáž (téměř 2 hodiny!), horrorové pasáže.. Je to na hraně dokoukatelnosti, 40%, 2/5* (btw jednička byla boží) ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama