Reklama

Reklama

Jessica Jones - Série 1

(série)
USA, 2015, 11 h 20 min (Minutáž: 47–56 min)

Kamera:

Manuel Billeter

Hrají:

Krysten Ritter, Mike Colter, Rachael Taylor, Erin Moriarty, Eka Darville, Carrie-Anne Moss, David Tennant, Susie Abromeit, Robin Weigert, Joseph Ragno (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Důvtipná a ostrá jako žiletky, nadané soukromé očko Jessica Jones si dává do pořádku svůj život, když ji znovu začne pronásledovat děsivá postava z minulosti. (Netflix)

Recenze (45)

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie až taká super, veľakrát ani hrdinka, ale o to zaujímavejšia je táto Jessica Jones - dievča s veľkým srdcom, no ešte väčším batohom kostlivcov z vlastnej, dávnej aj celkom nedávnej minulosti. Patrí do skupiny tých, ktorí nie sú dedičmi priemyselného impéria, géniami prírodných vied, potomkami planéty či vládcu bohov alebo najväčšími hrdinami najväčšej z vojen a nemajú šťastie na starostlivého mentora, ktorý práve hľadá, komu odovzdá štafetu. Zatiaľ čo tí "šťastnejší" zachraňujú Zem či celý (multi)vesmír, Jessica a spol. zápasia v prachu a špine ulíc, z ktorých sa ďalej, než na strechy okolitých činžiakov nedostanú a vlastne aj mrakodrapy v downtowne častejšie sledujú ako siluety na horizonte, než aby sa pohybovali (hompáľali, skákali, lietali) medzi nimi. Je to skrátka iný svet, obyčajnejší, ale možno o to bolestivejší a neprehľadnejší... a nájsť si v ňom svoje miesto stojí viac, než iba voliť stranu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 65% Pozrime sa na to čo tu máme. Po Daredevilovi sa objavil ďalší člen, lepšie povedané členka, Defenders. A nie je to vôbec zlé. Krysten Ritter do role Jessicy Jones pasuje rovnako fajn, ako jej zadok do džínsov. Pred tým ako som sa do tohoto seriálu pustil, som veľa o nej nevedel, ale došlo mi, že nemám čakať akčný nárez v štýle Daredevila. Súkromná detektívka zo silou ako za štyroch chlapov si to tu občas rozdá na päste aj v posteli, takže núdza o zaujímavé scény nie je. Tak isto ani o príbeh, ktorý ponúkne aj fajn background. Trošku mi nesadol záporák, za to poteší, že sa tu objaví Luke Cage, ktorý pozdvihne trošku hodnotenie. Celkom spokojnost s prvou sériou. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuspěchaný, relativně drsný noirový styl, v "superhrdinství" vysloveně zdrženlivý, perfektně zapadnul k nevyrovnanému, traumata minulosti alkoholem zahánějícímu soukromému očku. Scénáristé zručně zapracovali na jejich pozvolném ustanovení i představení, což průběžně vyústilo v brilantní scény s mrazivě charizmatickým záporákem Kilgravem (majícím velký podíl na Jessičině totálně rozhašeném duševním stavu). Neustále se komplikující "dohnání k doznání" už protahováním trochu ztrácelo na síle, ovšem stejně se jeho psychopatická věcnost a dominantnost asociála, kterého všichni poslouchají (doslova) na slovo, stala největším trumfem výborné série. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem se neubránila stejně jako někteří komentující s porovnáváním s marvelácko - netflixáckým Daredevilem, pochopitelně Daredevil je minimálně o dva stupně lepší podívaná než pohled na excentrickou postavu Jessicy Jones, která vede vcelku zpackaný depresivní život. Nelíbila se mi především předvídatelnost událostí, od začátku bylo jasné, jakým směrem se bude děj ubírat. Navíc druhá polovina série ztrácí na dechu a události se zbytečně vlečou, ocenila bych třeba kratší sérii, místo 13 dílů by bohatě stačilo 10 dílů. Naopak bych vyzdvihla ponurou atmosféru Hell's Kitchen, která i v Daredevilovi byla výborná. Ještě si musím rozmyslet, zda vůbec 2. série bude stát za zhlédnutí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem napsal v komentáři k první epizodě, mám rád silné ženské hrdinky a Jessica Jones je mi ještě sympatičtější pro svůj svérázný přístup. Navíc, i když nejsem alkoholik, musím ocenit, když někdo pije bourbon jako minerálku:-) U celé první sezóny jsem se skvěle bavil, nenudil jsem se ani na chvíli, tvůrcům se podařilo vytvořit kvalitní atmosféru, patřičně vystupňovat napětí, zvládli i akční scény, líbil se mi i použitý humor a potěšilo mě i zapracování postav Lukea Cage a Claire Temple do příběhu. První řadě v podstatě nemám, co vytknout, takže jasná plná palba. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Ve epizodě se objevila postava Samantha Reyesová (Michelle Hurd). Herečka hrála tutéž roli  i v 2. řadě seriálu Daredevil (od r. 2015). (Koldyn)
  • Toto je jediná epizoda v první sérii, kdy se Jessica Jones (Krysten Ritter) usmála. (ČSFD)
  • Keď detektív Clemons vytiahne mobil, na zamknutej obrazovke sa chybne zobrazuje odosielateľ správy - Unkown, správne je to Unknown. V nasledujúcej scéne, keď je už mobil odomknutý, je odosielateľ napísaný správne. (sami_svk)

Reklama

Reklama