Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (869)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Příjemné nenucené překvapení ze světa SW z boční linky, která vede jednoho z hlavních hrdinů ságy směrem až ke zničení Impéria. Rozhodně příjemnější zpracování, než hlavní dějová linka nových tří příběhů. Akorát mě pořád u podobných příběhů štve ten ksicht Harrelsona, to nemají jiného a lepšího "kreténa" v HW.??! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Disney spin-offy paradoxne kraľujú nad kľúčovou ságou. Solo rozširuje SW mytológiu iba minimalistickým spôsobom a málokedy dokáže navodiť závan nostalgie. To ma síce mrzí, ale na druhej strane predstaví skvelú a zábavnú akciu, pri ktorej som sa vôbec nenudil. A ak už mytológiu nerozširuje, aspoň ju s prepáčením nedosie*a (The Last Jedi, posielam pozdrav). A Chewie je najväčšie zlatíčko ako vždy. P.S. SPOILER Darth Maul, si najlepší. ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Ha ha, oni si mysleli, že se jim vyplatí otevírat si zadní vrátka pro pokračování. Navíc si Solo ještě vysloužil mé speciální opovržení za to, že mě donutil dívat se na Paula Bettanyho, jak přehrává. (A abych nebyla nespravedlivá, tak jedna věc mi připadala cool, a to totiž vidět tolik wookiů pohromadě bojovat hand-to-hand.) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda. Na rozdíl od jiných Star Wars spin-offů má tenhle fajn chemii mezi hlavními postavami, za což zřejmě vděčíme Howardovi, jelikož že tohle je jeho velká devíza víme už mnoho let. Naposledy připomenuto pár let zpět v Rush, kdy na tom postavil v podstatě celý film. Podobně se o to snaží v Solovi, kde mu ovšem pomáhají velkolepé fikční světy a všechny Star Wars propriety, na které si jen dokážete vzpomenout. Chybí snad už jen Death Star a světelné meče. Proto je s podivem, kam se ve druhé polovině podějou koule celého filmu a scénáristy především. Všechno mělo končit v padesáté minutě přepadením vlaku a příslušnou interakcí postav. Vše co je potom, je jakoby jiný film, který pozvolna spěje do přečůrávacího finále, které všechno jen ne baví. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k obrovským produkčním strastem nechápu, jak je možné, že výsledek dopadl až takhle dobře. Něco se přetáčelo, něco se vystřihlo, něco se trochu násilím doplnilo, ale Solo zůstává povedeným dobrodružným filmem, který nejvíc ruší snad právě tím, z kolika rozličných kousků je šitý. Hazard, chemie s Landem, přepadení vlaku, božská Qi'ra a proti všem předpokladům i Alden Ehrenreich vedou novou Story na pozici povedeného blockbusteru, který prohrává v epizodních článcích. Krev mi totiž pila L3, droidí zlo, které přináší do ságy myšlenky, které v ní rozhodně vidět nepotřebuji. Druhým přešlapem je důlní eskapáda, která jako kdyby připlula ze skrz na skrz průměrného salátu. Obešel bych se i bez finálního camea, které čistě filmové diváky zbytečně vyruší z (v tu chvíli až neuvěřitelně dravého) tempa. I s podobnými ze-sedla-vyhazujícími momenty je ale z prvního Hvězdného finančního propadáku v historii více než důstojná pohádka, která překombinovanou Rogue One vesele strká do kapsy. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 213,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 392,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama