Reklama

Reklama

Svatý Mikuláš

  • USA St. Nicolas
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupinka studentů FAMU točí absolventský dokumentární film o bývalém ústavu u Svatého Mikuláše. V tomto sanatoriu prý údajně bloudí duše pacientů dodnes. Skupinka studentů vedena Natálii Kocurovou tento ústav navštíví a záhy zjišťuje, že dostat se ven nebude tak snadné, jako bylo dostat se dovnitř. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zvedl jsem to na 37%! Dal bych dvě hvězdičky, kdyby to nebyl první český found footage horor. Vadí mě zde hodně věcí. Několik nelogičností, nějaké nudné části, to je to, co mě vadilo. Nejvíc mě však vadilo, že do found footage hororu dá někdo hudbu, dokonce píseň! Překvapilo mě, že se dá tohle natočit za nicotný rozpočet. Mělo to i zápletku, která nějak končila. Kamera se strašně třepe, ale je na ní vidět, co je potřeba. Je dobře, že film má jenom hodinu, protože další minuty by film udělali nudnější. Dáme 3*. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle filmu dodat.Pokus o český Found footage horor.Především mě srala jedna věc.A to,že jsem v hodně pasážích vůbec nerozuměl zúčastněným "hercům".Což mi obrovsky zkazilo celkový dojem.Dále pak spoustu nelogičností(je jich tu dost,ale zmiňuju jen mříže,to mě pobavilo) a asi jsem debil,ale prostě jsem nepochopil pointu filmu.Tudíž nevím co tím chtěl režisér říct.Na druhou stranu mě to vůbec nenudilo a krátká stopáž nebyla na škodu.Atmosféru to mělo místy taky slušnou a zvukový doprovod byl taky skvělej.Takže za mě takovej vyšší průměr.Neurazil,ale ani nikterak nenadchl.Každopádně jsem rád,že i češi zkouší něco podobného.Nutno dodat,že slovácí jsou o krok dál a s filmy jako je Zlo,Sosialistický Zombi mord a Attonitas se tohle srovnávat nemůže.Ale snaha se cení a zas takovej průser to není.Jen jsem podle traileru čekal víc. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono to svoje momenty má, prostředí vybydleného baráku je také fajn a osazenstvo se dá s klidným svědomím označit za sympatické. Jenže jakmile kdokoliv z dotyčných spusti hrůzyplný jekot, začal jsem se automaticky smát. Tomu se prostě nedalo věřit ani s přivřením obou uší. A nutno dodat, že se tu řve fakt hodně. No a i když chápu, že průvodním jevem FF je splašená kamera, tak tady mi to přišlo trochu nad rámec. Nicméně mám za to, že kdyby Smazal dostal slušnější rozpočet a k ruce opravdové herce, dokázal by spíchnout solidní žánrovku. Talent má a zrovna Marie Fikáčková, jejíž fotka se tu mihne, je nádherným předobrazem pro sviňácký strašidlo. Tak třeba někdy příště. 40% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film je NESKUTEČNÁ PECKA !!!! Šel sem z toho úplně do kolen, jak to zmákli!!! Za nicotnej rozpočet tohle??!! Neuvěřitelnýýýý!!!!! 30 min docela komedie, a pak jízda jak prase, skvěle použitý filtry, lekačky, napínavý jak prase, hudební a zvukovej doprovod , černobílý závěry ... BOMBA!!! BOMBA jak prese!!! Dokonce ještě lepší než slovenský ZLO a v to sem nedoufal !!!! 5/5, protože aktuální sračkoidní FF ze zahraničí se proti tomu můžou jít zahrabat. A to píšu smrtelně vážně, nikdy sem nikomu nelezl do prdele a kdyby to byla sračka, tak to napíšu ... ale tohle bylo neskutečný představení a jízda od poloviny ... na ty prachy... nechápu, hlava nebere!! - - Navíc je třeba hodnotit v rámci SUBŽÁNRU !!! Ne jako film obecne v jednom pytli s Titanikem a Vojínem Rayenem ...!! Jestli někdo z místních hodnotitelů kolem 3* myslí, že natočí za NIC něco stejně dobrýho, tak sežeru vlastní koule!!! Jsou to idioti ... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Sračkoidný český found footage horor; variácia na známy "Grave Encounters" (a stovky iných, podobne orientovaných FF počinov). Nezaujíma ma, že je natočený za pár šupiek, pretože tak je natočená väčšina debutujúcich FF shitov a až potom sa v nich ukáže kto má talent a koho film za niečo stojí. "Svatý Mikuláš" bohužiaľ nestojí ani za tých mizerných 90kč, ktoré som za neho vyhodil. Nezaujímavo spracované, chaotické nič, ktoré je audio-vizuálne odpudivé a napriek iba hodinovej stopáži nudné, nestrašidelné, hororovo nefunkčné, afektovane a nadmieru amatérsky odohraté; s (ne)hercami, ktorým som neveril ani pol písmena. Proste otupná blbosť, za ktorú sa pan Smazal môže akurát tak hanbiť. No snáď /možno sa na nej aspoň niečo priučil. Slabá 1* iba za zemi původu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Film se točil v bývalé sušické porodnici. Natáčení trvalo pouhých 12 dní. (mazadlo)
  • Svatý Mikuláš byl původně napsán jako klasický film z prostředí psychiatrické léčebny. Nakonec byl ale natočen formou found footage hlavně kvůli tomu, že tvůrci neměli na film skoro žádné peníze. (mazadlo)
  • Všichni tvůrci i herci pracovali na filmu bez nároku na honorář. (mazadlo)

Reklama

Reklama