Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 1
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Recenze uživatele cheyene k tomuto seriálu (5)

Marco Polo (2014) 

Neznám seriál z 80. let, tudíž nemohu porovnávat a mohu se tak zaměřit pouze na tento novodobý počin, jenž mě zaujal od své první scény úvodní série a upoutal moji pozornost po všechny své epizody, byť ne všechny jsou pochopitelně stejně kvalitní. Chválím jak filmové lokace, tak výběr herců, hudbu, výpravu, kostýmy i celkové zpracování. Je pravdou, že postava Marca Pola je tu spíše na vedlejší koleji, avšak příběh a ostatní postavy propojuje. Málomluvný hrdina, který svým charismatem dokáže na svou stranu naklonit i nejmocnějšího muže mongolské říše. Domnívám se, že ona nevýřečnost a méně výrazná role se naopak k vylíčení postavy v kontextu doby hodí. Byl cizincem v odlišné kultuře a své renomé a pozici si musel vybudovat postupně. Nemohl mít takový prostor k vyjadřování jako syn chána či jiné významné osoby. ()

Série 1 (2014) (S01) 

Vzhledem k tomu, že jsem neviděl seriál z 80. let, nemohu srovnávat, což však nemusí být nutně na škodu. Nový Marco Polo mě zaujal již v prvních minutách úvodní epizody. S každou další částí je příběh napínavější a chytlavější, neustále se tu něco děje a pochválit musím nejen herecké výkony a výběr herců, ale i celkové zpracování a zvolené filmové lokace. První série se tvůrcům povedla a s hodnocením stojím těsně před branami pěti hvězdiček. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Nemůžu říct, že by 2. série byla výrazně horší než ta první, že by jí něco obzvláště chybělo nebo naopak přebývalo. Pokračuje přesně tam, kde jsme příběh opustili a přináší celou řadu silných a drastických okamžiků (zavraždění dítěte) či proradných intrik. Potěší a pobaví zároveň i filmové lokace, kdy Vysoké Tatry představují jakési mongolské hory a jedna scéna je točena takřka přímo na parkovišti před Sliezskym domem u Velického plesa. Za sebe mohu říct, že je škoda, že nedošlo na natočení 3. série, protože příběh nebyl právě uspokojivě během těchto 10 dílů ukončen. ()

Bílý kůň (2016) (S02E08) 

Některé scény byly točeny ve Vysokých Tatrách. Konkrétně můžeme vidět např. Velický vodopád a Velické pleso. ()

Společenstvo (2016) (S02E10) 

Opět se můžeme kochat scenérií Vysokých Tater. Nejdelší souvislý záběr tentokrát ukazuje Končistou a Gerlachovský štít z jihozápadu. ()

Reklama

Reklama