Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

  • Velká Británie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (810)

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Jako samostatny film to moc nefunguje ale jsem neskutecne rad, ze tu vznikla dalsi kouzelna serie filmu, co si jednou pustime jako kompletni pribeh v celodennim maratonu. Tak jak to jednou za cas udelame s HP filmy. 1 dil byl uvod k novym postavam, 2 dil je predehra a rozjezd silne serie a ted snad uz zacnou pridavat plyn ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nějak se nám přemnožily filmy se záporáky, kteří jsou vlastně v jádru hodní kluci a myslí to se světem dobře. Jen si poněkud neumějí vybrat vhodnou dobu na přednesení nové ideje, jako to kdysi dovedl například Dolfík. Velký problém mám v soudobých filmech s nesmyslnou hrou na děsně cool postavy, aby se tvůrci zavděčili dětem se zprzněným vkusem, který jim przní ti šulini na youtube. Takže mám trošku strach, že už člověk za chvíli nezavadí o kvalitní fantasy, neboť budou vždy okořeněné o přidanou hodnotu retardace klíčových postav. Někdo by měl píčusům tvůrcům vysvětlit, že existují filmy, kam se to prostě nehodí. Harry Potter se ještě této deformaci dobou vyhl. Zvířata ovšem schytala plnou dávku, a proto naprosto zbytečně strádají a nejsou tak dobrá, jak by být mohla. Moje tři hvězdičky jsou zapříčiněné spíše nostalgickými vzpomínkami na krásná místa s kouzelnou atmosférou, která mě v dětství naprosto očarovala. Bohužel se na tato místa vrací postavy, které nemají divákům co nabídnout, a tak diváci sledují jak po sobě 2 hodiny postavy štěkají kouzla a mávají klacíky. O milionu vedlejších postav a komplikovanosti rodinných vztahů, kolem kterých se točí hlavní dějový zvrat a které by nerozmotal ani ten plešatý buzerant na Barrandově v tom svém pořadu pro důchodce a nezaměstnané, asi není třeba vůbec hovořit. Děti jsou bez šance s v takovém zmatku zorientovat. Nedává mi to moc smysl. Na jedné straně jsou scénky se zvířátky vhodné pro nejmenší diváctvo a na straně druhé je komplikovaný děj s milionem postav, na který je třeba minimálně vysokoškolský titul ze sociologie. Pro koho má být tento film vlastně určen? ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║Tržby USA $159,555,901║Tržby Celosvetovo $655,755,901▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $30,405,982║ Tržby za predaj DVD v USA $14,143,728║ Zívačka, zas sme museli druzgnúť na papuľu, klasický nevýrazný druhý diel, bez náboja. David Yates má prvým dielom milo prekvapil, tu akoby stratil inšpiráciu a nenatočil ani rutinnú podívanú. Tu sa to prevažne vezie len na tláchačkách a aj keď k niečomu konečne príde už to nikoho nezaujíma, rovnako ako vzťahy, či straty hlavných postáv, vôbec so záujmom diváka neotrasú. Pripomenulo mi to minuloročný výstrel do prázdna v podobe Justice League. /videl v kine: 45%/ ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

První díl ukázal, že diváci jsou pořád na tenhle filmový svět dost zvědaví a rádi zaplatí za to, aby se do něj vrátili. Co tedy uděláme ve dvojce? To, co dává smysl. Přidáme tam všechno, co by se mohlo líbit, aby se to dalo pár let ždímat. Tenhle přístup je v pohodě, takhle se to prostě v Hollywoodu s velkými filmy dělá, druhá Fantastická zvířata ale bohužel ukazují, že ne vždycky to je k dobru věci. Například u filmu, který režíruje ten největší filmařský rutinér, jakého má Hollywood k dispozici. Nebo který chce podojit studio tak moc, že si připraví tolik zápletek, podzápletek, postav, hrdinů a potvůrek, že vlastně nezbude vůbec čas na děj, jenž by alespoň elementárně dával smysl. A vyleze z toho jen fůra průměrné, i když dobře vypadající akce, spousta zvratů, za něž by se styděli i tvůrci Divokého anděla, a kotel odkazů na knihy a filmy, což si fandové nejspíš užijí. To poslední dělají Grindelwaldovy zločiny beze srandy dobře a pokud vyrazíte do kina s tím, že vám bude někdo jednoduše cpát pod nos věci, které asi máte rádi a asi je chcete vidět, užijete si to. Jako pokus nastartovat velkolepou fantasy sérii to ale brutálně zklamává prakticky ve všem. Nudný film. A občas snad i dokonce trošku trapný. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Za mě docela povedené pokračování, které sice trpí syndromem prostředního dílu (i když... Děsí mě, že jich mají připraveno víc, než tři). Nové postavy se docela povedly a narušují bandu autistů z původního filmu. Ano, má to spoustu problémů, vystříhat 40 minut by filmu docela dost prospělo a závěr je telenovela na kvadrát, ale na mě většina emocí docela fungovala, pokud v nich tedy nefiguroval(a) odporně bezpohlavní kredenc, jehož nedostatek charismatu byl nejspíš znát i i o dva kinosály vedle. Největší zklamání pro mě ale byl nedostatek zločinů, které název inzeroval a místo nich přichází jeden efektní prch a řečnění. Ale chápu, podtitul Zločinné řečnění by asi tak dobře nezněl. ps: Zpětně vzato, mě neskutečně štve, jak odporně megalomanské magické kousky někteří předvádějí, neboť by měli být vyhraženy pouze nejlepším kouzelníkům, ideálně ve vzájemné interakci, viz souboj Brumbál kontra Voldemort ()

Galerie (109)

Zajímavosti (32)

  • Callum Turner během prvního konkurzu na postavu Thesuse instinktivně políbil Eddieho Redmaynea (Mlok Scamander) na temeno hlavy. Věří, že to byl důvod, proč roli nakonec získal. (cihlenka)
  • Zhodou okolností Eddie Redmayne (Newt) a Callum Turner (Theseus), hrajúci bratov Scamanderových, spolu vyrastali v tej istej štvrti v Londýne. Bývali od seba ani nie 100 metrov. (Astonko)
  • V knize „Harry Potter a vězeň z Azkabanu“ bylo řečeno, že Sirius Black byl svědkem zasazení vrby mlátivé, ale ve scéně v Bradavicích už vrba stála, i když se film odehrává dávno předtím, než se Sirius Black narodil. (gecko)

Související novinky

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Harry Potter se dočká seriálu

Harry Potter se dočká seriálu

25.01.2021

A máme tu další televizní projekt, který byl nejspíš jen otázkou času. Streamovací služba HBO Max totiž ohlásila, že chystá seriál ze světa Harryho Pottera. Má to ovšem jeden malý háček - žádný… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

30.04.2019

Studio Warner Bros. oznámilo nové datum premiéry pro třetí díl fantasy ságy Fantastická zvířata od spisovatelky J. K. Rowlingové. Snímek nakonec dorazí až 12. listopadu 2021, tudíž tři roky pro… (více)

Reklama

Reklama