Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Úžasný převedení kreslené pohádky, včetně muzikálovýho stylu, co ke starým Disneyovkám prostě patřilo. Krásný, pohádkový, kouzlený, Disneyovský. Já si to užil a srdíčko zaplesalo. Za mě pěkný 4* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

doriana.g odpad!

všechny recenze uživatele

Předesílám, že z Popelky (2015) jsem byla nadšená. Ovšem tohle... Papundeklová francouzská vesnice, emancipovaná (rozuměj líná a s nosem nahoru) tuctovka, infantilní chlupaté komplet digitální čudo (které v sobě skrývá mimořádně nepohledného prince), Afroameričanů jak v Louisianě, nutný gay, který se samozřejmě musí pitvořit, abychom ho od počátku rozeznali, absolutně nezáživný vizuál mluvících věcí, nefunkční hudba, otravné songy, to celé ve 130 minutách. Shrnuto, jsem až znechucená. ()

Fuksinka 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zklamání. Čekala jsem další Popelku, ale bohužel k tomu nedošlo. Výprava je jistě velkolepá, triky úžasné, ale příběh je tak moc zpomalený písničkami, že film dost nudí. Písně většinou neposunují děj nikam dál a řekla bych, že některé ani v původní verzi nebyly. Přidaná linka s matkou byla zbytečná. Romantické to jistě je, ale ta přepálená stopáž vás prostě udolá. Povinné multi-kulti obsazení v tomto případě nevadí. Watson není špatná, ale celý film si pro sebe ukradl Evans. Gay linka mi nijak nevadí, celkem logicky vysvětluje motivaci postavy, ale stejně: Proč to je ten člověk tak "vykroucený"? Nemůže to být normální gay, musí to být buzerant? (viděno v původním znění) ()

robfi 

všechny recenze uživatele

Nase mila Hermiona stale neumi hrat , obavam se, ze krasku z ni taky zadny stylista a sebenadhernejsi saty neudelaji a na naivni, poprve zamilovanou nactku, je uz beznadejne prestarla. Naopak zaporak Luke Evans se povedl velmi. Kazdopadne to splnilo, co se od Disneyho dalo cekat, drzeli se stare sablonky a prohnali to kvalitnim CGI. Skoro mi bylo lito, kdyz zamek obzivl, zivi herci to tem digitalnim ve finale docela kazili. Zduraznil bych tedy triky, vytvarny navrh zamku, postavicek a kostymu . Slabe naopak vysly sceny s komparsem a princ po premene taky nic moc a mohlo to trochu vic odsejpat :). ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Ako som už niekde písal, Juraj Herz nám dovolil byť pyšný na jedno unikátne spracovanie klasickej rozprávky a zároveň nám viac-menej sprotivil množstvá ďalších pokusov, musím uznať, že pokiaľ raz pôjdem s vnúčatami do kina na milú, poučnú a rozcítenú rozprávku, mala by vyzerať ako tento nádherný kúsok, a nie je to len kvôli úžasnej Emme, asi všetko tu funguje tak, aby deťúrence aj ich dospelácky dozor odchádzali z projekcie maximálne nadšení, takže 85%. ()

lacerta 

všechny recenze uživatele

První půlka je v podstatě kompletní předělávka animované verze. Co mi vadilo fakt hodně byla animace u Zvířete - hlavně ta mimika nebo co to mělo být. Obsazení některých postav bylo fakt spíš úsměvný a asi bych čekala víc, než předělávku animáku. Animáku se to nevyrovná ani omylem. Tři hvězdy za Emmu, zbytek bych asi oželela, ale neurazilo to (bohužel ani nenadchlo). Když už muzikál, tak aspoň s novou hudbou, než v původním filmu. ()

cobislav 

všechny recenze uživatele

Za mě totální nuda. Maximálně nudné a roztahané zpívané pasáže na jedno brdo. Modlil jsem se ať už to končí. Dávám ** pouze z důvodu, že většina uživatelů zde ve snímku našla nějakou hodnotu nebo něco co lze cenit. Mně to ale zůstává záhadou. 40% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka. Opravdu nádherně natočeno, pro oči je to přímo pastva. Navíc není nijak využito jindy hojně používané násilí, souboje atd. Zvíře je opravdu zvíře a je vlastně krásný, není důvod se ho bát. A kráska je sympatická. I když je příběh známý, pro děti to musí být určitě zážitek. Včetně písniček. Ale je to opravdu určeno pro jiné publikum, než jsem já. Tolik písniček vůbec nemusím, film je tak neskutečně dlouhý a nedá se na něj dívat bez ztráty kontaktu. A to je bohužel obrovské mínus k tomuto jinak velmi vydařenému dílu. Možná až po letech získá svoje místo v klasické filmové tvorbě. ()

Goumen 

všechny recenze uživatele

Hezká rodinná pohádka, která se přesně drží předlohy a nabízí zpracování vhodné i pro menší děti. Žádné strašidelné scény apod.se nekonají. Líbila se mi pohádková atmosféra doplněná hezkou hudbou, ale na můj vkus tam bylo až moc zpívání. ()

zampano 

všechny recenze uživatele

srovnávat s českými filmovými zpracováními tohoto tématu, která byla spíš pro dospělé než pro děti, asi nemá příliš smysl. snad jen, že hapka i fišer svojí hudbou snímkům velmi prospěli, zatímco v tomto případě to je přesně naopak. přeslazené písničky kazí jinak celkem příjemný dojem z celé pohádky a také ji zbytečně protahují. největším kladem je samozřejmě emma, co by nejkrásnější kráska ze všech krásek, která ovšem filmu prospívá i svým civilním, inteligentním herectvím. zvíře působí spíš směšně než děsivě, počítačová grafika je na rozdíl od živého herce přece jen značně toporná. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Kam se tohle hrabe na hororovou verzi této pohádky (Panna a netvor) Juraje Herze z roku 1978... Pro šestiletý děcka asi fajn, jinak ale vůbec ne... ploché, prázdné, hloupoučké,... jeden velký plastově doslova hnusně digitální pestrobarevný kýč.... takže klasický Disney blockboster, který mě nebere ani trošičku. btw... v každé trikově digitální scéně s Emmou, a že jich tam je požehnaně, je strašně moc znát, že "hraje" sama proti zelenému plátnu. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Krásna výprava, veľmi dobre obsadená Emma Watson ale celkovo slabšia réžia a hlavne chýba tomu čaro ako mala napríklad Popoluška od K. Branagha. Luxusné obsadenie v digitálnych postavách sa v dabingovej podobe výrazne stráca. Možno ak by som to videl v pôvodnom znení bol by som spokojnejší. ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Triky a vizuál úchvatné. Příběh je ta klasická pohádková romance, kde vás nic nepřekvapí. Pár hodně vtipných momentů a hlasy výborných herců v čele s Ianem jako hodin. Živí herci také na výbornou, Ema sedla hodně. Jinak je to plne dosti ohraných, průhledných zápletek a dějových zvratů, že to až přivádí chuť to nedokoukat, protože nemáte proč. Nicméně se na to opravdu hezky kouká. Kdyby si to tak vzal pod sebe takový Guillermo mohla to být slušná temná fantasy, i pro starší diváky. Hodně bezpečná zóna, už kvůli zbytečně sympatické podobě zvířete, které bylo snad hezčí než samotný člověk. Čekal jsem větší přerod a vývoj jeho osobnosti z původního povrchního narcisty. Prostě hezky zpracovaná a výborně obsazená a zahraná pohádka nic víc. Taková Maleficent měla víc osobnosti, byť s více hluchými a hloupými místy. No a zpěv v originálním znění mi vůbec nepřekážel. Věřím že v češtině bych trpěl. Čistá 3 a pul* ()

RomanT 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úžasné, skutečně pohádkové, ale nemohu dát více než 2 hvězdy. Přes muzikálovou podobu jsem byl schopen se kupodivu přenést. Nebyl jsem ale schopen skousnout magakorektnost, která začala už před úvodními titulky multikulturním bálem. Když už zaznělo, že si princ "na své bály zval samé překrásné lidi", nemohly přece chybět černošky v barokních šatech (a to v téměř kvótovém poměru 50:50), jakkoli je to dobový nesmysl. Když se na scéně objevil černošský kněz jako jediný vzdělanec ve francouzské vsi, který krásce pomocí knih rozšiřoval obzory, tak jsem si říkal, za chvíli tady máme teplouše. A taky že jo. Skoro bych se vsadil, že se do 20 let dočkáme adaptace, ve které se všemi odsuzované a utrápené zvíře promění v krásného černocha. Pak nastane multikulturní ráj a vše bude dokonalé ... dokonale trapné, postavené na hlavu, dokonale zmanipulované a vymyté. No nic, musíme si spravit chuť Pannou a netvorem od Juraje Herze. P.S. Právě běží upoutávky na Louskáček 2018 od stejného týmu jako Kráska a zvíře. Dějuji Disney, že jste mi tímto oznámením ušetřili čas. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Emma Watson je od dob Harryho Pottera mojí oblíbenkyní, takže na tento film jsem se těšil... ...a nezklamal mě. Po vizuální stránce a kostýmům není co vytknout, až mě oči přecházely. Solidní příběh je tam taky, i když v první polovině nemá takové grády a opravdu mě dostalo až to finále. Luke Evans byl pěkně záporný a slizký, tak jak si záporáka představuju. A Bill "vroubkovaný" Condom v režii určitě nezklamal. Takže s filmem jsem celkem spokojen. P.S.: Ale jsem velice překvapen, že měl tržby 1,2 miliardy, to bych opravdu nečekal. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Unylost non plus ultra. Uz puvodni Disneyho verze je nuda, ale tohle je kycovita nuda s hnusnou aranzi uz puvodne hnusnych pisnicek. Radsi Herze nebo vanocni variantu tehoz. ()

tatka 

všechny recenze uživatele

Možno to bolo dobré, ale ten kozol v roli netvora vo mne vyvolával záchvaty smiechu. Len dúfam, že aj nesmrdel ako starý cap. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama