Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 1
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hofová, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

No a k seriálu: Dal bych 4 hvězdy, fakt to má výtečnou úroveň, jenže musím jednu ubrat za nepůvodnost. Když něco obšlehnu, už těžko můžu mluvit o původní tvorbě. A já bych rád viděl českou původní tvorbu, která se tý evropský kvalitativně vyrovná.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Vždycky mě fascinujou takový ty rádoby hlubokomyslný úvahy v komentářích typu "Západní společnost je jenom hra, zdání svobody..."  Moc by mě zajímalo, jak teda definujou autoři těchto výroků nějakou jinou společnost, která není jenom hrou a která není jenom zdáním svobody. Který že to jsou, ty dovopravdy svobodný společnosti? A čím to je, pokud takový teda existujou, že autoři těchto výroků marní svůj vzácnej čas životem v tý dekadentní západní hře na svobodu a nejdou za svým štěstím žít ho do těch autentickejch rájů? To bych fakt strašně rád jednou pochopil :D.

K seriálu samotnýmu něco poznamenám, až ho uvidím. ;) 

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

jopal

V Mamonu byla tuším jenom jedna písnička, která zazněla vícekrát a zároveň byla dostatečně působivá, aby někoho zaujala. A taky je to jedna ze dvou písniček, které od Monkey Business poznám :D Což je možná ostuda, protože je to česká skupina, ale je fakt, že krom téhle písničky je pro mě zbytek docela neposlouchatelný :D.

Zpěvákem skupiny je Matej Rupert, kdysi dělal porotce v Superstar.

Jinak pro příště existuje stránka Tunefind.com , kde jsou filmy a seriály a dá se podle epizody přesně najít kdy tam jaká skladba hrála. A nebo existuje aplikace pro mobilní telefony "Shazam" která rozpoznat skladby i interprety, když je slyší. Stačí aplikaci otevřít a kliknout doprostřed obrazovky, když písnička hraje a ona ji do pár vteřin rozpozná.

na příspěvěk reagoval jopal

jopal

jopal (hodnocení, recenze)

dragon94

jeej, ano super, dakujem pekne, musim si to aspon 100x pustit :). Ako si na to prisiel, ja som vcera "googlil" pol hodinu, ale nikde, ani na hbo, ani na imbd, som tuto skladbu v popise (ani v titulkoch) filmu nenasiel. Este raz dakujem.

na příspěvěk reagoval dragon94

jopal

jopal (hodnocení, recenze)

v niektorych epizodach hrá v pozadi skladba, ktorej nazov by som rad vediet. npr. 6. epizoda 44:55 Rozhovor Vlceka so synom svojho brata na balkone. Prosim kto viete nazov a interpreta?

na příspěvěk reagoval dragon94

Tomas2007

Tomas2007 (hodnocení, recenze)

Otázka - SPOILER:

Proč do vězení za vraždu, ke které došlo v posledním díle uvnitř jedné budovy, nešla ani Eva Vlčková, ani novinář Vlček (vypadalo to, že to chce vzít na sebe)?

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Rozjazd seriálu je parádny. Prvé 3 epizódy fakt skvelé. Potom sa to začne uzliť a uzliť a uzliť, všetci zrazu umierajú, a celé je to zrazu prestane byť také realistické, ako sa to zo začiatku celé javí.

V tomto seriály je každý proti každému, a to ani neviete prečo. Nelogickostí je tu požehnane a záver je pomerne primitívny.

Za mňa sklamanie.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Včera jsem si všiml, že ten nový správce majetku pro mladého Vlčka je stejný člověk co pracoval pro Šrámka.  Byl několikrát vidět v předchozích epizodách. Například jak podává Marii informace z tajného archivu atd.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Seriál výrazně nadstandardní, trochu mi vadily nevyrovnané herecké výkony. Hádek a Leimbergerová špička, někteří ostatní již ovšem byli slabší. Závěrečný Šrámkův monolog ve mě občas vyvolával nechtěný smích. A kde se v bance vzaly akcie sebrané motocyklistou, to také netuším...

Uživatel TheMilda smazal svůj příspěvek.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

kiros179

Státní zástupkyně spolupracovala s Danielem Vlčkem. Podle mě nevěděla o žádným paktu. Jen jim to pomáhala celý ututlat. Zdali ty akcie dodala Vlčkovi ona? To fakt netuším. Podle mě ty akcie patřili Danielovi. Taky je měl on schovaný v tý bance. Takže tento převod možná zařídila banka sama.

kiros179

kiros179 (hodnocení, recenze)

Spoilery!!! Tak dokoukáno, poslední díl byl dobrý. Ale po pravdě nepřijde mi, že by se to celé nějak úplně vysvětlilo, asi se budu muset na šestku podívat znovu :) Spolupracoval tedy syn Daniela Vlčka (Michal) se Šrámkem? Jak se dostali ony akcie k mladému Michalu Vlčkovi? Nebo se Šrámkem spolupracovala státní zástupkyně, která s ním nakonec vypekla a nakonec vrátila akcie mladému Vlčkovi? 

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Skvělý seriál jehož první a poslední epizoda patří mezi to nejlepší co česká kinematografie kdy vyplodila. I ostatní epizody jsou fajn, ale jsou jenom fajn. Možná to chtělo více zvratů nebo akce. Místy se totiž seriál vážně plácal moc dlouho na jednom místě. Možná by pomohlo kdyby počet epizod nebyl 6, ale třeba jen 5, protože mezi těmi super věcmi v první a poslední epizodě je celkem propast, která má své momenty, ale na ploše 4 epizod jich není tolik kolik bych očekával.

Jinak celkově tento český "temný případ" dopadl vážně skvěle a seriál se zařazuje o několik tříd výš nad běžnou českou produkci a z fleku se může rovnat té zahraniční. Přemýšlím jestli mám dát 4* nebo 5* procentuálně to mám asi tak na 82%.

 PS: Úvodní píseň Suspicios od Karla Havlíčka doprovázená zpěvem Adriana T. Bella je opravdu velmi povedená pecka.

Uživatel dragon94 smazal svůj příspěvek.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

A měl jsem pravdu, akorát si říkám, že když má kytka hrát roli v nějakém seriálu, byť vedlejší, tak by si tvůrci mohli půjčit něco lepšího než lacinou jebku z Číny, které se sem vozí po tisících. 

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Jinak ale moc nechápu zdejší nekritické nadšení nad hereckými výkony, jediní, kteří jsou uvěřitelní ve svých rolích , jsou Hádek a Leimbergerová, vůbec třeba nechápu něčí nadšení nad výkonem Hofové, ta mě vyloženě zklamala a není sama, mnozí ostatní působí také strojeně.

na příspěvěk reagoval Venom81

Uživatel gonga smazal svůj příspěvek.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Možná spoiler, možná ne : Je ještě někdo, kdo si nemyslí, že to něco, co všichni hledají, není ukryto v kořenech Danielovy "bonsaje"  nebo někde v misce? Jeho hláška, mám ji už 25 let a následně připomínka, že ta rostlina tam stále je, když jeho žena po vykradení bytu vyleze nahoru do jeho pracovny to naznačují dost silně. Vsadil bych boty na to , že ta kytka v tom hraje roli. 

kiros179

kiros179 (hodnocení, recenze)

Po dvou dílech zatím velice slibné, jen mě trochu "děsí" ony obrazy s biblickou tétatikou - pevně doufám, že to fakt nebude "Dan Brown po Česku" - jen na papíře to zní opravdu poťouchle. jinak zatím spokojenost

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Severské skvělé kriminálky Zločin a Most nasadily tak vysokou laťku, že jsem si říkal, že lepší už to nebude. První díly Mamonu dokazují opak, naštěstí. Bohužel k vidění pouze na HBO, na "veřejnoprávních" letí sračky typu Místo zločinu Plzeň...

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Madsbender

Já HBO Go mám, ale zajímé promo, o tom žádná... 

 

Ona předloha funguje především díky posledním dvěma dílům, které ten koncept chytře nakopnou v našlapaný thriller a la Nesbo, kde se všechny ty "podivné" události spojí v lini, která funguje do značné míry jen a pouze díky tomu, že chytře pracuje s jedním z největším norských historických kostlivců. A to je jedna z mála věcí, které v remaku museli změnit a byť si myslím (resp. se asi dá odhadnout, na kterého našeho historického kostlivce to naroubují), tak to nebude dle mého tak silné, protože ten náš podobný je přeci jen v mnohém jiný ,-) 

 

Každopádně se na to podívám, ale pokud bude ta první epizoda skutečně absolutně shodná, tak prostě počkám až na ty závěrečné dva díly. Právě kvůli výše uvedenému.

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

DaViD´82

A už v tejto chvíli sa pripravuje poľský remake toho českého pod názvom Pakt... Jedným z čisto originálnych prvkov by mala byť napríklad postava policajtky so záhadnými motiváciami. Pričom práve záhadnosť tých motivácií ma znepokojuje. Fungovala i nórska miniséria tak, že sa k divákovi dostávalo minimum informácií a tvorcovia si všetko odkladali na neskôr? Z prvých dvoch epizód ktoré nám minulý týždeň púšťali na novinárskej projekcii som nadobudol tento dojem a kvôli tomu si zatiaľ neviem utvoriť jasný názor.

 

Mimochodom, po registrácii na http://kauzamamon.cz/ bude možné vyskúšať si zdarma HBO GO a bezplatne zhliadnuť celý seriál. Predplatitelia HBO GO budú mať navyše tú výhodu, že sa im každý týždeň sprístupní nielen aktuálna, ale i nasledujúca časť.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Sevcik

To vypadá, že ten remake skutečně udělali "záběr od záběru". Tam není nic jinak... Jestli by je nevyšlo levněji prostě jen pustit originál.

na příspěvěk reagoval Madsbender

Uživatel Sevcik smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama