Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 1
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hofová, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (210)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Štefane, musím říct, žes mě překvapil. Nejen tím, jak dobrou věc jsi napsal, ale i tím, jak rychle ses v branži prosadil. K seriálu mám sice výhrady, ale jen vůči některým hereckým výkonům a celkově trochu úsměvné kombinaci českých reálií, nižšího rozpočtu a snaze o moderní temnou atmosféru (a Michálek není Fincher), ale i tak na české poměry výrazný nadprůměr. Už si tu zasloužíš mít seriózní biografii:) Tak hodně štěstí na Českých lvech, ty televizní kategorie letos určitě přidali kvůli tobě:) ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Pokud někoho, stejně jako mě, již dávno opustily iluze o úrovni českých seriálů, tady se odvážím tvrdit, že Mamon se na české poměry utrhl z řetězu. Kvalitní temné krimi se slušným výkonem Matěje Hádka a ještě lepším, pro mě naprosto neznámé Evy Leimbergerové. Poctivé čtyči hvězdičky za tyhle dva, dále za to, že mě fakt zajímalo jak to dopadne a taky za rozumný počet šesti dílů....ale do srovnání se severskou produkcí se raději pouštět nebudu. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Při sledování Mamonu jsem zjistil, že s většinou těch mysteriózně působících detektivek (ať v televizi nebo v knížkách) mám zkrátka problém. Logika toho, že Dante zaimplementoval do své Božské komedie zbraň hromadnýho ničení nebo že si privatizační generace manažerů navzájem posílá biblický obrazy, mi prostě přijde moc přitažená za vlasy. Pokud tohle vynecháme, je Mamon vcelku dobrá detektivka s kvalitní výpravou a lookem (Michálkovi tohle jde), kulhající logikou (fakt reportér, kterej se nedávno dozvěděl, že jsou cílem mafiánů podnikatelský děti, nemá sebemenší obavy, když se dozví, že jeho synovce zrovna nejspíš unesli?) a hereckými výkony na semiamatérské úrovni. Ale rozhodně to není nuda. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ani se nechce verit, ze puvodni namet vznikl v Norsku, vyborne usazeni pribehu do ceskeho prostredi. Zapletka je uz sice na hrane uveritelnosti, ale nic neztraci na zajimavosti. Po strance zpracovani si serial drzi vysokou latku a zaujme i celkem neokoukanym hereckym obsazenim, az na Hadka samozrejme. Vice takovych kriminalek do televize, spokojenost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem Mamon poprvé viděl, byl jsem docela v šoku. Nebyl jsem schopnej pochopit, jak někdo dokázal natočit tak solidní politický thriller formou mini-seriálu v České republice. Musím říct, že mě to opravdu překvapilo a dost se mi to líbilo. Po asi čtyřech dílech jsem ale spozoroval, že celý ten příběh se váže na určité situace, které jsou poměrně šokující a zbytek si tak nějak plyne po svém. Pořád se mně to líbilo, hlavně kvůli hereckým výkonům, ale už jsem necítil to obrovské nadšení, jako na začátku. Vše pak dokonalo zjištění, že se jedná o remake norského originálu, což tvůrcům v žádném případě nemám za zlé. Příběh na české prostředí sedí jako prdel na hrnec. Jen mi v tu chvíli trošku chyběla originalita. Tu ale v tomto seriálu silně vynahrazuje fakt, že i takový námět se dá i u nás natočit. Kvalitně, akčně a poutavě. A pak, že to nejde... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Realizaci tohoto mysteriozního thrilleru - vycházejícího z úspěšného norského formátu Mammon a naplánovaného na 73 natáčecích dnů - zaštítila produkční společnost Bionaut. (Zdroj: HBO)
  • Ve scéně, kdy dojde k únosu Michala Vlčka (Daniel Tůma) chybí únosci na injekční stříkačce jehla. Po střihu na krk už na stříkačce je. (Brooks_xx)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama